Спуштени строп (123 слике): метални, дрвени и пластични панели са шаркама, типови и дизајн, производи "Албесе"

Приликом израде идејног пројекта будућег стана или размишљања о поправци у једној просторији, посвећујемо мало пажње обради плафона. Најједноставнији и најраспрострањенији начин је бијела боја. Међутим, спојеви плоча, храпавост подлоге, грчеви и мрље су веома тешки за чишћење. А обични креч не могу сакрити ове недостатке. Уместо уобичајеног малтера, модерни дизајнери нуде употребу спуштених плафона.

Представљају конструкцију која је постављена на главну партицију. Купце привлачи практичност и привлачан изглед спуштених плафона. Али слични дизајни имају високу цијену, па је важно разумјети предности и недостатке прије куповине, као и кључне карактеристике различитих врста спуштених плафона.

Карактеристике

Тржиште модерних грађевинских материјала нуди велики асортиман спуштених плафона. Веома су популарни међу дизајнерима ентеријера. Разноврсност дизајна и материјала, поред удобности и одличног дизајна, омогућава да унутрашњост буде комплетнија и комплетнија. Поједини плафони могу да учине простор још лакшим. Други су прави декор ентеријера и помажу у стварању јединствене и интересантне композиције, док скривају неједнакости или недостатке старог бетонског стропа, скривају ожичење и друге комуникације, као и изолују просторију и побољшавају звучну изолацију.


Главна функција спуштеног стропа је естетика. Привјесни плафони су истимулти-левел, плане и цурвилинеар. Конструкција затезног стропа састоји се од оквира и омотача. Вишестепени плафони различитих облика стварају се комбиновањем различитих боја, текстура, облика и врста материјала. Они вам омогућавају да креирате јединствен и нестандардни ентеријер.
Улога облоге може бити различитих типова дизајна, што вам омогућава да створите било коју сложеност површине:

 • Без оквира - као што се види из назива за ове врсте стропова, није потребан висећи дизајн. У ову категорију спадају плафони од љепила.
 • Равница модуларна - представља готов модуларни систем, који се склапа као дизајнер и формира равни квадратни или правоугаони облик. Слични практични системи се брзо монтирају и растављају, пружајући приступ скривеним комуникацијама. Осим тога, када се оштети, сваки појединачни предмет може да се замени новим. У ову категорију спадају плочасти, алкидни, касетни и решеткасти стропови.


 • Цурвилинеар - користи се за израду вишеслојног плафона са изолованим уметцима, различитих облика и облика. Често дизајнери комбинују нивое и кривоцртне системе. Али ови спуштени плафони имају велику вредност. Приликом одабира кола, конструкције и система потребно је узети у обзир карактеристике просторије, јер се сви радови рачунају појединачно.
 • Украсни - ово је висећи оквир отвореног система.
 • ппозадинско осветљење - често дизајнери нуде комбинацију неколико извора расвете, као што су светла за тачке и ЛЕД траке по ободу просторије и лустер у централном делу. На тај начин можете направити собу удобном и подијелити собу на неколико функционалних зона.


Кровни плафон има велике варијације и има беспрекоран завршени изглед. Плафон може бити савршено глатко или рељефно, у боји или бело, на више нивоа или чак - сва ова разноликост вам омогућава да створите јединствен ентеријер.
За и против

Популарност спуштених плафона је због техничких, оперативних и естетских предности. Али као и сваки други завршни материјал, висећи плафони имају своје плусеве и минусе. Позитивне повратне информације од клијената сугеришу да су њихове користи много веће.

плусес:

 • Широк спектар примена - спуштени плафони могу се користити не само у дневним собама, већ иу собама са посебним просторијама. Али у таквим случајевима потребно је изабрати отпорне на влагу и ватросталне материјале.
 • Способност да се изабере плафон за сваки стил и правац. Строп не мора бити једнобојан и лаган. У модерном дизајну може постати оригинални елемент декорације.
 • Није потребно изравнати, поправити и припремити основну површину.
 • Маскира неједнакости и крије недостатке на плафону, као и греде и вентилационе кутије.
 • Визуално проширује простор.
 • Претвара унутрашњост.


