Шта би требало да буду завесе на балконским вратима: идеје и 35 фотографија

Главни захтев, који треба да одговара завесама на прозору са балконским вратима - погодност коришћења. У сваком тренутку завесе се сматрају знаком племенитости и величанствености. У старим данима, застори на прозорима могли су да одреде сигурност власника куће, њихов унутрашњи свет и социјално порекло. Данас се ситуација мало промијенила, данас су завјесе практично у свакој кући. Наравно, квалитет материјала и дизајн завјеса и данас могу одредити ниво богатства у кући, али не нужно. Осим тога, не можете погодити. Тренутно, неки модерни стилови дизајна ентеријера сугеришу потпуни недостатак завеса на прозорима, или замену њихових алтернативних завеса.

Шта су завесе на прозору са балконским вратима

Неки становници станова више воле у ​​соби у којој се налази балкон не обесити никакве завјесе. Можда је логично. Ако на балкону има завеса или стакло са плочицама, зашто онда трошити више на завесе у соби. Логично, али не баш лепо. Жалузине у соби не служе само затварању простора из очију трећих лица. Такође савршено надопуњују ентеријер. Чак и више - саме завесе понекад постављају тон за читав дизајн просторије.

За одабир завјеса за ходник са балконским вратима можете припремити фотографију, а можете се сјетити и властитих опција за комбинирање производа, узимајући у обзир карактеристике интеријера

Завесе на прозору са балконским вратима имају једну особину: особа мора слободно ићи на балкон, а не збунити севраћају се пуним рукама.

Између осталог, због чињенице да се балкон отвара у просторији, управо тамо гдје се обично завијају завјесе, сваки пут је потребно скинути и затворити завјесу која није баш погодна, а сама завеса није пожељна. Ако то не урадите, застор може једноставно да прекине угао балконских врата.

Типови завеса за балконска врата:

 • Римске ролетне;
 • Завјесе у стилу Провансе;
 • Класичне завесе;
 • жалузине;
 • Касетне ролетне;
 • Плесс.

Слично томе, модерни дизајнери су спремни да користе комбиноване варијанте завјеса у својим одговарајућим тоновима.

Карактеризира завесе на кухињи са балконом: фотографија варијанти завеса

Најзахтјевнији избор завеса је кухиња. Специфичност ове просторије захтева у свом прозору присуство светле, ваздушне завесе која не омета сунчеву светлост, јер долази кроз балкон у собу и тако мало.

Слепа у кухињи са балконом треба да пружи могућност за несметано отварање врата

Завјесе на кухињи с балконом, чије слике су приказане у наставку, не би смјеле бити велике, по могућности не дуге, и омогућити вам да лако изађете на балкон и вратите се.

Завјесе у кухињи имају бројне могућности које се могу водити, доносећи одлуке у корист ових или других понуда.

Захтеви за завесе на кухињски прозор с балконом:

 • Материјал мора бити практичан и издржљив;
 • Нијансе морају бити лако обрисане и избељене;
 • Не купујтетамни тмурни тонови;
 • Ако је соба мала или уска, уз помоћ завјесе можете визуално промијенити простор;
 • Завесе са финим узорком изгледају као прљава тканина;
 • Производ треба да буде лаган, није потребно правити ламбрекене или се ломити на њему;

Практично је да простор у кухињи комбинује балконски прозор са прозора. Ова опција вам даје могућност да креирате једну удобну и елегантну композицију.

Како изабрати завесе у ходнику са балконом или лођом: савет дизајнера

Дворана, као и кухиња, има своје захтјеве за завјесе које желите да висите у њој. Иако су нешто другачији од кухиње. У правилу, дворана има функцију дневног боравка, просторије у којој угошћујемо госте, у вечерњим сатима сусрећемо цијелу обитељ и опуштамо се, или се само опуштамо након дугог радног дана. А ако се гост ретко виђа у кухињи, онда наши гости доста дуго проводе у кухињи, гледајући у нашу унутрашњост и оцјењујући украс собе.

За разлику од спаваће собе, у ходнику можете без тешких завеса из густе тканине

Завјесе у ходнику с балконом требају бити прије свега лијепе. Али у исто вријеме морају испуњавати захтјеве балканских завјеса. Практичност овдје не попушта љепоти, као да слијепи неће бити јака и исправна, ускоро неће бити ни трага љепоти.

