Склопиви ормар за дневну собу (38 фотографија): модерни модели с полицама у унутрашњости

Власници станова и кућа са пространим дневним боравком имају прилику да остваре веома различите идејне идеје, можете користити апсолутно сав намјештај и прибор. Ако је дневна соба у вашем дому довољно мала, у њој неће бити могуће користити димензије намјештаја (нпр. Зид ормара).

У таквим ситуацијама постоји одлична опција - користити ормаре за дневну собу.

Карактеристике и предности

Карактеристика зглобних ормара - заузимају минимум простора, тако да ће слободни простор бити много више (у поређењу са опцијом уградње подних модела ормара и зидова).


Склопиви ормарићи се монтирају на било којој висини - можете их поставити под плафон или у средину зида. Можете одабрати локацију ормарића тако да не ометају слободно кретање просторије. И испод ормарића можете инсталирати и било који други намјештај.Са шаркама ормарића можете постићи веома стилски дизајн ентеријера, најважније - ускладити их у просторију.

Неколико нијанси кабинета са шаркама укључују следеће нијансе:

  • Ови предмети намјештаја нису за врло тешка оптерећења, у таквим случајевима не можете поставити тешке предмете.
  • Приликом фиксирања производа на зид, морате узети у обзир материјале из којих је направљен. Зид мора бити довољно јак да издржи тежину зглобних ормара.  • Друга потешкоћа је проналажење савршеног баланса између функционалности намјештаја и његовог изгледа. Дубоки ормар ће бити пространији, али изгледа да се не уклапа у унутрашњост. Уски дуги ормарић ће изгледати елегантно и модерно, али ће простор за похрану ствари бити много мањи.
  • Пошто се ови производи обично виси прилично високо, млађим члановима породице биће тешко да допру до њих. Међутим, када су деца још увек веома мала, то може бити и предност.Дизајн

Данас постоји велики избор ормарића и полица за дневну собу. Можете одабрати прави модел за сваки укус и боју.


Производи су различитих облика и величина - могу бити хоризонтални и вертикални, уски и широки, изведени у облику различитих геометријских облика. Дубина ормарића такође може бити било ко. На тржишту се могу наћи угаони узорци ормарића, као и класични директни модели.

Различити модели ормарића са шаркама могу бити са и без полица.


Различити ормари и варијанте отварања врата - могу се растопити горе, доле или на страну. Постоје чак и такве интересантне врсте производа, које се врата аутоматски растварају. Још оригиналнији модели могу бити опремљени позадинским осветљењем које ради аутоматски (у тренутку отварања врата) или са контролном плочом.Такви ормарићи савршено се уклапају у најразличитије унутрашње стилове, али изгледају стилски у ентеријеру минималистичког стила са малом количином намештаја. Могуће је распоредити ормариће са шаркама тако да су невидљиве, као да су дио зида.


У минималистичком дневном боравку можете одабрати модел хоризонталног ормарића - са стакленим елементима или уметцима.

Како изабрати?

Пре него што изаберете зидни ормар, неопходно је да одлучите какав ће бити укупни визуелни састав дневног боравка. Када изабран дизајн собе, можете ићи на одабир и купњу намјештаја.

Ако је ваша дневна соба мала, немојте куповати превелике зидне ормаре. Успјешнија опција ће бити постављање модуларних композиција из кабинета средње и мале величине. Срећни хоризонтални модели изгледат ће добро. У зависности од висине плафона и планирања, производи других облика и величина могу бити корисни.


У зависности од избора, водите рачуна о схеми боја која ће превладати у унутрашњости. Боја ормарића са шаркама може бити као у тону других објеката унутрашњости, и обрнуто - контраст са њима, привлачећи пажњу на овај начин.


Такође је важно исправно одабрати не само боју већ и текстуру материјала. Пре куповине ормара са шаркама, пажљиво проучите све варијације модела да бисте изабрали ону која највише одговара вашој соби.

инсталација

Укључите кућиште на шаркамаЗид је прилично једноставан. Ако сте у недоумици да ћете моћи ово да урадите, увек можете да тражите помоћ од специјалиста.

Зидни модели ормара су причвршћени помоћу специјалних суспензија које се причвршћују на полеђину производа. Затим је кућиште причвршћено на зид помоћу вијака. Морају се припремити унапред, затегнути у зиду.


Друга могућност монтаже зидних шарки - са подесивим сунцобранима. Такве тенде су причвршћене унутар производа, имају куке са којима су чврсто везане за причврсну траку - постављене су на зид. Ова опција је веома погодна јер вам омогућава да прилагодите положај намештаја на зиду - и стога не морате да га растављате.


Може се рећи да су модуларни ормарићи са шаркама практични, лепи и елегантни намештај за дневне собе. Омогућава вам значајно уштеду простора у малим собама, а истовремено и оригинално дизајнерско решење.

Лако је инсталирати такве производе, тако да нема потребе за било каквим посебним вјештинама, тако да сватко може ријешити овај задатак.

Како да направите минијатурну кабину са шаркама својим рукама, можете сазнати видео испод.