 • Омогућава вам да увећате или визуелно промените пропорције собе.
 • Конструкција метала, сухозида и стакла повећава сигурност у пожару у просторији.
 • Има додатне карактеристике звучне изолације.
 • је одличан оквир за инсталирање софистицираног система осветљења.
 • Омогућава вам да сакријете електричне жице и разне комуникације.
 • У размаку између плафона и платна можете инсталирати топлотну и звучну изолацију.
 • Готови спуштени плафон дуги низ година не захтијева поправку.
Упркос великом броју предности, плафонски системи имају недостатке:

 • Тежак и сложен процес инсталације који мора бити поверен од стране стручњака.
 • Стварна висина плафона је смањена за 5-10 цм
 • Склоност ка механичким оштећењима - неке врсте материјала немају посебну чврстоћу, па стога треба пажљиво третирати.
 • Страх од поплава - ако ваши сусједи на врху забораве да искључе славину, онда ће ваш стан патити не толико од дизајна стропа.
 • Цена спуштеног плафона је вишеструко већа од цијене жбуке.виевс

Двослојни плафони су модеран начин да се ентеријер учини јединственим и оригиналним. Уз помоћ грађевинских и завршних материјала можете добити више од два нивоа висине. И док сваки дизајн, поред естетике, има и додатне практичне карактеристике. Али овакви дизајни на више нивоа изгледају добро само упространи апартмани.

Постоји неколико врста спуштених плафона:

 • Затезање - можда најпопуларнија верзија третмана. Користи се тканина или ПВЦ фолија минималне дебљине. Површина не захтијева пажљиву бригу, већ је повремено влажно чишћење меком крпом како би се уклонила прашина и прљавштина.

  \ т
 • Панел - су метални елементи за базу стропа. Панели имају ширину до 30 цм, што је одлично за коридор. Уградња панела се изводи брзо и уз минималне трошкове.

 • Плочица - најприступачнији тип спуштеног плафона. Омогућава вам да брзо сакријете сву комуникацију од светлосних жица до рачунарских мрежа и вентилационих система преко лаких текстурних плочица. Најчешће се поплочани системи користе у нестамбеним просторијама: улази, канцеларије, складишта, продавнице итд.

 • Шине - дуготрајан и поуздан начин завршавања плафона. Најчешће се користи на местима препуним људи: станицама, аеродромима, метро станицама, итд. Али и железничке конструкције су нашле примену и код куће: у сауни, сауни, туш кабини. Књижење и све инжењерске комуникације сигурно су скривене иза површине стропа. Правокутне дугачке шине могу имати различите боје и имитирају природни природни узорак: метал, дрво или мермер. Тако, на пример, шине испод дрвета, на први поглед, мало се разликују од површине прекривене облогом.

 • Гипсани картон - декоративни елементи, нише и избочине украшавају плафон и стварају диван дизајн. Поред сухозида, могу се инсталирати рефлектори, ЛЕД траке или други елементи осветљења. Двослојни плафон отвара дизајнерима највеће перспективе у погледу осветљења.

 • Касета - квадратне висеће плоче. Погодан за стварање јединственог и јединственог стила. Посебни касетни модули су причвршћени на оквир у одређеном низу. Сваки комад може бити различит по боји, облику или текстури. Овај начин завршне обраде стропа разликује се од поузданости и практичности, али има високу цијену.

  \ т
 • Грид - користи се у великим собама, на пример, у трговачким центрима, ресторанима, изложбеним дворанама, итд. Они имају занимљив дизајн, широк спектар боја и скривају инжењерске мреже, али им остављају неометан приступ.

 • Осередоков - има спољашњу сличност са пчелиним ћелијама. Ћелије могу имати различите облике: круг, овал, квадрат, шестерокут, троугао или било који други облик. Полутранспарентан дизајн не компликује просторију и омогућава вам да креирате унутрашњост аутора.

Сваки тип спуштених плафона је типичан за одређене врсте просторија. Велики избор материјала, дизајна, величина и боја омогућава вам да изаберете савршену опцију за стан или кућу.