Дизајн завеса у соби мора нужно бити у складу са свим декорима просторије. Немојте вјешати тамне или врло густе завјесе на прозорима иза балкона. Ако је такопотребан вам је дизајн, а затим пустите да тамне буду лепше завесе, и дајте хаљинама шансу да задрже нежност, лакоћу и облик ваздуха. Материјали из којих се шиве завесе могу бити веома различити.

Материјали за жалузине у ходнику са балконским вратима:

 • памук;
 • најлон;
 • свила;
 • лан;
 • капрон;
 • памук;
 • чипка;
 • Тул.

Приликом избора шиваћих завеса и њиховог састава, тежити да се осигура да за балконска врата постоји посебан елемент опште велике завесе који ће вам омогућити слободно кретање до балкона или лође и назад.

Завесе у спаваћу собу са балконским вратима: фотографија најбољих решења

Најскромнији, у смислу захтева за бирање завеса за прозор са балконом, је спаваћа соба. Овде можете све уредити онако како желите. Само ћете уживати овдје одабрану опцију цртања завјеса. Захтјев за одвојеном композицијом, наравно, остаје, али да се то изведе или не, одлучити само ви.

Прилагођавањем светлосних струја комбинацијом густих завеса и завеса, можете створити атмосферу у спаваћој соби у било које доба дана

Завјесе у спаваћој соби с балконским вратима, чије фотографије можете видјети у овом чланку, требале би, прије свега, испунити функционалне дужности просторије и складно се уклопити у дизајн цијелог интеријера.

Препоручује се избегавати на завесама са балконским вратима великих прегиба, трака, лукова или других елемената који ће ометати отварање врата. За удобност слепог може укључитиасиметрична платна различитих дужина, складно комбинована.

Какво бъдат да бъдат възможни за селки в спальни:

 • Подстицати опуштање и опуштање;
 • Спријечити продирање у просторију ведрог сунца;
 • Леп поглед;
 • Ноћне завјесе требају бити густе, тако да се послијеподне може створити пригушена атмосфера, слична ноћима;
 • Боја завеса треба да помогне у ублажавању стреса и умиривања.

Осим тога, ноћу често желимо отворити балконски блок или прозор тако да се тијеком ноћног сна у просторију прима што више свјежег зрака. Слијепа, вјешање на прозор не би требало да омета ову акцију.

Идеалне завесе за балконска врата у француском стилу

У посљедњих неколико година, најмодернија и модернија била је идеја дизајнирања балкона и балконских врата у француском стилу. Такве новине укључују панорамско застакљивање балкона или прозора са балкона од врха до дна. Овај дизајн изгледа предивно, има много предности у односу на друге типове балкона дизајна, али и сам прилагођава живот одлучује се на сличном експерименту домаћинима кућа.

Завесе на француских балкона треба да буду функционалне (лако се померају или пењу на горе)

Француске завјесе врата се индивидуално бирају овисно о жељама купца и дизајну просторије у којој ће боравити. Има оних који не желе да имају завесе на таквим прозорима. Већина преферира касетеролетне или римске ролетне које што више отварају прозор и пуштају дневно светло у просторију.

Ако сте одлучили да поставите уобичајене класичне завесе на овај прозор, онда знате да панорамски прозор има своје особине:

Карактеристике панорамског прозора са балконским вратима:

 • Због тога долази максимална количина сунчеве светлости, и зато ће завесе горјети и жестоко викати.
 • Сет - ноћне и дневне завесе, треба максимално отворити дизајн у поподневним сатима и затворити ноћу;
 • Састав завјесе мора омогућити несметано отварање широких врата тенде на балкон;
 • Завјесе би требале бити добре и требале би одговарати модерном француском стилу дизајнирања собе која има отворен поглед.

Углавном, за дизајн завеса за прозоре у француском стилу, комбинована верзија завеса, која се састоји од касетних ролни и деликатног тила, је добродошла.

Избор завјеса на балкону: идеје (видео)

Овдје смо демонтирали готово све врсте соба у нашем стану, које могу имати балконска врата. Из наше листе пала су деца, али не за ништа. Ни на који начин не опремајте дјечју собу у којој се налази балкон. Ово је опасно. Осим тога, балконска врата се често крваре, а здравље дјеце може бити угрожено.

Дизајн завеса на балкону (фотографија идеја)

)