Шта је песак? посебности примјене

Пескобетон се недавно појавио на тржишту грађевинског материјала. Данас је ова сува мјешавина једно од најважнијих мјеста у изградњи објеката. Материјал се користи практично у свакој фази изградње грађевинског објекта: од темеља до уградње "топлог пода". Чињеница да ће се у овом чланку расправљати о таквом пешчару и конкретној примени.

Шта је песак?
Пескобетон је конструкциона смеша која се користи за унутрашње и спољне радове. Стандардне компоненте песка су: цемент, песак и пунило (најчешће шут). На основу односа елемената, песак и бетон се фиксирају у марки и класи. М100-М250 - као пунило обично се користи кречњак, М300-М400 - шљунак, тешки бетон - гранит.
Квалитета зависи од чврстоће материјала, удјела кориштеног пијеска - скупљања. Најоптималнија опција за било који рад данас је бренд М300.

Наношење материјала.
Шљунчани бетон је ефикасно средство за полагање пукотина и рупа у плочама, а материјал се активно користи за лијепљење, полагање зидова. Материјал се излије бетонском подлогом, савршено прикладном за изравнавање подова, која се користи за израду подног гријања. Уз помоћ пјешчаног бетона стварају темеље и темеље, производе монолитне бетонске конструкције. Такође оплемењује територију у близини куће: поплочане стазе, платформе, паркиралишта су поплављена.

Употребаматеријал у грађевинским и поправним радовима.
У зависности од избора бренда, одређује се чврстоћа песковитог бетона:
- Сандбок М100 - има малу чврстоћу и лако пропушта воду. Обично се користи за наношење малтера. Композиција обухвата речни песак димензија 0,8-1,2 мм.
- М150 - има већу снагу. Користи се за малтерисање, као и за стабилност цигле. Тврдоћа каљеног материјала је 150 кг /цм2. Састоји се од речних и кварцних пескова, фракција 0.8-2.0 мм. Материјал није тежак и економски исплатив. Помоћу специјалне опреме можете лако служити до 54 метра.
- М200 - често се користи у унутрашњим отточним радовима, као и за израду подова са грејањем. Укључује ситнозрнату реку и кварцни песак. Очврсли премаз не деформише и издржи механички удар до 195 кг /цм2
- М250 - има повећану трајност (250 кг /цм2) и трајност. Користи се за изградњу техничких објеката.
- Мешавина М300 - користи се за изградњу разних бетонских конструкција високе чврстоће, као и за производњу глине и подних облога. Овај бренд је најсвестранији бренд. Пескобетон ове марке се добро доказао у изградњи монолитних објеката.
- М500 - за приватне сврхе се користи изузетно ријетко. Обично се користи у индустријској градњи.

Коришћење бренда зависи, пре свега, од функционалне сврхе креираног дизајна. Ако желите подлити темељ подприватна кућа - најбоља опција би била М250. Тамо где нема великих оптерећења на бетону, можете користити М100-М200. М300 се сматра универзалним знаком и може се користити свуда: од жбукања зида до изградње петоспратне зграде.

Да бисте правилно изабрали пешчар, морате се водити у маркама и класама материјала. Такође можете затражити савет од искусних стручњака који ће вам радо помоћи да нађете песак конкретно за ваше задатке.