Сорте и употреба керамичких плочица

Врсте материјала за облагање укључују керамичке плочице, које су отпорне на влагу, абразивне твари и температурне промјене. Површина плочице се не брише, отпорна је на паљење и односи се на еколошки прихватљиве материјале. За плочице је веома лако бринути, јер је универзални материјал за завршне радове, а због својих квалитета може се комбиновати са другим материјалима, различитим нијансама и фактурама.

По својој намени, плочица је подељена на зид, под и универзалну. Плочица за зидове има широк спектар боја, монокромна, са различитим узорцима на површини, изведена у мат стилу, у сјају или рељефу. Плочица на поду треба да има све ове особине и повећану отпорност на механичке утицаје, на пример, ако нешто падне на под. Универзална плочица се користи на свим површинама, на локацији је представљена у различитим бојама, али је цијена скупља.

Наношење керамичких плочица

За купатило, керамичка плочица је најприкладнија опција, с обзиром да је просторија веома влажна. Избор плочица треба да буде што је могуће стабилнији, ако користите класичне боје бијеле, плаве, плаве и различите комбинације. Данас је веома модерно користити црне, наранџасте и црвене нијансе. Абсолут Керамика плочица није клизава и погодна је за подове у купатилу. У кухињи, плочица омогућава брзо прање масти и уља, производи су стално у контакту са облогом,што значи да мора да издржи изложеност хемијским детерџентима. Ако користите светле тонове, соба ће се визуелно повећати. Облагање се врши у ходнику, али у овом случају говоримо о подовима. Са интензивним кретањем, плочица има отпорност на хабање и чисти се са било којим детерџентом. Најбоља опција за предсобље је керамички гранит.
разнообразие на плосади

Фасадна облога се користи у спољашњим и унутрашњим радовима, разликује се порозности и стога је отпорна на оптерећења, укључујући мраз. Да бисте направили јединствени узорак можете купити мозаик, његова примена ће имати леп изглед и осећај у спољашњим и унутрашњим радовима. Један мозаик је представљен у облику појединачних елемената, а склоп се дистрибуира на папирној основи.