материјали

Најједноставнија и најпопуларнија опција је напонски плафон. Ова свестрана варијанта изгледа лепо у сваком ентеријеру. Има савршено глатку и равну површину и савршено скрива недостатке преклапања. На ободу просторије, материјал се лијепи и осигурава посебним профилом, монтираним на плафонском кругу. Платно може бити обојено или бијело, једнобојно или с узорком, као и сјајно, сатенско или матирано.

Светле нијансе не преоптерећују простор и испуњавају простор зраком и простором. Спуштени строп се може користити и код нестандардних распореда. Са малом површином можете направити беспрекорну конструкцију. Плафон може бити тканина или танки филм од ПВЦ-а. За малу собу, најбоља опција је сјајна завршна обрада. Одражава простор и ствара визуелни ефекат увећане површине. Осим тога, рефлектујући премаз равномјерно расподјељује свјетло, што заузврат омогућава уштеду на електричној енергији.

Мат премаз ствара илузију савршено прекривеног стропа. Изгледа суздржано, елегантно и складно са сваким ентеријером. Површина стропа је непретенциозна у њези, има одличне перформансе и може се инсталирати чак иу кухињи. Међутим, напонски плафон се лако може оштетити, па је боље размотрити друге опције за дјечју собу.

Огледани плафони изгледају веома оригинално, смело и такође увелико проширују простор.собе. Али не могу сви одлучити да их инсталирају у свој стан. Рефлектирајућа површина није увек савршено јасна, тако да је потребно да пре куповине побољшате ову нијансу. Такви премази изгледају сјајно не само у стамбеним просторијама, већ иу баровима, ресторанима, ноћним клубовима и теретанама.

Стаклени поклопци такође изгледају невероватно модерно, лепо и необично. Могу имати мат површину или слику. Такви системи су направљени од природног или плексигласа. Не захтевају посебну негу и лако се монтирају. Ипак, стручњаци саветују да изаберете природно стакло, оно има најбоље противпожарне, отпорне на влагу и отпорност на ударце. Плексиглас има мању чврстоћу, микрочестице се могу формирати на његовој површини, а материјал се лако запали.

Ако желите да насликате компликовану конструкцију на плафону, суви зид је идеалан за то. Има широк спектар облика: од равних линија до кривина и коврчавих елемената. Дривалл даје простор дизајнерским рјешењима и омогућује вам да утјеловите било коју, чак и најодважнију идеју с мулти-левел, цурвилинеар конструкцијом и занимљивим суставом расвјете. Такође помаже визуелно раздвајање простора на неколико зона. Због тога су ови плафони посебно популарни међу дизајнерима.

Ово је релативно јефтин и поуздан начин да се направи горња граница. Али овај стил није погодан за све просторије. На примјер, у малом стану или у уском простору су комплексниКонструкције ће стиснути собу. Поред тога, потребно је узети у обзир и стил ентеријера. Мулти-левел дизајни изгледају прикладније у минималистичком ентеријеру. Ако желите да инсталирате вишеслојни плафон у купатилу, вреди изабрати сухозидне плоче отпорне на влагу.

Посебно популарна комбинација затезних плафона и елемената сухозида. Ово је сјајан начин да се направи строп у великој просторији. У средини можете инсталирати прекрасан лустер, а са стране, у сухоморици, да сакријете рефлекторе. Поред тога, такво осветљење може бити укључено у целини или делимично.

Поплочани строп вам омогућава да направите једноставан и концизан стил. Помоћу плоча неће бити могуће направити сложене конструкције, али је могуће монтирати строп брзо и лако. Али ово је веома ломљив материјал који захтева пажљив третман. У исто вријеме, можете доћи до комуникације у било које вријеме без икаквих проблема. И целокупна конструкција је релативно јефтина, тако да се поплочани плафон често користи у канцеларијама, галеријама, салонима лепоте и другим областима високе мобилности.

Модерни дизајнери представили су сљедећу новину - жељезнички плафони. Извана, они подсећају на облоге. Овај метод третмана се појавио релативно недавно, али је све популарнији међу обожаватељима стилова Провенце, еко или класика.

Алуминијумске или ПВЦ шине се такође често користе. И сваки материјал има своје плусеве и минусе. Тако, на пример, алуминијум нијебоји се високих температура и отпорна је на високу влажност, али има релативно високу цијену. Пластични панели су лагани и лако се монтирају. Површина трачница може имати различите боје и имитирати природне природне цртеже. Иако овакви плафони изгледају удобно и прикладно само у неколико стилских праваца, алуминијум се често користи на јавним местима, а пластика у просторијама са високом влажношћу, као што је у купатилу, тушу или кухињи.


