Шпанска плочица: Зидне керамичке плочице произвођача Спаин Плаза и Маинзу

Многе земље су познате по производњи једног или другог карактеристичног производа, који постаје својство и својство културе и историје, јер показује своје корене у далекој прошлости, носећи у себи отиске одређеног временског периода и догађаја. Керамичке плочице - један од ових производа, што је истинско достигнуће и достигнуће шпанских мајстора.


Историја развоја

Од давнина, Шпанија је била један од најважнијих добављача керамике међу европским земљама. Према неким подацима, ова земља је први произвођач керамичких плочица у Европи. Необично је да се скоро све компаније и компаније које производе овај производ налазе у једној области: у провинцији Цастеллон. 50% становништва овог града (око 30.000 Шпанаца) ради у фабрикама и производним предузећима.

Традиција производње керамике сеже уназад неколико стотина година када је у региону Кастелона пронађено налазиште црвене глине, одакле је почела да се прави прва хришћанска плочица. Да би разумели како су успели да рецепте и овладају технологијом, потребно је да се окренемо историји древне Персије, где су научници пронашли неку врсту керамичких плочица, које су вероватно обрадиле древне перзијске храмове, краљевске палате и јавне зграде.Сва сазнања о изради, темплари су држани у тајности. Касније, јединствени рецепт је пао у руке европског монашког реда, иу мистерију процеса иТехнологије су биле посвећене ученицима у низу континуитета у усменој форми. Међутим, током времена, рецепт је био откривен, а обичним људима је било дозвољено да направе тај процес. Због тога су формирана два правца - "аристократија" и "рукотворина", где су представници првих били монаси различитих католичких редова, који су били свесни свих детаља и суптилности висококвалитетне производње.

Користили су керамичке плочице за обраду цркава, храмова и кућа локалне аристократије. Учесници "лудог" тока били су људи из људи који нису били упознати и образовани у производњи и направили керамичке плочице средње класе, не прејаке и не тако атрактивне.

Добровољци из засједе су касније прерасли у велику производњу, док је Шпанија постала лидер у производњи на европском тржишту.


\ т У нашем времену, Шпанија је један од свјетских лидера у производњи керамике. У предузећима у којима сада раде потомци првих шпанских занатлија, они се и даље поштују и, у највећој мери, се односе на породичне традиције. Према старим рецептурама, овде се производи модерна керамичка плочица, која је модернизује са новим методама и технологијама у производњи и бојању.

Материјал од којег се узгаја керамичка плочица је углавном глина са додатком природних адитива. Под високим притиском, материјал се пресује и затим спаљује у специјалној пећи. Горњи слој плочице назива се "керамичка глазура".

Шпански производодликује се издржљивошћу и крутошћу, плочице се не могу деформисати чак ни при великим оптерећењима. Она је искусна у кућној хемији, стога се користи у кухињском намјештају у купаоницама. Плочица се лако пере и потпуно је хигијенска.специес

Постоји неколико врста шпанских плочица:

 • Тиле. Ова плочица се користи у обради зидова и подова у купатилима или кухињама. Верзија са плочицама направљена је од различитих сорти глине, али углавном са црвеним. Овај услов, несумњиво, утиче на квалитет и политику цена производа.
 • Клинкер. Ова врста керамичких плочица је најиздржљивија и отпорнија на све врсте неповољних утицаја околине. Производ овог типа не захтева посебну негу, али служи дуго.
 • Керамички гранит. Овај тип се користи у фацелифту јавних конструкција. Због својих својстава могу да се носе са фасадама зграда. Материјал има јаку отпорност на мраз, али има веома глатку површину, због чега се често допуњује са противклизном сврхом.Кроз наношење плочица је подељен на 2 типа:

 • Зид. Има порозну површину. Због тога је врло лако ставити га на зид купатила. Због својих посебних карактеристика, плочица је способна да упија влагу.
 • Подови. За разлику од порозне површине зидне плочице, варијанта пода има низак индекс порозности. Овај производ може да украси подКупатило, као и савршено одржава тежину и не захтева посебну негу.


Најчешће димензије су:

10к10, 20к10, 15к15, 20к20, 20к30, 25к40, 25к50, 20к50, 30к45, 25к50, 30к60, 30к90 цм

Подне плоче могу бити квадратне и правоугаоне.

