Шта урадити приликом одабира бојлера: 5 врхова

Гријач воде, осим своје главне функције, може послужити као додатни извор топлине у међусезонском периоду.Гријач воде добија на популарности, испуњавајући недостатак топлине у тренуцима искључивања централног довода топле воде. Ови уређаји пружају грађанима потребну количину топле воде. Приуштиву цијену, малу потрошњу енергије и једноставност инсталације чине опрему атрактивном.

Предности и недостаци проточних бојлера за стан

Периодично искључивање топле воде доводи до куповине бојлера, који помажу да се обезбеде удобни животни услови. Данас на тржишту постоји неколико типова бојлера: проток, складиштење, течни и комбиновани.

Уређени бојлер ће бити идеалан за помоћне зграде у вишестамбеним зградама. То неће заузети пуно простора и моћи ће да обезбеди потребну топлоту без чекања на дуго грејање.

Електрични гријачи из проточног типа производе:

 • притисак;
 • Варијације без притиска.

Притисак прелази у водоводну цев. Такав систем ће моћи да обезбеди неколико извора за анализу воде. Уметните уређај после филтера, обезбеђујући већу издржљивост. Електрични гријач је способан за неколико минута загријати воду до жељене температуре.

Принцип рада је једноставан. Вода из цеви пролази кроз врући лим, загрева до одређене температуре, а затим улази у кран. Истовремено се троши само струјау тренутку укључивања.

Проточни гријачи за станове имају своје предности и недостатке

Гријач воде под притиском захтијева одвојено ожичење или прикључак на електричну енергију, намијењену електричном штедњаку. Модели су једнофазни 3 до 12 кВ и трофазни од три до 30 кВ.

Варијације без притиска имају мање снаге и само једну тачку парсирања. Могу се поставити на зидове поред крана и спојити цријево на водоводну цијев.

Главне предности уређаја за проток:

 • Минијатурне величине;
 • Простор директно за анализу воде, смањујући губитак топлоте;
 • Потрошња електричне енергије само при отварању дизалице;
 • економска цијена;
 • Тренутно загревање воде.

Такви уређаји се постављају у водене дизалице и користе се само код гарантованог притиска воде, а ниски притисак ће онемогућити уређај.

Изградња стана: како изабрати проток бојлера

Приликом куповине проточног бојлера за стан потребно је обратити пажњу на неке карактеристике. Потребно је бити сигуран у потребну снагу. Уређај треба да загрева воду до 40 степени при брзини протока од 2 литре за 1 минут.

Приликом избора електричног грејача морате обратити пажњу на кућиште уређаја. Негативни вањски фактори и ефекти детерџената могу покварити изглед. Због тога је уређај боље изабрати са посебним заштитним слојем.

Уграђена анода, која штити шљам од олоша, помоћи ће да се продужи њен животни вијек.

При избору проточног бојлера,треба обратити пажњу на његову моћ

Скупље опције имају додатне могућности. Котао може осигурати економичну потрошњу струје. Да бисте то урадили, инсталира се специјални сензор. Код дуготрајне демонтаже смањује се притисак и температура воде.

Уграђени термостат ће продужити радни век, спречавајући прегријавање уређаја. Температурни сензор ће вам омогућити да подесите жељену топлоту до 2 степена. Такав уређај ће вам омогућити да водите процедуре без страха од пада температуре у славини.

Исправно одабрано цвијеће топле воде може створити потребну удобност и уштедјети новац власника.

Систем акумулације: бојлер

За сталне прекиде са снабдевањем топлом водом потребно је купити складишни систем грејања.

Такви уређаји су два типа:

 • електрични;
 • Гас.

Прва опција је сигурнија и не захтева посебну дозволу. Повезивање се врши преко обичне утичнице.

Такви дизајни су погодни за приватне куће без снабдевања гасом. Не захтевају ојачано ожичење и лако се монтирају.

Електрични котлови - тзв. Затворени резервоар, са унутрашњим грејним елементом. Модерни модели опремљени су термостатом који регулише температуру. Да би се одржала максимална топлота, спремник је заштићен слојем топлинске изолације.

Кумулативни систем гријања може бити два типа

Грејач водеспремник се спаја на миксер. Под притиском се котао напуни водом. Купка загрева воду до одређене температуре и искључује се. Приликом растављања воде, титан је испуњен хладним масама. Постоји аутоматско укључивање грејања. Позивањем жељене температуре, уређај се поново искључује.

Произвођачи производе кућне апарате за расподелу воде различитих капацитета. Параметри се крећу од 5 до 120 литара. Приликом куповине јединице потребно је узети у обзир потребну потрошњу воде. За туширање, једној особи је потребно око 30 литара воде. На основу броја људи у породици, можете израчунати потребну запремину котла.

