Како се носити са балконом на сувом зиду

Балкон је додатна површина стана или куће која се може ефикасно користити за одмор и рад. Избор материјала који се могу користити за завршавање балкона је веома велик. Лајсне, споредни колосијеци и МДФ панели се могу успешно користити у ту сврху, али многи стручњаци радије обављају овај рад користећи суву градњу. Завршетак балкона са сухозидом омогућава кратак временски период за комплетан рад, а финансијски трошкови ће бити минимални.

Предности и мане завршне обраде балкона сухозидом

Шта учинити са зидовима на балкону, врло је тешко одредити. Сваки материјал има своје предности и недостатке, а суви зид није изузетак. Лупкање балкона са сухозидом је лако, али морате знати карактеристике овог материјала прије него почнете радити с њим.

Међу предностима сухозида су следеће:

 • ниска цена
 • Лако се реже конвенционалним ножем за писање
 • Танке плоче се лако савијају
 • Имају малу тежину
 • Лако се израђују лучне конструкције
 • Би дривалл можете сакрити било коју комуникацију
 • Екологија, безазленост
 • Добре квалитете звучне изолације

Међу недостацима који могу постати озбиљна препрека у обради балкона сухозидом, може се назвати:

 • Гипсана плоча се лако може оштетити било којим чврстим предметом
 • Нестабилан на влагу (али постојиспецијална модификација отпорности на влагу)
 • Облагање зидова сухозидом на оквиру смањује корисну површину, која на балкону и тако мало

Као што можете видјети, позитивни квалитети су много већи од недостатака, али главни недостатак с којим је практично немогуће борити се је недовољна механичка чврстоћа таквог материјала. Крхкост материјала такође не дозвољава постављање масивних полица, регала и других објеката који су тако неопходни на балкону платформе, због недовољне велике површине просторије. Нажалост, обичан зид од гипсаних плоча неће преживети такав терет, тако да ћете морати да се посебно бринете о хипотекама и посебним причврсним елементима.

Још један минус је лоша топлотна изолација, али се овај проблем може лако ријешити уз помоћ додатних топлинско-изолационих материјала.

Завршна обрада гипсаних плоча властитим рукама је могућа без икакве помоћи, али је могуће обновити балкон само ако се користи квалитетан материјал.

избор сухозида

Само суви зид отпоран на влагу може се користити за покривање лође или балкона. Сваки други ће копати у прилично кратком времену. Суви зид отпоран на влагу је много отпорнији на влагу и, штавише, третира се са специјалним супстанцама које спречавају стварање гљивица.

Може ли балкон бити покривен сухозидом лошег квалитета? Овај завршни материјал, као и сваки други, може бити произведен у супротности са производном технологијом, тако да неискусни мајстор није увек у могућности да бираквалитетан материјал. По правилу, таква обрада треба да се обрађује у врло кратком времену након завршетка радова. Пре него што одете на гипсане плоче до продавнице, морате да добијете исцрпне информације о томе како да изаберете праву гипсану плочу за балконе или лођу. Који сухозид је бољи за лође и балконе, лако је разумјети. Приликом одабира овог материјала, обратите пажњу на следеће тачке:

 • Ако је могуће купити ГКЛ на великом продајном месту, онда је то обавезно. Такве трговинске организације постају све угледније и преузимају испоруку робе у великим парцелама од провјерених произвођача
 • .
 • Препоручљиво је прегледати сваки лист сухозида за огреботине, огреботине и изобличења. У присуству чак и мањих механичких оштећења, сува плоча треба одложити и изабрати идеално чак и
 • .
 • Није потребно купити сухозид, чија је цијена знатно другачија од доње стране просјека. Покушавајући да уштедите новац, можете изгубити много више новца куповином нискоквалитетног производа који можда неће изгледати другачије од доброг материјала, али током операције зид сухозида може се савити или почети да просипа гипс између картонских слојева. Најлакши начин да се заштитите од лоших куповина је да набавите материјал од познатих произвођача. Међу произвођачима сухозида најпознатије и најпопуларније су Кнауф, Ригипс и Лафарге. Производи ових фирми ће бити много скупљи, али квалитет сухозидног материјала не може се бринути

процес обраде

Завршетак балкона са сухозидом, чији су недостаци и предности описани на почетку чланка, има своје специфичности. Због крхкости материјала, потребно је пажљиво обавити транспорт и трансфер сухозида, а користити гипсане плоче само висококвалитетним материјалима и алатима.