Стандардне величине подних плочица су:

 • Квадрат: 48х48, 10х10, 15х15, 20х20см;
 • Правокутни: 20к10, 20к15, 30к15, 30к20цм.

Најбоље је користити плочице средње величине за облоге кухиње: 20к40, 20к45, понекад 20 до 60 цм

Керамички производ је нашао своју примену као облога степеница и степеница у приватним кућама, али понекад у великим становима. Врло често се плочица која имитира дрво користи за руковање структурама љестава. Изгледа спектакуларно у великим сеоским кућама, гдје је такав елемент у стању да пружи топлину и видљивост природне декорације директно у кући.

Било која врста керамичких плочица шпанског произвођача има апсолутну чврстоћу, као и разноврсност рјешења у боји, што омогућава дизајнеру да преведе њихове идеје и фантазије у свом пуном сјају.

Градитељи са искуством и обични купци који разумију произвођаче, примјећују да се због индивидуалне комбинације керамичких плочица може уклопити у унутрашњост апсолутно било којег стила, постајући његов украс и такозвани "врхунац".
Дизајн

Дизајн керамичке плочице разликује се у динамици изведбе и високо умјетничком дизајну. Екстеријеризглед производа комбинира стандарде вјечно релевантних класика, као и нијансе нових трендова у савременој умјетности, елементе апстракције и натурализма. Шпанска плочица ће бити одлична допуна како суздржаном и елегантном ентеријеру, тако и осебујном, понекад отрцаном, светлом и модерном дизајну. Укусна керамика може постати елемент који открива природу власника, што говори о његовим предностима и начину размишљања.

Не може се не споменути техника свијетлих инклузија на површини производа, која сама по себи има једнобојну боју. Израз такве појединости може бити потпуно другачији. То може бити неки елемент рељефа, неочекиване обојене тачке, мрље, узорци, етнички украси и други занимљиви приступи.

Избор шпанске керамичке плочице одушевљава текстурама и тонском разноликошћу. На пример, постоје плочице које имитирају споља дрвене премазе, оникс, бели мермер, плави опал и друге природне материјале. У колекцијама керамике можете наћи мноштво занимљивих, оригиналних уметничких решења. Производ је често украшен орнаментима цветних мотива. Понекад је употпуњен малим ивичњацима, плочама и разним уметцима.Произвођачи

 • Церамицалцора - компанија је започела своју активност релативно недавно, али је већ успјела зарадити гласно име. Као и већина керамичких фирми, Церамицалцора се налази у провинцији Цастеллон. У својој производњи, компанија користи двоступањски материјал за купање који се налази узначајно побољшава квалитет производа. Захваљујући употреби најсавременије опреме, плочице плочица јасно одговарају наведеним карактеристикама. Површине су савршено глатке, раван авиона и углови су савршено издржљиви.
 • Маписа - компанија је основана 1973. Од самог почетка рада, циљ му је био производња производа свјетске класе. Компанија тренутно производи око 12 милиона квадратних метара плочица годишње, а члан је и индустријске групе ХАТЗ.


 • Греспаниа - на пазарот за керамические керамические изделиа с 1976 г. Политика и сврха фирме су да производе учине доступним корисницима различитих нивоа просперитета, уз одржавање квалитета на високом нивоу. Због флексибилне политике цена, продаја и ефикасност производње се повећавају сваке године. Постоје линије које се односе на елиту. Ово омогућава осигураном купцу да направи јединствен дизајн кухиња и купатила.
 • Атлантицтилеспројецтс је млада компанија која користи модерне иновативне технологије у процесу производње. Плочица се истиче сувременим дизајном. Специјална опрема и компетентно изграђени радни процес омогућавају смањење продајне цијене робе, што чини плочу ове компаније профитабилним аквизицијама за различите групе купаца.


 • Плаза - компанија основана 1962. 1999. године представила је прву бриљантну керамичку колекцију која је довела компанију на међународно тржиште. Преко 15 година производи керамичке плочицедодавање гранитне мрвице. Због пажљивог рада на керамичкој површини, производ има апсолутно огледало и отпорност на агресивне хемијске утицаје.