Армстронски плафони се углавном користе у нестамбеним просторијама, канцеларијама, халама, трговачким центрима итд. Такав спуштени плафон је стекао популарност због ниске цене материјала и једноставног начина инсталације. Плоче се монтирају на метални профил, који остаје на предњој страни и служи као елемент дизајна. Стандардна величина квадратне плочице је 60к60 цм, а правоугаона 120к60 цм, а саме плочице су израђене од минералног материјала - сјецкана и рециклирана камена вуна.

Постоји 6 главних типова квадратних плоча:

 • економски - користе се у улазима, малим трговинама и пословним центрима;
 • отпорност на влагу - одлична опција за стамбене и нестамбене просторе са високом влажношћу: базени, тушеви, купатила, сауне итд.
 • универзални - разликују се по отпорности на влагу, отпорности на ударце, поузданости и добрим акустичним карактеристикама;
 • акустична - чак иу великој квадратној соби, смањује буку иелиминише ефекат еха, тако да се ове врсте плоча најчешће користе у учионицама, дечијим собама и биоскопским дворанама;
 • хигијенски - као што се види из назива, ове плоче су израђене посебно за просторије, у којима се постављају посебни захтјеви за хигијену. Плоче се третирају специјалним раствором, који обезбеђује отпорност на развој бактерија и утицај хлора. Такве плоче су намијењене здравственим установама, вртићима, школама, благоваоницама и сл .;
 • дизајнери - поред функционалности, комбинују у себи и естетику. Имају велики распон боја, широк избор текстура и текстура. Такве плоче се користе за обраду стропова у ресторанима, кафићима, трговачким центрима, хотелима итд.


Избор једног или другог типа зависи од карактеристика просторија у којима ће се инсталирати.

Још један буџетски начин за руковање стропом - пластичне плоче. Они такође могу лако да сакрију све комуникације и неједнакости терена. Али са тим приступом инжењерским мрежама ће бити ограничено - дизајн се поуздано монтира на оквирни систем. Сваки комад има утор као ламинатна плоча, тако да спојеви између панела остају невидљиви, што такође гарантује издржљивост и непропусност рада. Ширина стандардних панела варира од 25 до 50 цм, а детаљи су веома лагани, тако да инсталацију може обавити једна особа.Инсталирање сложених и вишеслојних стропних конструкција је боље за повјерење професионалаца. Дуг је и дуготрајанпроцес којим се новајлија не може носити. Веома је важно прикрити зглобове и изравнати неједнакости између плахта на плафону. У исто вријеме, електрична инсталација би требала бити скривена иза вањске површине.

Димензије и облици

Висеће структуре могу бити различитих облика и величина. А уз помоћ правилно одабраног плафона, можете визуелно проширити простор. Стандардна висина плафона у стамбеној згради је 2,7 метара. Сматра се да су нам такве величине познате. На таквој квадратури можете користити чак и велике и сложене висеће конструкције.

За имплементацију лепших и смионих планова боље је изабрати већу површину. Тако, на примјер, у приватној кући с висином стропа од 2,9-3 метра можете сигурно направити вишеслојну градњу сухозида. За разлику од других материјала, ГЦЛ може поновити било који облик, глатке и равне линије, савијати и омогућити вам да створите коврчасте елементе. Сваки комад се прави појединачно, узимајући у обзир жеље и карактеристике просторије.

Обојена решења и дизајн

Површина стропа не мора нужно имати чак и бијелу боју. Плафон може имати различите нијансе или цртеже, сјајну или мат. Боја и дизајн стропа се бирају на основу општег стила собе. У Провенцу и еко, можете користити дрвени строп са трачницама или ПВЦ панел са природним дрвеним узорком. И у ретро - комбиновати различите материјале према текстури и боји. Сјајна бела је савршена за овозатезање и масивно дрво.Решеткасти плафони стекли су широку популарност у распореду плафона у великим собама, а могу се користити иу стамбеним интеријерима у хигх-тецх стилу. Конструкције су израђене од алуминијумског профила, сама решеткаста структура је прекривена било којим материјалом, а величина и облик ћелија могу варирати. Најпогодније боје за технолошки стил хи-тецх - челик, црна, бела и сива.