Важно!Унутрашње уређење ламперије мора се изводити само на позитивној температури ваздуха. Температура у просторији не сме бити нижа од +5 степени, у супротном, ниска температура може негативно утицати на завршне материјале. У зимском периоду могуће је залијепити суву градњу, али у овом случају потребно је договорити додатно гријање на лођи.

Материјали и алати

Малтерисање балкона гипсаним картоном рукама се не може извести без потребног алата. За обраду балкона према свим правилима потребно је припремити сљедеће:

 • спатула
 • мерна трака
 • перфоратор
 • одвијач
 • Нож за резање сухозида
 • Маказе на металу
 • Ниво зграде
 • пенцил
 • Ваљак, четкица за прајмер
 • Профили УД и ЦД за оквир
 • перфориране конзоле
 • ракови
 • суспензије
 • Метални перфорирани углови
 • Саморезни вијци, типле
 • Пример
 • путти
 • Тапе-серпианка
 • метална четка
 • Материјали за изолацију и испаравање
 • Материјал за завршну обраду

Следећи корак у решавању питања је "како то урадити."поправак на балкону сухозида "је припрема подлоге за уградњу решетке и причвршћивање лимова.

чишћење површина

Потребно је темељно очистити површину. Зид треба потпуно очистити од прашине и прљавштине. Овај рад се може изводити иу ручном начину рада помоћу крпа, а уз употребу меких млазница на бушилици. Након механичког чишћења површине, главни зид је предмет даље обраде - уклањања разних пукотина и отвора.

полагање пукотина

Покривање ложе од стране сухозида може се вршити само када нема пукотине на главном зиду. Бетонски зид са таквим оштећењима се "третира" у следећем редоследу:

 1. Са лопатицом, пукотина се благо продубљује;
 2. Пукотина се чисти од рубова који нису добро одржавани помоћу металне четке;
 3. Зид је пажљиво третиран усисивачем;
 4. Пукотина се влажи водом;
 5. На оштећени део зида се наноси цементни малтер.

Након сушења цементног малтера можете наставити са завршним радовима на балкону. Ако је зид цигла, онда је редослијед радова исти као код поправке бетонског зида.

Затим, уз помоћ рубероида или мастикса, направимо хидроизолацију балкона. Материјали за ролање се режу на комаде, загревају помоћу грађевинског сушила за косу и прекрију површином на балкону. Хидроизолација белила се врши ваљком, лопатицом или четком (температура на балкону не смије бити нижа од +15, а влажност - не виша од 60%,и такве индикаторе треба одржавати најмање 2 дана прије радова и најмање 12 након завршетка).

Пример

Затим треба да уземљите површину бунара на балкону. Потребно је користити први слој са антисептичким дјеловањем, штити простор између главног зида и сухозида од појаве плијесни. Зид је покривен првим слојем на цијелом подручју.

Овај третман спречава формирање плијесни, који се, ако се то не уради, може проширити не само на простор испод плоче сувог зида, већ и на вањску површину завршног материјала.

Након сушења прајмера, могуће је покренути уградњу брусног точка.

монтажа кобре

Без монтаже решетке немогуће је облагање балкона сухозидом са изолацијом. Размотрите како направити металну летву за суву градњу; боља је дрвена, јер се не квари од влаге.

 1. Да би се направила конструкција на плафону, повлачимо се од ње низ зид 3-5 цм и стављамо на то место тачку. Пролазимо дуж ове тачке дуж свих зидова, користећи ласерски ниво;
 2. На овој линији причвршћујемо профил водећи зид. Да бисте то урадили, користите бушилицу и чавле;
 3. Одсецамо профил лежајева и причвршћујемо га преко логгие у кораку од 40-60 цм, убацујући га у профил воде;
 4. На плафонске плоче се причвршћују специјални привјесци. Они су причвршћени на строп чавлима. Профили се причвршћују на вијке са великим качкетима.

