Скривена врата у зиду, скривене унутрашње преграде

Понекад, опет поправљајући и преуређујући намештај власника, упркос добро изабраном ентеријеру, још увек осећају неку врсту рутинске и просторне компресибилности. У таквим случајевима, приступачан и веома оригиналан начин да се кућа освежи и визуелно прошири простор није уопште да демонтира зидове. Да би се постигао овај ефекат, довољно је инсталирати скривена врата. Захваљујући таквом дизајну постаје не само удобно у соби, таква врата доносе живахност и неки дух авантуризма становања и његових власника.

карактеристике дизајна

Захваљујући напорима водећих дизајнера и инжењера који дизајнирају интеријере различитих типова, скривена врата могу имати не само различите начине отварања, већ и готово било какав изглед, па чак и облик.

На основу принципа кретања тканине у процесу отварања и употребе затварача, таква врата могу бити: арија, опремљена механизмима скривене петље, или клизним производима типа шарки и одјељка.

Упркос чињеници да се прво скривање врата у зиду чини прилично неугодним, испоставило се да је за самосталан задатак врло лако. Међутим, за неке добре резултате треба слиједити неке важне принципе. Главни услови су:

 • Додатно маскирање оквира врата. Да бисте постигли овај резултат, можете обрезати кутију са сухозидом;
 • Лабави зупчаници или водилицетрачнице и ваљкасти елементи, при избору производа клизног типа, такође морају бити скривени;
 • Када се планира маскирање тканине испод површине зида, њена површина треба бити строго на истом нивоу као и главна површина површине;
 • дозвољена уградња плоча у доњем делу крила врата;
 • Стандардне оловке, као и механизми за закључавање, могу једноставно дати тајне врата у зид. Стога је пожељно да се не користе за такве структуре.

Било које крило врата од тајног типа може бити опремљено бочним дугмадима и бравама. Такође је могуће инсталирати електронски систем за детекцију након што кликнете на специјални сензор. Међутим, имплементација ове опције је скупља и дуготрајна, јер захтијева одређене вјештине у електромеханици.

Производи клизног типа могу бити опремљени једноставним, али ефикасним клизним механизмима. Поред тога, дозвољено је користити ротациони механизам који омогућава не само отварање производа у оба смера, већ и померање лима на десно и лево. Међутим, такав систем има значајан недостатак. Уста-врата морају имати исти изглед на обје стране платна, или у процесу употребе, увијек се враћају мајсторима у равнини која одговара дизајну.

Опрема за фабричке слике

Постоји неколико принципа којима се осигурава да су невидљиви у скривеним вратима фабрике. Међу најзначајнијим ефективним начинима је употреба пепељаре за гурање.Елементи за закључавање таквих структура често се развијају појединачно. Као главни елементи петље се користе невидљиве шарке типа шарке.

У условима транспортне фабрике, врата обрадивог типа у фази декорације су у већини случајева прекривена смесама лака са функцијом прајмера. Овај премаз осигурава једнакост примјене различитих декоративних елемената, без обзира на то који су типови. На тај начин, лист се ефикасно додирује са обичним лепком за тапете и са специјалним материјалима за бојење и лакирање.

Врло често се припремају скривена фабричка врата за бојење или постављање декоративне мозаичке штукатуре.

Производи клизног типа се изводе у облику једноставног затварача или у варијанти "кутија за оловку". Главна разлика између дизајна је у томе што у процесу померања платна одлази на било коју страну. Истовремено, оловка за врата, због свог дизајна, скрива се у посебним отворима у зидовима.

Једна од главних карактеристика свих унутарњих врата тајног типа је начело стављања свих елемената унутар врата, без да се тиме нарушава његов интегритет. Заштита оквира и производа услед исправног положаја додатних заштитних елемената.

премазивање производа

Без сумње, свако платно овог типа у процесу инсталације да би сачувало своје основне функције је подложно различитим врстама обраде. Оне укључују:

 • Апликацијапример
 • Облагање нитро бојом;
 • Обрада производа уз помоћ цаклине чекића;
 • Наношење постојаног емајла у праху.

Уземљење је најчешће коришћена опција. Његова популарност се заснива на практичности: премаз омогућава решавање проблема осетљивости производа на промену нивоа влажности и температурног режима. Међутим, јефтинији сличан алат је нитрофри, који обезбеђује ефикасну заштиту скривених врата од разних механичких оштећења.

Један од најтрајнијих и најквалитетнијих премаза је цаклинска емајл. Међутим, он није тако ефикасан у контакту са различитим хемикалијама.