Прозирне шипке показују сву комуникацију, али та чињеница не спречава дизајнере да користе спуштени плафон за стварање оригиналних ефеката, играње сенки и боја и стварање расутог светла. Велики избор боја и премаза омогућава употребу решеткастих плафона у комбинацији са другим материјалима. Најсвестранија варијанта - комбинација са сухозидом. У овом случају, можете користити различита светла у боји иза шипки, изнутра или споља за сваки појединачни елемент.

У стилу царства, на примјер, изгледају добро заобљени и глатки облици у комбинацији с јасним и равним линијама које надопуњују луксузни намјештај. Да бисте комплетирали ентеријер, можете користити јастучиће за волумен у облику штукатуре и лајсни.
Унутрашњост неактивног барока украшава и спуштене плафоне. Уклесани детаљи, декоративни елементи са позлатом могу да се уселе у атмосферу краљевских палата и дају осећај богатства.анд цхиц

У класичном стилу, симетрија, равнотежа и одсуство непотребних детаља сматрају се обавезним - наглашавају укус и осећања стила власника. Ту су савршено комбиновани растезљиви ножеви пастелних боја и сухозида. Релевантне нијансе: бијели, млијечни, беж, шампањац, слоновача и њежни тонови ружичасте и лила. Осветљење треба да буде меко и пригушено, али у исто време ниједан угао просторије не сме да остане у хладу, тако да дизајнери користе вишеслојну расвету на стропу поред елегантног лустера у центру композиције.

За минимализам је неприхватљиво користити гломазне и привлаче пажњу гломазних елемената. Боље је фокусирати се на једноредне и јасне геометријске линије. У овом случају, облици и облици могу бити асиметрични. Осветљење треба поставити између различитих нивоа плафона и додати мала уграђена светла.

Спуштени строп ће помоћи у изражавању емоција и додати звук модернистичком стилу. Увјерени и необични облици, глатке линије и једноставност дизајна - сви ови захтјеви морају се поштовати у свијетлом и слободном стилу. Отисци, декор, апстрактни облици могу се користити не само при избору дизајна, већ и при избору лустера.

За различите просторије

За сваки стан и кућу потребно је одабрати различите начине за завршну обраду стропа. Главна ствар на коју треба обратити пажњу када декорација стропа у ходнику - како ће се инсталирати расвјета.Најоптималнија опција је рефлектор на стропу у комбинацији са зидним сцонцесима у близини огледала. Осим тога, одабрани материјал мора бити непретенциозан у њези и лако се чисти од уличне нечистоће и прашине.

Својства неких премаза:

  \ т
 • Напонски плафон. Сјајни сјај ће додати додатно светло тамном ходнику и омогућити вам да сакријете комуникацију малих чвора.

  \ т
 • Панел. Причврстите елементе на углове фиксиране дуж зидова. дужина панела може досећи неколико метара.

  \ т
 • Ограда вам такође омогућава да брзо и једноставно инсталирате светла за тачкице и сигурно сакријете жице.

 • Огледала ће проширити простор уског ходника и повољно повећати освјетљење.

Специфични услови у кухињи чине да се пажљиво одабере спуштени плафон. Повећана влажност, промена температуре, као и масноћа, мирис и прашина, који се не наслањају само на намештај, већ и на плафон, негативно утичу на обраду. Због тога је потребно одабрати материјал који се лако чисти и не деформира од високе влажности и температуре.

Најбоља опција за кухињу су савремени материјали:

  \ т
 • Напонски плафон - непретенциозан у њези, лако се чисти од прашине и прљавштине влажном крпом;

  \ т
 • ПВЦ-панели - практичан и практичан начин завршавања плафона;

 • Алуминијумске шине - једноставне су конструкције, постављене су близу и формиранесингле десигн;

 • Дрвени панели - имају племенит изглед и лако се одржавају у добром стању.

