Шта урадити ако је јајник краставаца у стакленику жут: 5 напојница за узгајивача

Овација краставаца може бити жута због недостатка хранљивих материја у земљишту. Лишће и плодови краставца могу бити наизглед без разлога. Жутење може довести до тога да краставци не расту и не развијају се даље. Прво, треба да сазнате зашто су жути краставци жути. И можда их има неколико.

Могући разлози: зашто је јајник краставаца у стакленику жут

Слабо утиче на раст краставаца због поремећаја температурног режима узгоја. Због тога се јајник ротира, а плодови и листови су жути. Краставци морају бити заштићени од вањских фактора - осим топлине, покрити филмом или другом синтетиком. Често стављате боце топле воде у филм.

Температура не би требало да падне испод +14, ако се прихвати, хранљиве материје у корену цвећа неће бити примљене. Од овог краставца се не може везати, пресуши.

Један од разлога за жућење јајника од краставаца је нагли пад температуре

Могући узроци жућења јајника:

  • штеточине;
  • болест;
  • велики број јајника;
  • Погрешно наводњавање;
  • Неправилна заштита тла;
  • Недовољност опрашивања;
  • Бактериоза.

Болести краставаца су чест узрок жућења јајника и листова. Ово је прашкаста роса и фузариоза. Нападните на краставце стакленику бијелу рибу, лисну лисну ушу и патуљасту гриња која је позната многим туристима. У стакленику и на отвореном терену болест се може упозорити.

Број: суви јајник краставаца у стакленику

\ т

Чињеница је да не би требало бити довољно јајника на једној стабљици, већ одређени број. Ако су превише, онда плодови могу постати мали и спржени, може бити исто жутило, клице престају расти. Испоставља се да неки јајници ометају развој других, јер први има високу потрошњу хранљивих материја.

Ако се јајници краставца осуше у стакленику, можете их мало залијевати

Оптималан број јајника на стабљици - 25-30, не више.

Шта да радим? Све је једноставно, нови избојци у времену. Вишак изданака се уклања како се не би одуговлачио развој других. Редовне акције ове врсте помоћи ће да се избјегне заустављање раста и развоја биљака.

Обратите пажњу на страст. Погледајте видео како да то урадите како треба. Веслање је процес уклањања грана главног грма. И што пре то урадимо, мање хранљивих материја ће бити потрошено узалуд. А то ће, пак, довести до тога да краставци не блиједе, а приноси се повећавају.

Недовољно опрашивање: зашто краставци нису везани у стакленику

Ако не проветравате стакленик на одговарајући начин, а биљке оплодите само умјетно, могу се појавити жути јајници краставаца. Веома је важно да инсекти уђу у стакленик, они који опрашују биљке. Ако је време топло, оставите стакленик отворен.

Велики број сорти краставаца опрашава пчеле. И могу се посебно привући на територију стакленика. Да урадимо овопоред краставаца, засађених медоноза, или садница попрсканих посебним, атрактивним решењима пчела.

То може бити:

  • подељено у литру воде пола кашике меда или шећера;
  • Борн-магнезијумска ђубрива, преко којих цветови емитују више нектара;
  • Пола грама борне киселине по литру воде.

Краставици у стакленику не морају бити везани због непоштивања температурног режима у стакленику и на земљишту лоше квалитете

Све је врло једноставно, ау међувремену узрок жутих јајника може бити управо то. Вентилација стаклене баште у сваком случају је неопходна. То је немогуће без приступа кисеонику природном процесу фотосинтезе. А ако стакленик није емитован, ниво кисеоника у ваздуху ће пасти на критичну тачку. Осим тога, ако се стакленик не емитира редовно, влага се може повећати, а то је препуна гљивичних обољења, што може изазвати и овулацију.

Лош облачење: зашто не постоје сова на краставцима у стакленику

Недостатак хранљивих материја је још један разлог зашто су јајници жути, зашто јајник пада, или се уопште не формира. У почетку плодоношења из тла повећава се ниво нутријената. Пошто је коренски систем у биљкама површан, краставац једноставно не може да конзумира хранљиве састојке који се налазе дубоко. Због тога су виталне и редовне и квалитетне ђубрива.

Најједноставнији пример ђубрења: крављи гној у односу на воду 1 до 10, плус азот.

ПродуктивнијиОгудина, више би требало да се храни. Ако не добијете органски производ, користите амонијум нитрат и суперфосфат. Одлично је ако имате алтернативна минерална ђубрива са органским.

Узрок неправилног наводњавања

И то би могло бити превише. Ово се посебно односи на оне краставце који расту у стакленику. Краставци воле обилно и често наводњавање, а влажност ваздуха такође треба да буде висока. Но, вртлари могу прекршити ова правила, а онда жутица јајника, и оставити жуто, а биљка се само суши.

Заливање краставаца је неопходно редовно, додавањем ђубрива у воду

Ако узгајате краставце на отвореном тлу, сипајте их око три пута недељно. Али ако су дани суви, потребно вам је свакодневно заливање. У стакленицима је топлији, стога је потребно чешће залијевати - 5 пута тједно. Штавише, запамтите: вода од краставаца треба да буде само топла вода ујутру или увече.

Савети: Жути окер краставац у стакленику за направити (видео)

Брига о биљкама - случај који захтијева режим и напор. Али све иде у корист једног усева који ће бити добар ако нисте целу сезону напустили да се бринете о њиховом гребену.

Одлична жетва и срећна сезона!