Шта користити покривни материјал за стакленике: 3 врсте

Покривни материјал за стакленике је једнако важан као и сам дизајн, а апсорпциони материјал за стакленике се обично бира од стране власника самостално, у зависности од сопствених могућности, жеља и карактеристика, пројекат се изводи. Проналажење одговарајућег материјала неће представљати никакве посебне тешкоће, посебно за оне који су добро оријентисани у грађевинској индустрији. Међутим, како се не би промијенила покривеност на не тако кратак начин у смислу непоштивања захтјева, проблему се мора приступити уз максималну одговорност.

Лаифхак: Шта покрити стакленику

Покривни материјал за стакленике се нуди у широком асортиману. Потреба да се одаберу од њих неће представљати посебну потешкоћу, али питање треба приступити са умом.

Популарно за данашњу употребу:

 • стакло , које се углавном користи за монументалне грађевине, које се не планирају демонтирати на крају сезоне;
 • филм , који је најдемократскија верзија дизајна, која може брзо покрити стакленик било које величине (али филм такође бледи веома брзо);
 • Поликарбонатне секцијеса прашкастим премазом се користе скоро свуда и оправдавају њихове спецификације.

Покривни материјал за произвођаче стакленика нуди у широком распону

На ову варијацију на тему дизајна стакленици се не завршавају. Постоје и други скупљи материјали, који се, мада ретко, користе. Посебноако се склониште смањи за једну годину. Сваке године, мијењање дизајна стакленика није само превише посла, већ и потпуно глупо.

 • Фибергласс;
 • акрил;
 • Поливинил хлорид.

Један од горе описаних материјала може бити обложен од стране било кога. Све што треба да урадите је да јасно разумете да желите да је видите на крају и да се не спуштате од предвиђеног пута.

Ревиевс: греенхоусе витх цовер материал

Често се дешава да се људи не руководе само личним преференцијама или саветима мајстора, већ и прегледима које други корисници напуштају. Њихово проналажење неће представљати посебну потешкоћу и за све што желите: робу, услуге, па чак и материјале.

У први мах се чини да мисли других људи одмах уливају свјетло у сложено питање. Међутим, у стварности, ствар иде мало другачије.

Овде морате исправно дефинисати вектор кретања и разумети шта треба тражити, а шта боље заобићи страну.

Материјал за покривање стакленика мора бити пажљиво одабран

Дискусије и чак разумевање су тачке гледишта са:

 • Искусни туристи;
 • Људи који имају стакленик у сличним климатским условима;
 • познанства;
 • Људи чије је гледиште утемељено и потврђено одређеним доказима или чињеницама.

У сваком случају, сви прегледи су само субјективно мишљење одређених људи о којима власник стакленика уопште не зна ништа. Није неопходно безусловно кретање! Можешслушајте, али коначну одлуку о власницима стакленика треба донети самостално. Уосталом, ко зна сврху која се бави онима који пишу рецензије: они то могу учинити из срца или како би дискредитовали конкурентску организацију.

Оријентир: Који материјал за прекривање је бољи за стакленику

Пре покривања стаклене баште одабраним материјалом, најбоље је пажљиво размислити о томе који ће премаз најбоље одговарати специфичним условима.

Вредно је написати листу услова који морају бити обавезно испуњени:

 • Тачна величина подручја које треба покрити;
 • Климатски услови у којима ће се користити стакленик;
 • Сврха која се остварује у вези са инсталацијом дизајна;
 • Могућности које доносе иновације.

Пре изборе материјала за покривање стакленика, потребно је израчунати тачну величину подручја које ће се покрити

Дешава се да су стакленици подигнути само да би се тамо узгајали саднице, а они не остају мирни до краја периода. У овом случају, будући да су биљке засађене у хладној сезони, потребно је стакленик покрити херметичким редом.

У ове сврхе можете одабрати спунбонд који покрива сличне структуре. Изузетно је важан ефекат расипања светлости, због чега сунчеве зраке продиру интерно, практично без губитака.

С друге стране, јефтине структуре, прекривене влакнима или материјалима као што је полиетилен, не штите биљке од хладноће и брзо постају неприкладне. Они могукористити у оним случајевима када се стакленик не планира предуго радити: буквално годину или двије.

Трајање употребе: покривни материјали за пластенике и пластенике

Готово сви стакленици су самостално направљени од стране власника кућа, тако да нико неће дати гаранцију за дизајн. Једини изузеци су случајеви када грађевинска фирма обавља радове. Међутим, такав рад неће бити јефтин. Због тога их већина власника куће обавља самостално. Успјешан пројекат може трајати и до 5 година, онда ће га требати поправити.

Скоро все оранжници съединат въпроси

Кључ успеха је:

 • Правовремена брига;
 • обављање мањих поправки током цијелог радног вијека операције;
 • Анализа стакленика (за непотребне) током хладне сезоне.

Како одабрати покровни материјал за стакленике (видео)

Покривањем стакленика висококвалитетним материјалом, дуго можете заборавити на проблеме с узгојем садница. Међутим, да би се конструкција дуго служила вјерно и истинито, питању њеног склоништа се мора приступити уз максималну одговорност, пошто је претходно израђено пројектно дјело, без чега није безвриједно покренути посао. Овај приступ је двострука корист! Прво, профитабилност у финансијском плану, и друго - гаранција висококвалитетних производа.