Слагање подних плочица властитим рукама

Полагање подних плочица је веома радно интензиван процес који захтева висок ниво неге и испушних плинова. Рад треба да се одвија строго у фазама, уз потпуну усклађеност са редоследом. Иначе, полагање плочица за под властитим рукама ће бити лошег квалитета и све ће морати да се обради од почетка. Следећа упутства ће вам помоћи да разумете сложеност и основне техничке аспекте зидања. Дакле, пређимо директно на саму тему ...

Прво, треба потпуно очистити радни простор од различитих загађивача и прашине. Веома важан, чак и кључни тренутак може се назвати кораком као што је уземљење. Не може се пропустити ни на који начин. Захваљујући овом слоју љепљивог раствора поузданије ће се причврстити плочица грубим подом.Правилно полагање подне плочице треба почети или из видљивог угла, који у будућности неће бити постављен намјештајем и другим предметима унутрашњости, нити у средишту просторије. Одређује се појединачно, у зависности од технолошке потребе (на фотографији полагање плочице за под почиње од угла).Љепило се наноси равномјерно на дно пода помоћу уобичајене лопатице. Ако је површина равна, користите специјални чешаљ за лопатицу. После тога се плочица поставља одозго и светлосни притисак водоравног нивоа (у средини) се наноси на 3-5 мм, у зависности од дебљине слоја раствора. Хоризонтални ниво (дужина 40 цм) игра важну улогу у процесу рада,показујући на којој страни је нагиб. Знајући ово, можете лако подесити положај плочице без бриге о крајњем резултату. На овај начин се врши свако накнадно слагање.Да би шавови између плочица били исте величине и да не излазе из кривине, користите пластичне крижеве (стандардне 3 мм).Полагање подних плочица властитим рукама може се обавити у једном дану. Све зависи од обима посла, квалитета грубог премаза, као и од вештине и вештине уметника. Али најчешће нема довољно времена за банализацију. Дакле, уградња малих маказа врши се у крајњој инстанци, јер значајан дио времена може узети резање плочица.

Када се заврши самостално полагање плочица за под, потребно је да се раствор љепила дохвати и осуши. Након тога се извлаче сви пластични крстови, а прорезе полажу са поплочаном фугирном масом.