Сви производи су тзв. "Суво полирање", што чини углове сваке плочице савршено уједначеним.

 • Порцеланоса - произвођач брендираних керамичких плочица и керамичког гранита. Колекције компаније прате модне трендове савременог света. Производи за подне облоге и зидове израђују се искључиво од бијеле глине. Компанија ради на технологији израде керамичког гранита, који споља имитира различите природне природне материјале.


  \ т
 • Маинзу - компанија је почела са радом 1964. године, али је затворена 1993. године. Разлог је била жеља произвођача да у потпуности модернизује систем опреме и технологије. А сада, судећи по резултатима продаје и прегледа, може се рећи да је одиграла позитивну улогу и помогла компанији да уђе на светску арену произвођача керамичких производа.
 • Осет је шпанска фабрика основана 1973. Један је од лидера међу компанијама које се баве производњом керамичких производа. У производњи су били укључени прави професионалци њиховог пословања. Осет је веома популаран у Шпанији и иностранству. Фабрика ради само са еколошки прихватљивим материјалима. Одликује се технологијом додавања метала у керамички производ.

Сви горе наведени шпански брендови су популарни не само унутар земље, већ и широм свијета, укључујући уживањепотражње на руском тржишту.


Цхоице Типс

Већина шпанских колекција плочица односи се на скупу палету производа. Резултат успешне куповине требало би да буде потпуна трансформација просторија.

Иначе, што се дешава врло ријетко, неправилно одабрани производи ће дисонирати опћу слику просторије и проузрочити губитак новца и времена. Понекад такви случајеви доводе до компликација поправних радова.

Проблеми могу настати у било којој фази процеса изградње. Исправљање грешака постаје све теже ако се облога просторије изводи у завршној фази поправки.Приликом избора плочице за полагање у просторијама потребно је узети у обзир неке нијансе:

 • Није неопходно уштедети новац на куповини заиста квалитетног производа. Требало би проучити рецензије провјерених произвођача и створити јасну слику у формату који задовољава све захтијеване захтјеве. Оптимална цијена за висококвалитетну шпањолску плочицу је најмање 1000 рубаља. /М2. Прекомерне цене - маржа произвођача на предложеним брендовима.
 • Најбоље је да купујете комплетну колекцију производа од плочица.
 • Мат површина има мањи проценат клизања. Међутим, површина сјајног изгледа је боље опрана и изгледа много боље.
 • У колекцијама производа постоје посебни ивичњаци, али они нису пожељни за употребу у уређењу малих просторија.


  \ т
 • Коришћење ивичњака је могуће у случају да је потребно контрастирати плочице различитих нијанси боја на контрастан начин. Обично се ова ставка користи за велике просторије са минималном расположивошћу намјештаја. У купатилима, на пример, нема много простора, јер овде је димензионална опрема, која чак и без тог малог простора дели одвојене делове. Рубници у овом случају су апсолутно бескорисни детаљи.
 • Плочица за тамне тонове ће изгледати привлачније, а зид треба да има светле нијансе. Ово ствара илузију ширења простора.
 • Тамна плочица за под је мање прљава и лакша за прање. Фасада зидова у редовима тамне плочице треба да буде израђена тако да задњи ред стрши изнад ивице купатила на 12-15 цм
 • .
 • За оматање производа на површину пода или зидова потребно је одабрати квалитативно љепило.Лепи примери у унутрашњости

Шпанска керамичка плочица бренда представља богато искуство прошлости и иновативни развој садашњости. Ко зна како ће се овај креативни процес промијенити у будућности. Разноврсна, не слична колекција керамичких плочица је у сталној перфекцији. То омогућава да се остваре јединствене идејне идеје, што на овај начин проналази на различите начине.

Дизајн кухињске плочице задовољава најмодерније трендове, а простор чини свијетлим и модерним, освјежава свој изглед и пружа атмосферупозитивне ноте.

Шпански плочице у ентеријеру модерне кухиње.


Стилске одлуке у дизајну хале уз помоћ керамичких плочица су толико разнолике да можете одабрати производ, савршено се уклапају у распон боја простора и његово укупно расположење.

Још више информација о шпанској плочици можете сазнати из видеа.