Предности котла:

 • Једноставна инсталација;
 • Повезивање неколико извора анализе воде;
 • Не захтева додатно постављање;
 • Безбедност.

У малим становима инсталација волуметријског резервоара можда није могућа, тако да су неке ограничене на мале величине.

Принцип рада проточних акумулационих бојлера

Акумулативни бојлери могу се напајати електричном енергијом или природним гасом. У конструкцији уређаја налази се погон који служи као резервоар за довод топле воде. Ако се проток повећа, аутоматски ће се покренути проточни грејач.

Неки модели захтевају одвојено електрично повезивање. Мање моћан, прикључите се на обичну утичницу. Произвођач производи уређај за складиштење од 5 до 30 литара. Такви котлови су идеални за стан гдје је немогуће инсталирати проточну опцијустање мрежа и за уградњу великог титана једноставно нема мјеста.

Принцип деловања проточних акумулационих бојлера

Електрични гријач протока има своје предности:

 • Може да ради у 2 начина;
 • Мала величина;
 • Једноставна инсталација;
 • Погодност у раду.

То је најбоље рјешење за свакодневне потребе или за туширање. Цијене за тип акумулатора проточног бојлера су врло прихватљиве. А струја ће бити потрошена много.

Плин или електрични: какву је бојлеру боље купити у приватној кући

Приватна кућа вам омогућава да поставите више димензионалних гријача који штеде енергију. Због тога је потребно разумети шта су то грејачи воде. Погодни електрични котлови или гасне опције.

Гасни апарати имају 2 типа:

 • тече;
 • Кумулативне врсте.

Само купите грејач и инсталација неће радити. Биће потребно координирати прилику са специјалним службама, као и инсталирати димњак.

Гасном колоном управља пламеник који одржава потребну температуру на излазу из воде. Модерни модели опремљени су електричним носачем и лансирани су на отварању дизалице. Водоник производи различите капацитете: мали, средњи и максимални 28 - 30 кВ. Што су бојлери снажнији, то ће већа количина топле воде примити корисник стамбеног простора.

Гасна колона - одличан избор за свакодневну употребу топле воде

Колона за гас је економичнаизбор за свакодневну употребу топле воде. То неће заузети много простора и биће одлично решење за приватни сектор. Цена зависи од снаге колоне, која је релативно већа од тренутне електричне верзије, али ће приликом рада очигледно уштедети на гасном гориву.

Кад се упоређују опције уштеде, плински котлови имају висок капацитет. Стога, када се бира између гаса и електричне енергије са једнаким приступом енергији, предност треба дати првој опцији. На пример, резервоар од 150 литара гасног грејања ће донети жељену температуру на сат. Електро-бојлер се носи са задатком за 3 сата.

Која опција за избор грејне воде за избор приватне куће, корисник одлучује на основу техничких могућности и броја чланова породице.

Савети стручњака: како изабрати бојлер

Котао је резервоар за акумулацију загревања воде. Величине варирају од 3 до 300 литара. Резервоар за грејање се ослобађа за инсталацију у хоризонталном и вертикалном положају. Ако вам ова опција омогућава да изаберете вертикалну опцију боље. То је енергетски ефикасније.

Посебну пажњу треба посветити материјалу спремника. Котлови са челичним премазом су поузданији уређаји од нерђајућег челика. Најбоља опција је титан емајл или резервоар од нерђајућег челика који траје дуго времена.

Пожељно је одабрати модел са специјалном језгром унутар система, магнезијумску аноду која штити грејач од корозије. Код неких модела танг је окружен специјалном сијалицом која не дозвољава водуСуочавање, повећање живота бојлера.

Најдобра верзија материала котла је емајл титана или резервоар од нерђајућег челика

Пре куповине обратите пажњу на повратне и сигурносне вентиле. Када се искључе, неће оставити резервоар без течности.

Неки модели су опремљени електронским контролама и имају меморију и интелигенцију. Запамти жеље корисника и аутоматски подешава температуру, штедећи струју.

Рејтинг, вклучаа лучшие бренди производитела:

 • Аристон, италијанска фирма која производи више од 300 модела уређаја за гријање различитих типова;
 • Шведски произвођач Тимберк, познат је по квалитету и поузданости;
 • Немачки бренд АЕГ одликује практичност, компактност и поузданост;
 • Електролук, најбоља економска опција за однос цена /квалитет.

Како одабрати бојлер (видео)

Приликом одабира бојлера, морате се руководити здравим разумом. Превише моћна опција није потребна за коришћење резервне копије, ау исто време за дневне процедуре, пажњу треба зауставити на моћнијим и аутоматизованим моделима. Иандек.Маркет може да се оријентише по ценама за грејаче воде, да зна шта да гурне.