функционалност конструкција

У давна времена, скривена врата у зиду значила су нешто тајно и важно. Таква платна су скривала тајне просторије и пролазе. Тренутно, ова функционална тајна производи су се донекле проширили. Сада су врата овог типа постављена да остваре следеће циљеве:

 • Маскирање структура врата са њиховом концентрацијом у једној просторији. Планирање станова и кућа често укључује тзв. "Пролазне" просторије;
 • Побољшање перформанси безбедности. Производи су веома повољни у присуству деце, јер не угристи додатну опрему која не боли колико и притисак елемената;
 • Овај принцип удруживања простора доприноси значајној визуелној експанзији простора и чак га осветљава;
 • Присуство таквих врата конфигурише прецизну употребу производа, што у великој мери доприноси повећању животног века производапроизвода и објеката око њих.

Без сумње, тајна врата у зиду захтевају доследност изгледа са општим дизајном. Поред тога, неопходно је правилно покупити и уредити намештај у соби. Покушај комбиновања стилова у једној просторији није увек примерен. Такав храбар корак не само да може показати локацију тајних врата, већ и пружити иритантну несклад у цијелој просторији. Зато се препоручује да се у свим детаљима прати један стилски правац.

методе маскирања

У ствари, постоји много варијанти имплементације у унутрашњости скривених врата и готово све се могу примијенити у модерним зградама и становима. Међутим, већина метода захтијева значајна улагања и поновни развој. У овом случају, постоји неколико релативно једноставних метода за само-увођење. Међу најпопуларнијим начинима скривања врата у зиду: употреба завеса, спој са зидовима декорације, употреба огледала или слика или уградња тајног кабинета.

Употреба завеса

Употреба завеса је један од најлакших начина за стварање скривених врата. Постављање платнених тканина директним сечењем или елементима драперије увијек привлачи велику пажњу. Али уз правилну употребу на овај начин, лако је сакрити улаз у другу просторију.

За постављање декоративног елемента изнад прореза и по могућности ближе стропу, монтирајте завјесу. Потпуно је прихватљиво користити стандардни прозорпроизвода. Лакше је створити илузију постављањем завеса сличних прозорима. Једна од најхармоничнијих варијанти је постављање такве конструкције што је више могуће испред отвора прозора. Када се користе два платна, са обе стране рупе, ствара се најкомплетнији осећај одсуства иза крпе за врата.

Стварање заједничког декоративног ансамбла са зидовима

Овај метод је најпопуларнији, и уз правилно и јасно извршавање свих нијанси стварања тајних врата на излазу, ефекат потпуног распада дизајна. Овај метод се може користити на неколико различитих начина.

Једна од најприступачнијих и најједноставнијих опција је лепљење читавог периметра собе, укључујући и крило врата, истим тапетама. У случају употребе таквог поступка исправно рјешење је прекривање на доњем дијелу листа комада. У том случају, производ треба да буде што прецизније на једном хоризонталном нивоу са лајснама.

Изглед тапета зависи само од жеља власника. По истом принципу, да бисте сакрили врата у зиду можете обојити све просторије у једној боји. Лакше је растворити производ који ће помоћи разним украсима друге боје, који се налазе на ободу просторије.

Често се у такве сврхе користи облога слична оној која се користи на зидовима. У овом случају, материјал облоге може се варирати: од природног дрвета и фурнира до МДФ плоча.

Украсни уметциу облику разних ниша или употребе плочице која имитира зид или мозаик може врло ефикасно помоћи да се сакрију врата у зиду.

Коришћење огледала

Одличан начин да направите скривена врата је без сумње подлога огледала. Примена оваквог димензионалног елемента изгледа веома импресивно када се такав производ поставља у просторију са огледалом у комори.

Принцип конструисања дизајна је да се на платну обезбеди дуго широко огледало. Најчешће се у такве сврхе користе алуминијумски дијелови оквира, као и покривање површине врата листом МДФ-а. У овом случају, значајна предност методе је очигледна засићеност просторије природном светлошћу.

Коришћење слике

Овај метод је веома сличан положају огледала. Приликом инсталирања слике потребно је одабрати одговарајуће димензије платна. Поред слика у овом случају, могу послужити и као тапете, као и елементи савремене уметности.

У овом случају, улога оквира може бити дрвени елемент, као и производи од пластике и калупа.

тајни кабинет

Једна од најимпресивнијих метода да се сакрију врата у зиду је постављање ормарића као крпе за врата. У овом случају, употреба овог тешког кабинета је потпуно неважна. Довољно је ставити у отвор имитацију с декоративним прекривачима у облику полица.

Ова опција је најпогоднија за уградњу у класичну унутрашњост. Често декоративне полице могукористи се као прави.