ИстоМонтиран је и зидни оквир. Са зида се повлачимо на удаљеност једнаку дебљини гријача. Означавање је завршено, водичи су инсталирани на њему, а затим вертикални. Сви елементи морају бити размакнути 60 цм.

топлотна изолација

Балкон није грејање, па је потребно добро га загрејати. У ту сврху можете користити пјену, минералну вуну, плуто.

Изолација балкона са сухозидом може се успјешно завршити било којим од наведених материјала. Најефикаснија и најјефтинија опција је обична пена, чији се листови секу у правоугаонице и затим уграђују у оквир решетке. Оквирни начин инсталирања топлотне изолације испод слоја сухозида је најпогоднији и најефикаснији.

Ако се користи гријач ваљка, онда се оквир треба претходно ожичити тако да се изолацијски материјал налази између трачница.

Шупље плоче за изолацију од гипсаних плоча користе се изузетно ријетко. Главни недостатак овог природног материјала лежи у његовој вриједности, која може прећи неколико пута цијену синтетичких изолационих материјала.

За топлотну изолацију балкона, у неким случајевима је могуће користити и течне гријаче, али је такођер вриједан новца, поред тога, потребно је купити опрему која ће омогућити равномјерну расподјелу текуће полиуретанске изолације на површини подлоге.

Када ће бити изолација балкона испод сухозидаЗавршите, морате поставити слој баријере паре. У ту сврху је погодна фолија или полиетиленска фолија, која се причвршћује вијцима, спајалицама или двостраном траком.

инсталација ГКЛ-а

Како одјенути балкон са сухозидом властитим рукама? Завршавање властитог рукавца ложе почиње након свих горе описаних припремних радова. Ако су решетка и грејач правилно инсталирани, онда можете директно да пређете на уградњу гипсаних плоча на оквир.

Завршна гипсана плоча почиње из угла. Приликом инсталације потребно је бити опрезан и не савијати суху плочу сухозида, нити га пустити и ударити тврде предмете. Дебљина сухозида за лођу може бити било која, али за руковање овом малом површином собе није потребно инсталирати много слојева материјала.

Унутрашње уређење балкона је веома лако извршити. Панел треба подићи изнад пода за 1 цм. Причврстите ГКЛ на оквир на вијцима, корак између њих је 20 цм.Када инсталирате не претјеривати, иначе може оштетити плочу за суву градњу, али истовремено, материјал мора бити сигурно причвршћен за оквир.

Строп мора бити третиран на исти начин као и вертикална раван, али је боље користити тањи и лагани материјал за монтажу.

завршна обрада

Пре наношења било каквог декоративног премаза на подлогу од гипсаних плоча, она се мора пажљиво паковати. ТренутноЛако је разумети шта треба ставити на суви зид на балкону. У продавницама има много различитих мешавина које постављају места за умакање сухозидних плоча.

За суве зидове на лођи боље је користити сухи кит који се мијеша у потребну количину воде. Шпатула је направљена једноставном лопатицом, а дизајн кутних спојева се изводи уз помоћ посебног угловног инструмента. Након наношења радног раствора, уклони се додатни спатула материјал, а место се темељно поравна са лопатицом. Змија се затим лијепи и наноси се још једно рјешење, које се такођер пажљиво распоређује преко третиране површине и остаје да се осуши. Углови су перфорирани металним углом. У овом случају, дизајн сухозида ће бити поуздано заштићен од механичких оштећења. Када се кит суши, могуће је покрити припремљену површину завршним материјалом.

Шта са зидовима сухозида на балкону? Завршавање балкона сухозидом под сликарством је најпопуларнија опција, тако да морате знати како наносити боју на сухозид. Бојење сухозида се врши у неколико слојева. Након првог наношења боје кроз декоративни премаз ће бити видљив јастучић, тако да треба да обојите суву плочу најмање 3 пута да бисте поравнали боју зида.

Сликање стропа врши се на исти начин. За лакше наношење боје, треба користити ваљак са дугом дршком.

Овај чланак се бави најважнијим питањима која се тичу теме "како загријати балкон и исушити зид". Ако пратите све препоруке наведене у овом тексту, можете направити поправке на балкону без икаквих потешкоћа, али ако има било каквих питања о овој теми, онда можете гледати видео записе који јасно показују привлачност овог материјала на профил или дрвени оквир на балкон или лођа.