Шта учинити ако се кључ у брави разбије и како га уклонити

У свакодневном животу постоје многе непредвиђене ситуације које могу уништити све будуће планове. Замислите да се враћате кући, убаците кључ у браву, као што видите да је сломљен и заглављен у вратима. Како ријешити овај проблем? Да разумемо.

садржај

 • неопходни алати
 • Начини да се сачува дворац
  • алтернативне методе
 • Кључ није сломљен, али заглављен
 • Методе које уништавају браву
 • закључак

неопходни алати

Свака брава се може отворити или сломити, питање је колико ће трајати, икоји алати могу бити потребни . Ево њихове листе:

 • клијешта
 • пинцете
 • одвијач
 • тестера за тестере
 • магнет
 • игла
 • уље са аеросолним системом
 • бушилица са различитим бушилицама
 • ницкс
 • чекић
 • длето
 • Шведски кључ
 • Супер глуе
 • одлагање челика

Сваки објекат је намењенрешавању одређеног проблема . Нешто се мора наћи у арсеналу вашег добронамјерног сусједа.

Начини да се сачува замак

Прије свега, треба разумјети да постојинеколико типова браве на вратима : изражајно са кључем језгра, механизмом за закључавање и системом дискова.

 • У првом случају, једноставно извуците бочни поклопац механизма и извуците фрагмент кључа. У овом случају, сам механизам ће остати без оштећења, може се једноставно лагано подмазати, тако да неугодна ситуација нијепоновио поново.
 • У другом, све је мало компликованије, јер се таква брава не може раставити, најбоље је користити клешта, која се могу држати за кључни фрагмент да би га окренула. Боље је подмазати бунар дворца и чекати око 20 минута да би складиште продрло у све пукотине. Постоје ситуације када је штапић веома мали и не може се извући горе поменутим поступком. У овој ситуацији, препоручује се употреба мале пинцете са наоштреним ивицама. Морате да делујете веома пажљиво, покушавајући да зграбите ивицу остатака. Простор за снимање је веома мали, па покушајте да мало протресете комад како бисте га извадили. Али шта ако је фрагмент дубок и његови крајеви нису ни видљиви? Затим употребите две сонде или иглу за шивење, они морају да се уселе у браву и покушају да ухвате заглављени предмет са обе стране, а затим га извуците.
 • У трећој ситуацији са базом диска, потребно је да затегнете све елементе и сам фрагмент у смеру супротном од казаљке на сату до краја, користећи танак одвијач или иглу. Цео систем би требао бити постављен у тунел. Након тога, обрнути део одвијача мора да удари на предњу површину браве (крајња страна), вибрације могу да учине да фрагмент промени своју позицију ради повољнијег уклањања. За челичне кључеве можете користити магнет, требао би бити прилично снажан, провјерити његову учинковитост на другом фрагменту.
 • У екстремном случају можете користити бушилицу која буши у заглавипречник од 1,5 мм. Треба да зезне вијак, а онда протресе комадиће и извади. Да би био успешан, мора се узети у обзир да се кључ мора сломити на највећој површини, приближно 2 * 2 мм.

алтернативни методи

Још једно јединствено и брзо решење је да се размотре методе коришћења супер-лепка, одуговлачење од челика и тестера за тестере. Опет, сваки инструмент је дизајниран за другачију ситуацију.

Метод са тестером - треба га фиксирати кљештима и уметнути у браву тако да је површина зупчаника испод рубова, а затим је полако окретати у било ком правцу док не ухвати зарезани кључ, а затим га полако извуците из бунара. Ако први покушај не успе, поновите га док не успете.

Дарт режим - то је алтернатива првом методу, само овај пут уз одлагање. Ми вршимо сличне акције.

Метод супер-лепка - све је једноставно и разумљиво. Узмемо други комад кључа ига подмажимо лепком , затим причврстимо на други фрагмент и сачекамо одређено време да га фиксирамо, што је назначено на паковању. У овој фази, потребно је стално држати другу главу равномерно, јер је у најмањем помаку вероватно да ће мешавина за фиксирање пасти директно на сам механизам, чиме ће се компликовати проблем. У финалу покушавамо да извадимо кључ.

Размотримо метод певања. За њега ће вам бити потребни следећи алати: течност за контролу корозије, месингана цев,лампа за лемљење и магнет. Веома је важно да цев има нешто већи пречник од фрагмента кључа, тако да се може стегнути, али са мало труда. загрејте галамелом за лемљењеи причврстите је на брану у замку, сачекајте мало да се материјал охлади и задржите, онда сви подмазујемо течност против корозије, а други крај савијања цеви, формирајући оловку. Проверите и извадите фрагмент.

Кључ није сломљен, али заглављен

Понекад наступе ситуације у којима кључ није сломљен, али га је немогуће извадити на уобичајени начин. То се често дешава у новим бравама са металним вратима. Ово се може догодити,када се опруга испод пенеразбије, онда се језгро браве заглави. Проблем може бити директно као сам замак, који се састоји од условно меког материјала, он је деформисан, њих троје блокирају исправан улаз за пјену.

Да би се ријешио овај проблем, употријебити мјешавину ВД-40 за подмазивање или њен аналог. За примену, боље је користитиаеросолну посудуса млазницама које могу да преносе течност у тешко доступна места. Узмите одвијач и ухватите га за главу заглављеног кључа, полако га подижући и спуштајући, стварајући вибрације. Затим повуците кључ на себе. Препоручује се да се механизам подршке одмах замени новим, јер ће и даље изазивати неугодности.

Треба напоменути да је овај начин вађења кључа из браве дјелотворан само ако је сломљен на отвореним вратима, под другим околностимапотребно је да користите услуге специјалиста.

Методе које уништавају замак

Постоји велика вероватноћа да ће бити неопходноуништити сам механизам закључавања , пошто је кључни фрагмент потпуно заглављен. Прво, морате разбити оклоп, ако јесте. У ту сврху користе се длето и чекић. Затим узмите надимке и ставите их на вијак за шешир, а онда ће или кључни фрагмент изаћи из браве или језгра самог уређаја. Сада узмите мали одвијач и окрените шаку браве.

Постоје ситуације у којима не постоји мјесто гдје можете завртати вијак, у овој ситуацији се препоручује употреба бушилице са сврдлом промјера 6 - 10 цм. Са овим уређајем потребно је бушити мјеста гдје се налазе игле за браву, можете бушити директно језгро, али урадите све то са великим опрезом.

Постоје брава са неправилном инсталацијом , њен цилиндрични механизам је до 5 мм иза плочице, а затим помоћу шведског кључа или кључа за гас колапсира лице, отресите вишак и отворите врата одвијачем. Ако је све исправно исправљено, онда морате да покварите све и механизам и катанац замка. Поклопац се ставља на длето, а затим се помоћу штипаљки, уметањем у створени прорез, разбије заштита. Након тога, врата са цилиндром су испреплетена кључем. Унутрашњи цилиндар је могуће ући само ако нема кључа за гас и других наведених алата за уништење дворца.

У овој методи, треба бити опрезан, јер камераМеханизам се може ротирати, што у будућности може оштетити цијелу конструкцију и блокирати је.

закључак

Овдје се сматрало да је најзаступљенији извадак сломљеног дијела кључа из замка.Одаберите своју опцију , узимајући у обзир вашу особну ситуацију и прилику. Треба запамтити да ако је кључ или бравица сломљена, може се говорити само о једном, систем је истрошен и захтијева замјену. Узрок поквареног дворца може постати загађење, проблем се може предвидјети, јер ће такав механизам у почетку изазвати мање сударе.