Систем вешања за спуштене плафоне

Висеће конструкције скривају недостатке плафона и дају просторији елегантан дизајн конструкције система овјеса стропа може бити различит по дужини и ширини, по подручју и врсти обраде. Спуштени стропови дају соби прекрасан поглед, скривају неједнакости и пружају угодну атмосферу.

Шта је спуштени плафонски уређај

Уређај за спуштени плафон је оквир који се причвршћује директно на плафон и зидове, након чега се обрађује труп.

Основа спуштеног стропа је оквир, који је причвршћен за стропне подове

Конструкција спуштеног плафона има неколико предности:

 • скрива неједнакости на плафону;
 • Омогућава вам да сакријете и изолујете ожичење и друге инжењерске предмете;
 • игра улогу изолације и звучне изолације у просторији;
 • Омогућава вам да креирате било који дизајн и архитектуру стропа, да поделите собу у зоне.

За висеће системе можете причврстити сухи зид, тканину, плоче и шине, пластику, затезну фолију и друге завршне материјале. Систем овјеса састоји се од водилица, попречних водилица, кутних летвица, привјесака, вијака и типли.

Ецопхон и ецопхон фокусни систем је акустични систем. Произведен је костур од поцинкованог челика, који служи за монтажу плоча за апсорпцију звука, које су израђене од стаклопластике високе чврстоће.

Ецопхон систем за фокусирање може бити инсталиран у било којој просторијизвучно изолован, скривен и отворен. Дизајн висећег стропа Кнауф има одличне техничке карактеристике, његове компоненте укључују профиле, водилице, вијке и гладилице. Можете наручити дизајн за појединачни пројекат, са свим компонентама, они ће бити спремни за инсталацију у одређеној просторији.

Особитост екофонских и екофонских система фокуса су добре карактеристике апсорпције звука

Под сваком врстом завршних материјала потребно је пажљиво одабрати материјал система овјеса, вођен нивоом максималног оптерећења од 1 м? плафони, тако да тежина завршних материјала не прелази дозвољени максимум. Прекорачење дозвољеног оптерећења на систему овјеса може довести до структурних деформација и колапса стропа.

Главна конструкција спуштеног плафона

Плафон са системом вешања је монтиран на метални оквир, који обезбеђује шине за завршне материјале, као на сликама.

Метални оквир има суспензију, која вам омогућава да прилагодите висину плафона на његовој површини.

Главни елементи причвршћивања у оквиру су металне вешалице

Във връзка на височни стропи се наличи:

 1. Спуштени плафон на металним шинама. Конструкција за спуштени плафон од шина је монтирана на метални оквир уз помоћ типли и вијака, углови су подешени помоћу суспензије. Дизајн регала за плафоне је најпогоднији за употребу у уским и дугачким просторијама, јер се ограде тешко могу смањити или додати њиховој дужини, спојеви изрез ће бити истакнут ако су шине обојене, могуће је уклонити боју. Лакше је радити са готовим материјалима. Такав дизајн разликује отпорност на влагу, трајност. У простору између грубог стропа и шине можете инсталирати додатну опрему за вентилацију.
 2. Конструкције спуштених плафона од минералних влакана су причвршћене на груби строп на металном оквиру. Плоче се убацују у оквир и учвршћују.
 3. Строп од плоча. Дизајн спуштеног стропа може бити израђен од плоча различитих материјала: минералних влакана, метала, сухозида, пјене. Плоче су причвршћене на оквир или уметнуте у њега, причвршћене бочним летвицама и рубовима на предњој страни.

Било који висећи плафонски дизајн омогућава постављање додатних вентилационих отвора и вентилационих уређаја између простора газа и спуштеног стропа.

Проект подвесних стропов имплицира присъед на вентилациски вентилациони отвори

.

Минимални размак између грубог плафона и оквира лажног стропа не смије бити мањи од 2,5 цм

Метални оквир је причвршћен за плафон и зидове, у зависности од облика будућег дизајна и употријебљених завршних материјала. Водилице лежаја висеће конструкције причвршћене су за плафон језичцима на овјесима одређеног нивоа, а попречне водилице су причвршћене за плафон и водилице лежаја. Кутне летвице стварају визуелни простор између зида и плафона.

Значајка спуштеног плафонског уређаја са ГКЛ

Уређај за висећи плафон од гипсаних плочаразличите чврстоће, има добре карактеристике звучне и топлотне изолације.

Висећи висећи плафон од сухозида који омогућава зонирање просторије, има сложену структурну основу

Спусени строп моʻе да бъде:

 • Једнослојни, када уређај има чврсту површину без прелаза и завршних обрада;
 • Вишестепени, када је комбиновано више прелаза;
 • Са оквиром, затворени ГКЛ;
 • Модуларни плафон са отвореним оквиром.

Уређај за спуштени плафон отвореног типа користи се за поделу једне просторије на неколико зона. Ово је успјешно ако се успостави дизајн на више нивоа.

Потребно је уградити спуштени плафон од инсталације овјеса до плафона, који затим уграђују главне носеће профиле и спајају продужне каблове један с другим.

Када је оквир спреман, могуће је започети завршну обраду сухозидом. Причвршћивање сувог зида почиње од углова, бројећи материјале тако да спојеви падају на профиле лежајева. Причврстите ГКЛ на метални оквир вијцима, продирући у метални профил. Након уградње сухозида, гипсани гипсани спојеви се наносе, листови се фарбају воденом бојом.

Монтажа оквира за спуштени плафон (видео)

Обавезни цертификати о усклађености са спуштеним строповима

Пре постављања спуштених плафона потребно је проверити њихов квалитет, проверити сертификат о усаглашености за употребу у стамбеним и пословним просторијама.

Квалитетни материјалии искуство чаробњака ће постати гаранција поузданости и трајности висеће конструкције

Важно е, че съответствие с изискваниата на ХЕСН:

 1. Материјали морају бити еколошки прихватљиви;
 2. Оквир мора бити јак, без недостатака;
 3. Оквир треба да одговара типу материјала за завршну обраду, уз одржавање максималног оптерећења без деформације система оквира.

Грађевинске радове на уградњи спуштеног стропа морају обављати мајстори који јамче квалитет рада, руководе се ЕНИР-ом, али узимајући у обзир све мјере опреза и одговарајуће вјештине и способности, уградња спуштеног стропа може се обавити независно.

Употреба нецертифицираних материјала за конструкције спуштених плафона који се користе у грађевинарству је строго забрањена. Такви материјали нису проверени за квалитет и могу угрозити животе и здравље њихових господара.

Избор материјала за спуштени плафон (видео)

Дизајн спуштених плафона може бити различит, сваки произвођач нуди широку палету материјала за стартовање и завршну обраду. Тиме се олакшава уградња спуштеног плафона и пружа могућност самосталног обављања поправних радова, без ангажовања стручњака.