Специјални сетови за патцхворк: 8 компоненти

До данас постоји огроман број занимљивих сетова за павиљон, за који можете самостално имати трговачку мрежу представљену различитим скуповима за павиљон, који укључују велики број елемената. Направити свјесни избор међу њима није лако не само за почетнике, већ и за занатлије са искуством. У већини случајева, исправност избора зависи од тога колико ће резултат задовољити око. Излазак из тешке ситуације помоћи ће препорукама, на основу којих нећете морати жалити због расипања новца.

Порекло Пецхора технологије

Да би се избегло заваравање множине за павиљон, новајлија неће бити преплављена суштином саме технике. Што је више информација о овој теми о особи, лакше је "одрезати" непотребне опције. Пецхоркуе је дошао у Источну Европу пре неколико векова. Само име потиче од речи "флап" и "ворк". Због тога је лако разумети да је ово техника уситњавања.

У раду се користе разнобојни комадићи који се комбинују на одређени начин. Важно је запамтити да одабране боје морају бити складно комбиноване.

Захваљујући техници вила, можете направити много узбудљивих ствари, укључујући и елегантне јастучнице за мале јастуке

С једне стране, шарени мозаик треба да се радује у очима. С друге стране, то не би требало да буде кампања за клаунску декорацију.

Ако је све урађено исправно, онда захваљујући технологији виламогу се имплементирати следећи пројекти:

 • Покривач;
 • омот;
 • јастучнице;
 • Жалузине;
 • завесе;
 • Матс анд море.

Као што је јасно из горе наведеног, за рад у овој техници, потребни су комади тканине, нити и различити алати, као што су они који омогућавају раздвајање или комбиновање алата. Није потребно вјеровати увјеравањима произвођача сетова, који обећавају да ће ту бити укључено много различитих наводно корисних елемената. У већини случајева, клијент ће платити само за детаље који нису затражени.

Ми бирамо материјале за патцхворк

За рад није потребан само квалитетан инструмент, већ и тканина. Наше баке су дуго времена у дословном смислу сакупљале све познанике, комшије и рођаке. Са развојем специјализоване трговине ситуација се променила на боље. Без обзира на то да ли у стварној или виртуалној робној марки за ручни рад апелује на грађанина, неопходно је осигурати квалитет тканине.

Пре него што купите, морате га додирнути и погледати около. У већини случајева то ће помоћи у формирању почетне идеје.

Приликом одабира сета за патцхворк, увијек је потребно провјерити његов квалитет и основне карактеристике

Мајстори са искуством препоручују да се обрати пажња на следеће карактеристике:

 • Атрактиван изглед;
 • Текстура са потребним параметрима;
 • Нема трагова јаза дуж или преко;
 • Присуство хигијенске ознаке - овај параметар је обавезан ако је спреманпроизвод се користи за спавање или покривање столова.

Са функционалне тачке гледишта, препоручује се употреба памука као чистог материјала или памука (ХБ) као главног материјала. Њихове користи су диктиране. Прво, практично је немогуће здробити ХБ. Друго, процес сечења је прилично једноставан, а при даљој обради материјал се не скупља. Поред ХБ-а користе се следећи материјали: вуна, вискоза, леј и свила.

Алати за оштрење

Да би се правилно одабрани материјал претворио у ремек-дјело, мора се третирати барем правилно одабраним алатом. Предност специфичне технике је у томе што не захтева значајне практичне вештине. Чак и почетник ће се носити са послом, под условом да је изабрао алате засноване на техничким карактеристикама материјала.

Чак и мајстори почетници могу да шиве оригиналну ствар користећи већ направљене сетове за патцхворк

Списак алата потребних за рад, према одговорима многих мајстора, је следећи:

 1. Оштре маказе.
 2. Машина за шивење - бира се узимајући у обзир предвиђену густину материјала. Ако се ради о танким тканинама, онда ће пребрза игра само оштетити. У овом случају, машина ће стати.
 3. Неколико игала.
 4. Гвожђе - користи се за додавање комада тканине жељеног облика.
 5. Воркбенцх.
 6. Нити потребних боја и нијанси.
 7. Слајдаш је посебанповршину на којој пролази нож. Поред тога, таква равнала се мора користити за прецизно сечење вратила, у складу са потребним величинама.
 8. Декоративни елементи - одабрани према креативном концепту.

Сет естриха за патцхворк: који је боље изабрати

Цјеновни распон варијанти представљених у трговачкој мрежи увелике варира, тако да не бисте требали узети прву ствар која вам пада под руку. За почетак, морате објективно процијенити свој ниво вјештина. Ако је у питању почетник, у овом случају ће бити прикладне минималне адаптације за рад. Сада је потребно савладати темеље технологије и разрадити индивидуалне методе.

Обавезни сет укључује неопходне шаблоне који садрже претходно припремљене радове.

Када купујете сет за патцхворк, обавезно обратите пажњу на присуство свих неопходних алата за рад

Следователно, нужно е обратити пажњу на следните компоненти:

 • Мат је функционална подлога за рад који вам омогућава да се поуздано сечете и шијете тканину;
 • Алати за резање и сечење;
 • Обавезни карактер је присуство у скупу владара и неколико илустрација корак по корак;
 • Као професионални развој, пажњу се може привући на производе који садрже проширени списак алата.

Преглед сета за патцхворк (видео)

Патцхворк технологија је доступна свима захваљујући својој једноставности. Да бисте започели, морате купити сет и пронаћи потребне материјале. Олакшајте санајближу продавницу за предмете за ручни рад. У процесу селекције, мора се имати на уму да је таква опрема одабрана узимајући у обзир професионални ниво извођача. У супротном, постоји велика вероватноћа губитка новца.