  \ т
 • Дизајн касета - ови плафони могу се сакупљати појединачно. Водилице са нараменицама се постављају испод плафона и даље као дизајнер, квадратне касете се убацују у одвојене модуле. Основни материјали - алуминијум или поцинковани челик. Плафони се инсталирају на два начина - затворени или отворени. При првом дизајну оквир се скрива иза касета, а са отвореном структуром оквира носи улогу декоративног елемента. Дизајн касета може бити било које боје, мат, метализиран, зрцаљен или прскан.


Спаваћа соба је намијењена за опуштање и опуштање, тако да се свијетле и богате боје не смију користити у овој соби.

Препоручује се да преферирате пастелне нијансе и глатке округле облике:

  \ т
 • растезљива тканина - најбоље је користити сатен, он, за разлику од сјаја, даје осјећај смирености и топлине;
 • суви зид дуги низ година ће бити украс просторије;
 • дизајн касета изгледа лепо и модерно у свакој просторији;
 • стаклени или зрцални плафони носе неку врсту загонетке и мистерије.
За дневну собу изабран је плафон, полазећи од општег стила собе и буџета:

 • у дневној соби можете користити белу за разлику од засићених нијанси;
 • је комбинација стропног сјаја у комбинацији са гипсаним плочама.


Посебни захтјеви важе за плафон у дјечјој соби. Прво, материјал мора бити сигуран. Друго, да имају оптималан ниво топлотне и звучне изолације, као и да буду јаки и поуздани, јер мобилне дечије игре у просторији могу довести до деформације тензионе тканине.

Следећи материјали за спуштене плафоне су савршени за собу детета и тинејџера:

 • Напетост - платно може бити обојено, са цртежима или фотографијама. Најпопуларнија слика је звездано небо, али простор собе не би требало да буде преоптерећен другим декоративним елементима и детаљима. Светлеће таванице могу симулирати сјај звезда и створити невероватну атмосферу у просторији.
 • Фигурални дизајни ће помоћи вашем дјетету да уђе у свијет фантазије и магије.
 • Ојачани малтер савршено упија звук.Плафон у купатилу мора да испуњава друге захтеве.

Главни услов при избору материјала - отпорност на високу влажност и температуру:

 • Сува гума отпорна на влагу ће пружити идеално равномерно премазивање и заштитити ожичење од влаге. Но, завршна фаза нужно мора бити обрада материјала с премазом с водоодбојним саставом.
 • Стропне шине - једноставан и приступачан начин за украшавање стропа у просторији са високом влажношћу. У овом случају, алуминијумски профил је лакмонтира се, омогућава лак приступ инжењерским мрежама и служи као средство за добру вентилацију.


За летњу веранду или лођу треба да изаберете материјал отпоран на температурне флуктуације. У овом случају, премаз не треба да се плаши директне сунчеве светлости и влаге.

Најбоље опције:

 • Пластичне плоче - практична и прорачунска опција за отворене просторе. Поред тога, свака прљавштина се лако чисти влажном крпом.
 • Металне шине су једноставне за одржавање, отпорне су на температурне флуктуације и стварање корозије.


Типс анд Трицкс

Дизајнери су стекли много начина да додају свјежи поглед на плафон и да га визуално повећају.

Ево 12 основних савета за уградњу висећих конструкција:

 • Проверите трајност и поузданост преклапања бетона, мора да издржи тешку конструкцију спуштеног плафона.
 • Изаберите квалитетне материјале од поузданих и проверених произвођача. Плафон ће вам служити најмање 10 година, па ће се чак и скупи дизајни исплатити током времена.
 • Користите ласерски ниво и маркер за означавање будућег плафона и одредите где ће се поставити суспензије и носећи профили. Направите тачан распоред елемената оквира. План треба да садржи и број и положај пројекција, као и препреке спуштеног плафона.
 • Осигурајте све потребне каблове и жице, а затим идите на подешавање профила и поравнајте их.
 • Приликом избора трачница или касетаЗапамтите произвођача и марку плафона. То ће вам у будућности омогућити, деформацијом једног од елемената, без потешкоћа замијенити дио и обновити цјелокупни концепт стропа.


