Шта одабрати кревет за спаваћу собу - користан савјет

Како изабрати леп кревет? Ово питање постављају они који су се управо преселили у нови дом или људи који су одлучили да промене намештај. До данас, тржиште има огроман асортиман кревета, али ево како то схватити - да ли је то добро или не, остаје мистерија. А принцип, што је скупљи, то боље не функционише увек.
Стога ћемо у сљедећим чланцима говорити о избору намјештаја за дом и рестаурацији старог. А с тим ћете сазнати који кревет одабрати за спаваћу собу или дјечју собу.

типови кревета

Кревети могу бити три типа:

  • метал;
  • дрвени;
  • Комбиновано.

Сваки од њих има своје плусеве и минусе, па хајде да знамо о њима.

дрвени креветје класик. Еколошки је, природан, леп и издржљив. Постоји много различитих модела у продавницама, тако да није тешко изабрати прави ентеријер. Најбоље пасмине стабла су пепео, храст и буква, али запамтите: прва се боји температурних флуктуација, а друга два могу пукнути од јаког удара. Осим тога, због сложене обраде дрвених кревета нису јефтини.
Меко дрво, као што је бор или смрека, може се боље третирати, али такви кревети се веома лако деформишу. Друга могућност је оклопљени намјештај, тј. Који је израђен од љепљених четки. Снага је готово инфериорна у односу на чврсто дрво, али је јефтинија.

металису најјачи од свих и имају само два минуса: тежину и хладноћу када се додирну. У другом, само про - лепота,разна дизајнерска рјешења, сигурност, без страха од удараца, промјене температуре, па чак и пожара.
Користен савет!Када купујете такав кревет, питајте продавца, да је третиран антикорозивном супстанцом. Ово је да би се подстакла брига за намјештај у будућности.
комбиновани моделису најчешћи од свих. Њихов несумњив плус - трошак, способност да се уклопи у било који ентеријер, лакоћа његе. Мање - мање моћни од претходних.

конструкција

фраме

Када купујете ново место за спавање, прво треба обратити пажњу на оквир. То директно зависи од њега, колико година ће служити кревету. Ако је костур млохав, немојте се изненадити да ћете за годину дана морати купити нови намјештај. Сматра се да најпоузданија подршка за кревет нису ноге, већ леђа, али то није увијек случај. Важан је не само материјал, већ и произвођач. Најјачи су дрвени или метални кревети. Али иверица, ламинирана плоча или МДФ (прешане плоче на бази финих чипова) нису најбољи избор.

база

Најбоља опција су ортопедске ламеле које се уклапају у вас. У јефтинијем намештају за спаваћу собу можете видети ламеле од шперплоче, које нису тако јаке и, сходно томе, статичне. Зато обратите пажњу на то. Поред тога, ту су и кревети са континуираним дном, у улози који служи комад иверице, шперплоче или остакљене дрвене даске. Спавање на кревету са равном подлогом је боље за кичму, али људи који имају прекомерну тежину или старије особе неће бити тако удобни.
Важно! Када купујете кревет, увек обратите пажњу на базу.Ако је у питању ламела, онда би требало да буду доброг квалитета и правилно причвршћене током монтаже.
Постоји још један тип базне шине. По правилу се ставља на кревете. Будите опрезни ако одлучите да купите намјештај са овим темељима. Ако су шине непрекидне, али имају назубљену везу, онда се у року од месец дана могу сломити. И ако дијете жели скочити на кревет, онда прије.

Сизе

Дужина спаваћег кревета обично достиже два метра. Али има све више и више прилагођених модела. За особу са просјечном висином одабире се кревет прикладан за ову формулу - раст је + 25-35 цм, односно на висини од 160 цм, оптимална дужина је 185 и више.
Кревети су подељени у брачне кревете, кревете за једну особу и један и по кревет. За једну особу или дијете, оптимална ширина - до 90 цм.Ако волите слободу, онда од 90 до 100. полу-шатор има ширину од 120-140 цм и у принципу је погодан за спавање заједно, али ако волите да лежите у појасу. Стандардни брачни кревет величине је 160 цм

присуство леђа

У ствари, куповина кревета са леђима није неопходна, али је пожељно присуство глава, и зато:

  • Јастук неће трљати по зиду и стално "бјежати";
  • Можете сједити на кревету, наслонити се у леђа;
  • Кована или дрвена узглавља изгледа веома лепо.

Постоји и занимљивија варијанта глава - са полицама, уграђеним склоповима и другим стварима.

Како изабрати кревет - корисни савети

  • За брачне парове најбоља опција је двоструки храстов креветили пепео Најбоља опција за темељ је добра ламела, али ако пар има велику разлику у тежини, боље је купити кревет са чврстим темељима и добрим мадрацем. Ако вам је потребан јефтин кревет за кратко време (до 3 године), бор или јасен ће стати.
  • За алергије боље метални кревет. Иста опција је погодна за оне који су одлучили да собу учине ултра-модерном.
  • За активније дијете је боље да купи добар и чврст дрвени кревет, на примјер храст. Или метал у облику машине или звезданог брода. Мирно дијете може купити виљушке на ламелама, од блажих врста дрва.

Сада знате како да одаберете брачни кревет, шта да тражите и које грешке не би требало да правите.
Висе информација у видеу испод.

Видео: