Сигурносна врата за дјецу на степеницама: 6 савјета за одабир заштите

Заштитна врата за дјецу морају бити постављена на вратима и на степеницама како би се спријечило кретање дјетета у опасним подручјима за њега, а врло често због мале величине апартмана бирамо практичне, али не и потпуно сигурне елементе за кућу. Ту спадају модерне конструкције за померање између спратова. Власници малих приватних кућа и двоетажних станова све више воле компактне степенице као што су "патка", вијчане конструкције, степенице на креветима. Такви системи не испуњавају увек захтеве и стандарде безбедности и посебно су опасни за малу децу. Да би се дете заштитило од повреда и недостатака, треба предузети мере предострожности и обезбедити безбедносна врата за децу. Карактеристике је дијете партиција и како одабрати врата - прочитајте у чланку.

Заштита система за задржавање деце: типови ормана

Произвођачи дечијег намештаја данас нуде велики спектар сигурносних врата у широком распону цијена и конструктивних рјешења. Да би се изабрао најпогоднији производ, треба разумети њихове врсте и карактеристике.

Преклопне преграде заузимају мало простора и имају малу тежину, тако да се могу лако превозити и транспортовати

Да, данас постоје:

 1. Фиксирана врата са једним засуном, чија ширина одговара месту уградње. Такве преграде су стационарне конструкције са балустерима и родитељским сигурносним бравама. Фиксне ограде могу битистави на степеницама које воде у подрум, таван, други спрат; користити као врата у арени, ограничења у време малом стану или поправке куће или инсталације рада.
 2. савијање - Мобилни партиције као "хармоника" који су лако монтира у отворима врата и степенице, компонује и распадају се. Склапање системи могу бити кревет и тристулкови, може приложити како успон и изградњу и шине, степенице типа "корак патка". Поред тога, ова врата омогућавају безбедно место за игру, често се често могу видети у просторијама вртића, у расаднику у школи.
 3. Слидинг - универзални ограде подесив ширину, што може створити баријера врата и екран за камине, пећи, апарати. Ове ограде ће затворити чак нестандардне, широке степенице и пролазе.

Осим тога, за децу заштитна ограда и постоје на екрану решетке. Сцреен зидови су структуре са дебелим, транспарентни, третирати на рубовима стакла решетки - систем са вертикалним Балустерс.

Као што врата може користити јаку мрежу, и да попуне празнине између бочних елемената степеница - пластичног чепом. Погодан за кревете и браницима од којих беба одрасли, ако њихова висина је довољно велика да би дете могло се попне кроз њих.

Гејтс сигурност за децу на степеницама: га

У овом тренутку, најпопуларнији намештај - из малопродајног ланца Икеа. И то није случајно: намештај је другачијаквалитетна опрема и стилски екстеријер. Ови квалитети чине Икеину сигурносну капију највише траженом.

Сигурносна врата за дјецу из малопродајног ланца Икеа су високо еколошки прихватљива

Осим тога, врата из холандског трговачког предузећа се разликују по практичној методи уградње: конструкције су распоређене између балустера или оквира врата и фиксиране помоћу покретних вијака.

Које карактеристике дизајна треба да штите од мердевина од детета

Заштита на степеницама има у свом дизајну решеткасти оквир, капију и браву. Брава мора бити представљена механизмом за блокирање или мулти-засуном.

Висина преграда и ширина између њихових унутрашњих ребара не би требало да допусте беби да се пробије кроз баријеру или да се попне преко ње

Често, ограде нису опремљене само механизмима за уградњу, већ и додатним елементима (екранима, мрежама, преградама), који могу бити ограђени кућански апарати, камини, трауматични углови.

Захтјеви за дизајн дјечјих преграда садрже ГОСТ-ове, санитарне норме и прописе. На примјер, према СанПиН-у, није допуштено користити елементе прекривене штетним за здравље и лаковима дјечје ограде. Висина врата за децу, према ГОСТ-у, не би требало да буде мања од 90 цм

Како изабрати бебину ограду за степенице

Да би угао донио максималну корист, морате узети у обзир неке нијансе при избору.

Обезбедите капију до степеницатреба да имају само вертикалне решетке, то је та структура која неће дозволити детету да користи хоризонталне плафоне као кораке

.

Наиме:

 1. Систем за задржавање деце мора бити израђен од еколошки прихватљивог материјала (на пример, грубо дрво, отпоран на корозију, анодизирани метал, итд.).
 2. Елементи конструкције морају бити чврсто повезани, пожељно на бесклејевски начин (на пример, шиљак).
 3. Најбоље је да заштитна врата имају самозатварајућу браву у свом дизајну: овај уређај ће помоћи да систем буде затворен, што је изузетно важно, јер често не примећујемо како су врата затворена до краја.
 4. Ограде би требале бити блиско повезане са сусједним зидовима, оградама и степеницама, тако да дијете не би могло ући у просвјетљење.

Рад капије треба да буде једноставан и згодан. Боље је изабрати капију са окретом за 180 степени: они ће омогућити удобно кориштење врата, чак и ако су руке оца заузете.

Како направити сопствене руке за безбедност деце за степенице

Ако изаберете готов производ који испуњава жеље родитеља, норме и стандарде не може, онда је могуће, сасвим лако, направити ограду својим рукама.

Приликом самосталне инсталације дечјих сигурносних врата, не заборавите да је бравица опремљена механизмом за закључавање, или је била чврста за дете

То захтева:

 • Уклоните мере са степеница (измерите ширину марширања степеништа);
 • одредити врсту конструкције (баријера или капије);
 • Припрема материјала (за баријере -купити оквир и чврсто стакло, капије - дрвене, обрађене шипке);
 • Саставите дизајн помоћу шрафова и шарки.

Капије можете додатно опремити гуменим прекривачима на елементима дизајна, који ће заштитити дијете од озљеда и не допустити дјетету да глоди ноге.

Као привремене баријере, можете користити ручне алате: наслоне за креветиће, чврсте и често растегнуте, широке, чврсте траке од тканине, итд.

Шта је сигурносна капија за децу на степеницама (видео)

Уз све препоруке за избор, врата за децу на степеницама ће постати практичан систем који може заштитити кретање ваше бебе у кући и заштитити је од повреда и ноктију. Данас, произвођачи нуде широк спектар баријера, које не само да ће постати ефективна набавка, већ ће се савршено уклопити иу унутрашњост станова. И, ако одаберете праву ограду не ради - не очајавајте, увијек можете направити врата властитим рукама!