 • Такође направите тачан план осветљења. Инсталирање рефлектора спојених на различите кључеве омогућава вам да поделите простор у неколико зона и користите различите изворе светлости. Одаберите системе за полагање и заштиту каблова и жица, врсту и количину расветних уређаја.
 • Изабрана је боја стропа, узимајући у обзир превладавајућу нијансу у унутрашњости.
 • Инсталирајте ниво стропа.
 • Неки домаћини више воле да користе жељезничке или касетне стропове, као и додатни кеш гдје можете сакрити мале драгуље, накит или новац.
 • Такође добар начин да се користи ниша између бетона и спуштеног стропа - за инсталирање малих звучника за стерео звук.
 • Користите минералну вуну за звучну изолацију.
 • Завршни елементи су постоља - морају затворити пукотине између зидова и плафона.


За уградњу структуре овјеса требат ће вам:

  \ т
 • материјал за будући плафон и подну плочу;
 • мердевине;
 • Рулет и маркер за означавање плафона;
 • маказе и ножеви за градњу;
 • металне вешалице на којима ће се утврђивати будућа конструкција плафона;
 • главни и средњи профили;
 • типле и вијке;
 • одвијач и чекић;
 • Расвјетна тијела: расвјетна тијела, ЛЕД траке или лустери;
 • системи и прибор за полагање и заштиту ожичења;
 • ниво за контролу једнакости висећих структура.


Која би требала бити висина?

Декорација спуштеног стропа захтијева барем мали оквир. Зашто ће просторни простор бити видно мање видљив. Дизајн спуштеног стропа је једноставан: уз помоћ оквира оквира од металних профила или дрвених греда, платно и различити елементи будућег премаза причвршћују се на главну преграду. На уграђеним носачима причвршћени су украсни панели и сви детаљи на металној решетки. Правилна уградња вођица и носећих профила омогућава једноставну инсталацију. А са минималном инсталационом опцијом, растојање између стропа и спуштеног стропа ће бити најмање 3 цм

На висину уградње плафона такође утичу одређени разлози:

 • Уграђени уређаји могу имати велико тело које ће морати да се сакрије иза таванице. У конструкцији стропа, по жељи, можете уградити ЛЕД траку или једноставан лустер. Такође је потребно размотрити величину кућишта, које ће бити скривено иза изолационог материјала.

 • Ако уградња лустера и плафона не захтева постављање додатних комуникација, онда са спот светиљкама случај иде другачије. Сви далеководи морају бити додатно заштићени валовитим цијевима - то је учињенододатних 2-3 цм

  \ т
 • Уграђени намештај такође утиче на висину висеће конструкције. Током поправки, висина пода такође може да се промени, тако да је при избору дизајна и плафонске надстрешнице потребно узети у обзир величину и локацију постојеће ситуације.

  \ т
 • Додатна топлотна и бучна изолација - у размаку између бетонског пода и изолационог материјала може се поставити слој негориве минералне вуне за одржавање топлоте и заштиту од страних звукова. И грејач не би требало да врши притисак на плашт.

илуминација

Висећа конструкција подразумева коришћење сложеног система осветљења. Пошто ће све комуникације бити скривене, можете користити различита светла за сваку висину стропа. У модерном стилу, можете експериментисати са осветљеношћу, бојом, нијансама и различитим ефектима. ЛЕД позадинско освјетљење које се крије у изградњи вишеслојног плафона је тренд посљедњих година. Једнака линија светлости ће нагласити комплексан дизајн. Такво романтично меко осветљење ствара атмосферу удобности и хармоније.

Уградне светиљке на тачкама могу се уградити у конструкцију плафона од суве градње или тканине за затезање. Можете додати и сијалице са диммер и контролисати снагу и осветљеност светла.

Лустер се обично налази у централном делу просторије, али се може поставити и изнад главног елемента ентеријера. Обратите посебну пажњу на величину плафоналустери и имајте на уму да дизајн вишеслојног плафона "траје" од 3 до 10 цм простора. Због тога, веома гломазан или дугачак лустер може визуелно да смањи површину.

Мануфацтурерс

Међу великом разноликошћу произвођача, тешко је утврдити са системом плафона. А главна грешка ће бити вођена искључиво трошковима.

Производња домаћих произвођача је мања од увоза, али та чињеница не указује на квалитет материјала. Међу руским произвођачима