Шта је филтер за шта је ова ставка потребна

Вероватно многи људи су чули израз "филтрирана врата", али они сами не представљају, већина не може рећи. Међутим, у стварности, овај тип крила врата данас је најтраженија и распрострањена. Овај чланак ће истакнути концепт ове врсте дизајна, његове карактеристике и предности.

садржај

 • Шта је филтер?
 • Примена филмова
 • конструкција
 • материјали
 • Дизајн
 • Предности и недостаци

Шта је филтер?

Прво, морате разумети историју имена производа, који је послужио као полазна тачка. Филм јетанак уметаку крилу врата, тањи је од самог оквира. Често се може видети на унутрашњим вратима. То је танак лист који је уметнут у платно. Може се израђивати од било којег материјала.

Захваљујући филтеру могуће је избјећи уобичајене досадне производе, постићи оригиналност и декоративност, дајући им необичне облике. Овај лист украшава врата и ствара нагласак на самом себи или на његовим фрагментима. Ова техника вам омогућава да креирате производ стилски украшен, комбинован са другим ентеријером. На платнумогу бити представљени волуметријски елементи , текстурирани узорци, итд. Дизајн зависи од жеља купца и маште произвођача.

Примена филмова

Таква врата се користе свуда и немају ограничења у примени. Ови модели се могу видети у канцеларијама, јавним местима у различитим институцијама иу стамбеним зградама.

Плоче вратаЗа унутрашње шарке и улазна врата. У овом случају, главну улогу играјуматеријали и функционалне карактеристике . Унутрашњи модели са филтером направљеним од лакших материјала, на пример, могу бити шперплоча или МДФ плоча. Долазне конструкције су чешће од метала или масивног дрвета.

конструкција

Оно што је само крило врата већ је постало јасно. Сада треба да сазнате како је приложено. Дакле, бавите се дизајном у целини. Фолија се убацује у оквир, који је од пуног дрвета, а затим се фиксира интерно са посебним жлебовима. Да би се спречило његово померање у оквиру за причвршћивање, наноси селепак или танак ваљак , који је прикован.

Филлонови дизајни имају своју класификацију, критеријум је облик уметања. Снимак је:

 • Стан. Користи се танак слој материјала који нема избочине и глодање, што је апсолутно глатко.
 • Јачина звука. Садржи волуметријске елементе са глодањем по ободу. Овај перформанс је класичан и често се користи.
 • Нативе. У основи неколико ламела, које се међусобно спајају методом "шиљак - жљеб".

Постоје и сортекоје треба разликовати:

 • Фигуративно. Слика је унутрашњи уметак са дебелим ивицама, који се постепено смањује до ивице дела. Ова плоча се фиксира на рачун уздужних жљебова и фиксира се столарским љепилом.
 • Гумењак. Због преосталих празнина на периметру,спречава уништавање материјала. У зависности од микроклиме у просторији, уметак може варирати у величини. Причвршћена спајалицом.

материали

Не само да изглед филма зависи од материјала, већ и од карактеристика, границе сигурности и поузданости, као и трошкова.

За израду оквира крила врата узетичврсту дрвену греду . Не само дрво, већ и други материјал је погодан за уметање. Ово је већ комбинација врсте производа.

Дрвене варијанте производа подразумевају употребу меких сорти и солиднијих вредних пасмина. Врата од боровине, трешње или смреке неће бити скупа. Издржљивији и издржљивији су храст, тик, буква, орах. Елитна класа укључује црвена и црна стабла.

Важно!Дрвене конструкције могу комбиновати више пасмина. Стога, како би се спријечило лом филтера због разлика у температури и влажности, потребно је појаснити ову нијансу од продавца прије купње.

Јефтини комбиновани модели комбинују МДФ плоче, шперплоче, иверицу, пресовани папир. Глуви уметци су прекривени кожом или заменом. Белис више занимљивих производа је због употребе стакла. Може бити обична, мат, боја, рељеф, витраж, фото штампа или орацал, итд.

Дизајн

Због практично неограничене употребе материјала, крило врата може приказатибило који стил и дизајн . Зато покупите оптимални модел који задовољава захтјеве одређеног стилаунутрашњост није тако тешка.

За дневне собе, кухиње, као и дневне собе, обично се одабиру филтрирана врата са прозирним уметцима. У суштини, идеално рјешење је купити платно са стаклом у средишњем дијелу. Наравно, дубље уметање ће одговарати купатилу и тоалету. Међутим, то не значи да избор изгледа досадно. Јединствена унутрашњост може се добити дизајнирањем врата у једном стилу.

Модерна технологија игра важну улогу у процесу стварањашироког спектрамодела било ког стила. Захваљујући премазима као што су ПВЦ, фурнир, ламинат и други, као и разни млинови, постиже се мноштво уметака. По облику могу бити равне и коврчаве, садрже додатне облоге, резбарије, гломазне елементе, бизарно олакшање. Након тога, могуће је заменити фрустрирану средину.

Ако је у секцијским вратима стакло, онда можете замислити и нанијети слику на њу, покрити филмом са узорком, фотографијом или било којом другом сликом, а затим се претворити у витраж. Такав дизајн не познаје границе.

Предности и недостаци

Из свега наведеног може се закључити да филтрирана вратаимају следеће предности , као што су:

 • Декоративни и естетски изглед.
 • Захваљујући танком уметку, тежина мреже је смањена.
 • Дизајн се може демонтирати заменом и рестаурацијом његових елемената.
 • Трајност пројекта условљена је присуством уметка из другог материјала. У ствари, холистички низ самеко стању розсохтисиа за неколико година.
 • Цена смањење смањењем количине материјала и замена скупе ствари са јефтинијим колегама.

Употреба ниско-квалитетних сировина инепоштовање технологијау производњи су недостаци који зависе од интегритета произвођача и да је на њиховој савести. У општем, лоин врата и идеалан је да буде инсталиран у сваком дому.

Така, ламперија - централни део врата, при чему је број позитивних карактеристика, често има естетску функцију, као што је у различитим облицима, уређена и изведена са различитим материјалима.