Шта учинити ако парадајз није везан у стакленику: 4 разлога

За стварање оваца, парадајз захтева одређене услове, а парадајз је једно од главних поврћа на нашем столу. Без парадајза, не можете замислити породично славље. Слано, свеже, нарезано, цело воће - свако ће рећи да су парадајз најбољи и најомиљенији поврће. Чак и током лета парадајз вам може дати потребну количину живости и праву количину течности, поред тога, ово поврће је један од најбогатијих по витаминима и елементима у траговима који су неопходни за људско тело, и одрасле и бебе.

У којим случајевима парадајз у стакленику цвета, али није везан

Свако поврће, као и сваки разред једног поврћа, има свој тренутак цветања и формирање јајника. Али дешава се да биљка, на пример, грм парадајза, обилато цвета, задовољава баштована својим слатким малим цветовима, али након тога не даје ни један јајник. Постоји логично питање зашто је то тако? У основи, узрок одсуства јајника у присуству великог броја цветова је недостатак правилног опрашивања.

На ниским температурама ваздуха и земљишта парадајз не само да ће фетално, већ и расти

За дату ситуацију постоје различити трагови, размотримо сваки од њих:

 • Кршење режима температуре ваздуха у стакленику;
 • Исхрана биљака;
 • неприкладан за парадајз ниво влажности ваздуха;
 • Различите болести.

Свака од ових ствари је важна за јајник и клијавост поврћа у стакленику. Ако размотримо проблем температурережима, затим на вишој и на нижој температури унутар стакленика, постоје одређени проблеми са опрашивањем цвијећа.

На температури већој од + 29-31 ° Ц, режим доводи до стерилизације цвијећа, тј. Док не изгубе свој потенцијал оплодње.

Како су научници пронашли на основу запажања и бројних експеримената, чак и једног дана са температуром изнад ових показатеља, доводи до потпуне немогућности развоја јајника и плодова цвећа биљке. Такође, проблеми са оплодњом цвећа могу се јавити у ситуацији када температура ваздуха у стакленику падне испод 15-14 ° Ц.

Зашто због влаге нема јајника на парадајзу у стакленику

Будући да грмови парадајза не дају јајну ћелију, могу се решити различити проблеми у вези са негом биљке. Размислите о индексима влажности ваздуха. Влажност треба узети у обзир да не би било проблема.

У одсуству заливања током раста садница и цветања, цветови ће се распасти

Наиме:

 1. На дијелу грмља рајчице (њихов раст и развој). При високој влажности, биљка може почети да труне, а са ниским процентом овог индикатора - да се осуши због недостатка влаге. У случају несташице, биљка постаје досадна, а листови почињу да се увијају, увијају.
 2. Са стране цвећа.
 3. Формирањем јајника.
 4. На дијелу формирања, развоја и раста плодова.

При високим вредностимаВлажност ваздуха или са његовим оштрим повећањем од оптималног до високог, ситуација доводи до чињенице да цветна биљка почиње да пада цвеће и, као последица тога, јајник једноставно не може да се формира, јер ће бити формиран са ништа. С друге стране, ако је влажност ваздуха у стакленику ниска, онда полен неће моћи да уђе у пондере, али чак и онај који је већ био у стању да се нађе у цвету, ретко клизи.

Питање је шта урадити када је влажност или недовољна или сувишна? У овом случају, најлакше је ријешити постотак влажности.

Да би се повећала, могуће је смањити малу температуру унутар дозвољених граница и бацити под стакленика. Повећање влажности има један услов - да све мере треба да буду у првој половини дана, иначе можете добити ефекат стаклене баште који ће довести до смрти биљака.

Из чега разлога јајце у стакленику испада из парадајза

Овал је најважнији део биљке, он расте из било којег поврћа. Јајник културе поврћа развија се из цвијета, након што се развију. Понекад се вртлари жале на чињеницу да су парадајз везани, али нови јајник пада веома брзо. Али зашто се то догађа?

Ако видите да цветови падају или не формирају јајник, прво морате утврдити узроке

разлози:

 1. Недостатак влаге у земљишту - док се чак ни опални јајник не суши, што такође доводи до смањења приноса грмља.
 2. Недостатак хранљивих материја - биљка нема довољно есенцијалних супстанци имикронутријената да би се формирао и развио јајник. Овде можете са сигурношћу да кажете да грмић од парадајза такође неће моћи да формира воће.
 3. Превише садржаја азота у ђубривима. Посебно погађа биљке које су у фази формирања пупољака.

Сви ови фактори могу негативно утицати на јајник и довести до пада, што ће барем смањити приносе, а максимум ће вас оставити без парадајза. Биљке су везане само под посебним условима.

Свако кршење које доводи до чињенице да у себи цвату грмови парадајза, али се не формира јајник.

Чим су ове патолошке промјене забиљежене у расту и развоју биљака, треба одмах почети тражити узрок. Можда је то све због проблема са температуром ваздуха, али можда због влажности или нечег другог.

Шта је изазвало јајник на парадајзу у стакленику

Често људи више воле да узгајају парадајз него да га купују. Ово посебно важи за становнике малих градова, или за грађане, који имају окућницу. Неки успеју да узгајају парадајз иу свом стану или кући. На пример, можете уредити стакленик директно на балкону. Као што пракса показује, узгој парадајза у стакленику или стакленику често расте много боље него на отвореном, али то није увијек случај. Мало јајника може бити узроковано многим разлозима, од којих је главно и слабо опрашивање цвијећа или њихово одсуство.

В заходниат пластенки на заводбез прашине, услови за то морају да буду створени вештачки

Све се то може догодити због сљедећих фактора:

 • Ако биљке у стакленику не залијете лоше. Грмови парадајза немају довољно влаге да формирају јајник.
 • Мало хранљивих материја у земљишту у стакленику.
 • Недостатак вентилације. Вентилација у стакленику је један од неопходних услова. Иначе, можете очекивати оскудне сове, а самим тим и малу жетву, чак иу стакленику.

Већина питања изазива: шта је то у емитовању? Заправо, овај једноставни једнострани поступак је од великог значаја за узгој парадајза и других повртарских култура у наткривеним стакленицима или стакленицима. Као што знате, у стакленику ниоткуда узимајте вјетар или инсект, тако да ће у најмању руку бити претрпљена функција опрашивања. Да би се ријешио овај проблем, могуће је побољшати стаклени простор вентилацијским суставом, или га свакодневно прозрачити самостално помоћу врата и прозора.

Зашто не рајчица у стакленику (видео) није везана

Инсекти као што су пчеле могу помоћи у опрашивању. Можда су неки видјели да вртлари стављају кошницу у стакленик и ни под којим околностима га нису уништили. У овом случају можемо говорити о природној симбиози.