Што је степениште на Болтсах: 3 сорте

сигурно и добро причврстити на лествици ће помоћи посебна име болтсаСвое степенице добила од немачке речи за "Болт". Фиксирање дизајн на неколико места је због горе-гори. У случајевима када је зид има довољну јачину полован причвршћивање елемената. Њихов циљ - ојачати стисак површини степениште зида. Ако сте подесили део за фиксирање није могуће, онда шине.

Степеништа, дизајн и његове карактеристике

Развој архитектонског мисли омогућава било ком ентеријера за спровођење различитих степена сложености. Када је у питању мердевина, многи не верују у могуцност свог плана. Архитекте препоручују у овом случају у корелацији стварне потребе и могућности.

Најпопуларнија и потражња је монтажни, модуларни дизајн који се лако инсталира у практично било који простор

пре окретања каталога са различитим верзијама степеница треба да буду упознати са архитектонским карактеристикама сваког типа

 1. Национални модуларни дизајн - најчешћи опција. Такви дизајнери могу да се окупе у било архитектонским карактеристикама секвенца на основу просторије.
 2. у облику слова - користи се у случајевима када је просторија је прилично слободан. Обезбеђује несметано спуштање и успон.
 3. Вијак - уклапа у малом унутрашњости где је физички немогуће да се изгради другу опцију. Поседује цооласценсион Не препоручује се монтирање ако су у кући старији људи и дјеца. За обе категорије постоји повећан ризик од повреда.

Планери пројектовања резервишу да је коначна опција планирања увек повезана са карактеристикама просторије. У том смислу, ако се дизајн не изврши на прилагођеној основи, пажљиво проверите све.

Карактеристике мердевина на колибама: може се користити простор испод степеница

Модна рационална употреба сваког центиметра дошла је у Источну Европу прије само двије деценије.

Поред традиционалних ормара, простора испод кревета и бројних полица, имовина се може и треба складиштити испод степеница.

Нажалост, грађани заборављају да има више простора него у уобичајеним угловима куће. Доступне опције се могу поделити на буџет, комплекс и премију.

Лестве на вијцима су прилично удобне и практичне, јер не заузимају много простора у просторији

Приликом избора, потребно је узети у обзир не само финансијске могућности, већ и крајњи циљ:

 1. Била би велика грешка помислити да испод љестве можете само складиштити одјећу. Кревет на развлачење ће обезбедити додатни лежај.
 2. За предмете који вам не требају чести приступ, можете направити дубок ормар. Са становишта стилског решења, кабинет понавља преовлађујући стил ентеријера.
 3. Ако је планирано да се испод степеница постави гардероба, боље је да се тамо монтирају вјешалице на стубу. Принцип таквог механизма је врло једноставан.Сличан блок врата у канцеларијским центрима, места за складиштење ствари биће направљен у облику бубњева.

Велики број предмета за домаћинство или ствари је лако поставити у трансформаторски ормар. Велики број полица и увлачивих дијелова ће осигурати потребну површину.

Потребни прибор за степенице на Болтсаху

У зависности од параметара приватне куће или канцеларије, изградња ће бити одузета од 4 до 6 сати. Све зависи од сложености објекта, пројекта и нивоа вјештине. Као што искуство показује, утицај на процес изградње ће обезбедити квалитет коришћених грађевинских материјала. У том смислу, потребно је проучити њихове техничке параметре.

Пре него што почнете да постављате степенице на колибе, унапред припремите неопходне материјале и алате

В обсността, компоненти се бъдат работени в работе:

 • Матице, вијци и матице;
 • Пластичне чауре;
 • Сидрени вијци;
 • заграде;
 • амортизер;
 • Телескопска цев;
 • кораци;
 • заврните;
 • Комади дрвета одговарајуће величине.

Све се купује у грађевинској радњи. С обзиром на чињеницу да су различити произвођачи заступљени на тржишту, неће бити претерано читати рецензије. Прикупљене и анализиране информације ће бити сачуване од непотребних трошкова.

Израда степеница на кантама сопственим рукама

Грађевинске радње немају увијек такво степениште које у потпуности одговара особи. Ако се одлучите за поједностављеноопцију, затим друге - у дословном смислу, узимамо ситуацију у своје руке.

Довољно да нађемо цртеже са потребним параметрима да све направимо за неколико сати.

Да би љестве биле сигурне и удобне, неопходно је размислити о његовом дизајну

.

За почетак, морате разумјети принцип фиксирања љестава. С једне стране, причвршћује се за ограду уз помоћ утичнице, а са друге стране фиксира се везицом или зидом.

У будућности, почетницима ће помоћи следећи савети:

 • Одаберите облик везице - у ту сврху потребно је користити оловку и равнало за комбинирање свих точака на цртежу, гдје се мијења кут дизајна;
 • Означите локацију степени;
 • Одређена је локација референтних балустера;
 • Метални носачи су причвршћени за фиксирање носача;
 • Изводи се монтажа рукохвата;
 • Завршно фиксирање елемената се врши.

Процес производње степеница властитим рукама је у складу са припремљеним цртежом. Новорођенима се саветује да пређу на следећу фазу тек након провере успеха претходног.

Степенице на Болтсах: неопходне мере предострожности

Атрактиван изглед и трајност пројекта је постављен током фазе изградње. Прво правило каже да треба више времена дати дрвеној конструкцији. Због физичких особина материјала, он је подложнији деформацији под утицајем влаге.

Најмања улога у промениниво његове снаге је температурна разлика.

Могуће је обезбедити добру трајност и поузданост степеница на балтима користећи квалитативне материјале

Не препоручује се постављање таквих мердевина тамо где постоје трајни промаји или постоји близак извор топлоте.

Във връзка, към връзка, се предоставета:

 • Дрвене конструкције се не могу причврстити вијцима;
 • Више издржљивости се разликовало од низа храстових степеница;
 • Сви потпорни елементи не би требало да падну у око, у супротном се "лакоћа" губи.

Редовно подмазивање тачака спајања појединих делова смањује вероватноћу шкрипања са физичким утицајем на степен.

Преглед степеница на Болтсах (видео)

Посебну пажњу треба посветити модуларним дијеловима, који чине цијелу структуру лако трансформативном. Сваких шест месеци њихов преглед се врши на тему оштећења, сечења и других трагова хабања. У случају таквог изгледа, неопходна је оперативна замена, јер ће у супротном мердевине брзо постати неприкладне. Искуство показује да редовна услуга наставља гарантовани вијек трајања од 5-6 година.

Детаљи: степенице на Болтсаху (фото)

)