Склопиви кауч без наслона за руке: 120 цм дуг и 140 цм широк.

Ергономски дизајн, компактне димензије и добре естетске карактеристике - одличне карактеристике склопивих софе, захваљујући којима су модели популарни код потрошача. Произвођачи нуде намјештај различитих облика и боја, што поједностављује његов одабир за специфичне интеријере.

Карактеристике, предности и недостаци

Фотеље без фотеља - практично решење за мали спаваћи или дневни боравак. Модел је погодан за цјелодневни одмор, састанке с пријатељима, може се користити као стално мјесто за спавање.

Кауч, механизам вам омогућава да комбинујете карактеристике кревета и софе, штедећи на куповини одређеног артикла гардеробе.

Високе перформансе ће се одржавати у исто вријеме.


Предности таквих софова не завршавају се тамо:

 • Компактност, релативно мале димензије. Склопиви кауч ће стати у уску спаваћу собу и малу кухињу. У присуству нише можете наручити модел специјално дизајниране величине и прилагодити намјештај у продубљивању.

 • Нестандардни образац. Глатке линије, модерни, углађени углови - карактеристичне су особине таквих софа. Изгледају елегантно и лако се уклапају у модерне интеријере.

 • Разноврсност дизајна. Дивани различитих произвођача су различите боје, текстуре, шаре на тканини.
 • Механизам једноставне трансформације. Намештај се лако разлаже и иде, овај поступак је ефикасан за свакога.

Модел ће доћи до чула високих људи, јер они неће морати да осећају нелагодност током сна, нагињући ноге у наслону за руке и заузимајући неугодан положај. Због недостатка ових детаља, површина доњег дела се повећава, што значи да ће током седишта бити и више простора.

Међу недостацима таквих софама су и оне које немају јастучиће за подупирање које могу да склизну на под. Да би се то избегло, препоручује се да изаберете прибор издуженог облика, који је еластичан и веће тежине: тако да ће пасти мање.

Још једно практично рјешење је кориштење јастука на чичак.

Без наслона за руке биће необично за оне који су навикли да се на одмору стално ослањају на нешто, али то је само због преференција одређених људи.

модели

Расклопиви предњи кауч је популаран код потрошача, тако да брендови нуде велики избор узорака и облика. По типу трансформације овај комад намештаја је подељен на неколико типова:

 • Књига. Честа врста софе. Разликује се по томе што чак иу пресавијеном намјештају можете спавати. Да бисте га разложили, подигните седиште и спустите га након клика. Да направи кауч исто.

 • Кликните Флицк. Модел је назван због карактеристичног звука који се јавља при разлагању комада намјештаја. Механизам је побољшана књига, али се може фиксирати у три позиције: седење, лежање и полусукање.

 • Еуробоок. Упркос имену, овајкауч нема никакве везе са књигом. Модели се лако разлажу: довољно да се седиште повуче са посебном ручком. На месту за спавање се добија најравнија површина. Предност таквог кауча је чињеница да се може налазити у близини зида.

 • Француски шкољки. Место за спавање се налази испод седишта. Када се трансформише, она се развија и заузима водоравни положај. Оквир модела састоји се од три дијела, причвршћена шаркама. Такође, дизајн намештаја укључује и душек.

 • Садафлек. Побољшана верзија француске шкољке, која је издржљивија и поузданија. Издржи тешка оптерећења, мање савијања. Кауч има велики простор за спавање, склопљен и компактан. Међутим, такав модел је лишен кутије за платно.

Поред горе наведених, одвојене софе са механизмом за котрљање. Модели су једноставни за употребу, погодни за пару захваљујући великим димензијама. Вез је повучен према напријед, тако да је ова процедура ефикасна за сваког члана породице. Његова карактеристика је ниска локација.

Ова врста кауча је два типа. "Хармоника" је подешена као хармоника, процедура се разликује лако. Да бисте то урадили, само подигните седиште до клика и двапут извуците преклопљено. У кутним софама успостављен је механизам "кенгура" или "делфин". Изнад седишта, платформа која формира спаваћи део је подигнута и подигнута.
Димензије

Пре него што купите кауч, унапред одредите колико ће људи седети и спавати на њему редовно. Поред тога, димензије намештаја су директно повезане са слободним простором. Намештај има различите димензије у зависности од произвођача, што се такође узима у обзир приликом куповине.

Истакните компактне и велике моделе. Потоњи су опремљени са пет и више седишта, а мини-кауч може да прими само 2-3 особе. Дужина двоструког намештаја варира између 150 и 180 цм. За модел по особи, овај параметар је око 120 цм, а ширина у овом случају ће бити око 140 цм.

Савети за избор

Унутрашњи ентеријер просторије, као и удобност модела, зависе од добро одабране софе. Ако се намештај редовно користи за спавање, он мора бити другачијег комфора, благотворно делује на кичму. Животни век производа је такође важан: софе са металним оквиром су најпрактичније.

Шта треба узети у обзир при одабиру софе:

 • Тапетарски материјал;
 • тип пунила;
 • механизам трансформације;
 • димензије.

Значај је дат дизајну кауча. Универзални је намјештај од смеђе, беж боје, пијеска. За модеран ентеријер, модели који се изводе у црвеној и црној боји ће стати. Поред тога, можете комбиновати различите тонове и текстуре, једнобојне и тканине са узорком.

Више видео кауча без наслона за руке у видеу испод.