Шема поступног коришћења стакленика: 8 корака

Схема стакленика може се обавити ручно или помоћу компјутерског програма Правилно дизајнирана схема стакленика помоћи ће брзо и уз минималне трошкове финансирања да се добије кућа за саднице. Ако је пре малог града било немогуће узгајати велики број представника флоре, данас се сви они могу погодно смјестити у стакленику. Трајност, ефикасност, топлотна изолација - само делимична листа карактеристика стаклене баште.

Схема стакленика: Детаљно детаљније

Невбиес често мисле да пројект домаће куће за саднице није вриједан пажње. Ниски трошкови и брзина инсталације чине пројекат ове врсте у разумевању многих неефикасних.

Заправо, гасови са ефектом стаклене баште прелазе многе аналоге на тржишту. На пример, правилно одабрани поликарбонатни лист задржава топлоту и доприноси равномерној дистрибуцији сунчеве светлости.

На цртежима стакленика често се наводе величине свих важних структурних елемената

Мјерења доказују да култура прима до 93% природне свјетлости.

Към тоа, конструкциа те врсте има много других позитивних својств:

 • Брзина и једноставност инсталације- за заштиту излаза од топлоте, влаге и хладноће, користе се конструкције од поликарбоната, чија се уградња може обавити чак и од почетника;
 • снага- није увек време у месту инсталације може се похвалити мирним путем, тако да је вредно унапредОдредити минимални захтевани ниво отпорности на спољашње физичке ефекте;
 • отпорност на хабање- ако није било грешака у фази изградње стакленика, онда ће дизајн послужити вјери и истини не мање од 5-6 сезона.

Код релативно ниске цене стакленици ове врсте су издржљиви и разноврсни. Једноставност монтаже омогућава да се сама монтажа изведе за сезонску или годишњу употребу. Главно је да се узму у обзир климатске карактеристике региона и карактеристике усева који се планирају узгајати у фази селекције.

Препоруке: како изградити стакленик из поликарбоната властитим рукама, шеме

Као што је речено, највећа пажња се посвећује процесу формирања скице. Обавезно је да се у плану узму у обзир карактеристике земљишта, дубина подземних вода, ширина и висина скелета.

Није битно колико ће тачно бити извучени поједини дијелови, будући да се све то може утврдити у фази када се врши инсталација.

Све почиње са избором жељеног типа оквира, који се може поделити у неколико категорија. Најскупљи - НЕ типичан пројекат стакленика, заснован на максималном уважавању жеља купца. Типично, дизајнирање и окретање траје до 60 дана, у зависности од сложености пројекта.

За конструкцију стакленика од поликарбоната препоручује се употреба металног или алуминијумског оквира

Друга опција је типичан пројекат пролећно-летњег или зимског стакленика,имају своје предности и слабости:

 • Комплети металних профила приказани у продајној мрежи након уградње захтијевају додатно прилагођавање;
 • Није увек могуће одмах пронаћи стакленик са потребним параметрима;
 • У мањој мјери, вртлари и градитељи се жале на модел из профилне цијеви.

У зависности од типа оквира који одаберете, морате поштовати све наведене димензије. То значи да шема мора да садржи дужину, ширину и однос свих елемената стаклене баште у односу на сваки други. На пример, оквир од металног профила захтева да ширина базе буде нешто већа од ширине оквира. Поред тога, цртеж треба узети у обзир предвиђени ниво оптерећења. Од овог индикатора зависи од броја циглених подрума.

Шеме уоквиривања и величине пластеника: савети за почетнике

Пре изградње места за садњу поврћа, неопходно је јасно чувати локацију инсталације стаклене баште на локацији. Ради се само о тачној величини зоне, а не о њеном приближном значењу. Чим се висина и ширина фиксирају, можете наставити да комплетирате комплетну шему. Након тога морате пажљиво проучити врсту тла. За придошлице је корисно знати да чврстоћа темеља одређује трајност кориштења стакленика 3к6 м или више.

Пре него што се почне са израдом схеме стакленика, вредно је истражити савјете стручњака и гледати видео видео

.

Следователно съответствие, че съсо изчиславане се изчисла със съответните фактори,да направи грешку у анализи која није пожељна:

 • Дубина постељице подземних вода - ако се налазе на великој дубини, кућа за биљке може бити направљена на дрвеној основи;
 • Употреба подлоге од опеке је оправдана у случају када подземна вода пролази врло близу површине;
 • Бетонска подлога је дозвољена када се опрема на крилима користи за производњу стакленика, као што је наводњавање капањем или умјетна расвјета.

Како резултати практичног функционисања структура ове врсте показују, чак и једноставан, на први поглед, варијанту изазива много потешкоћа. Највећи проблеми који чак и искусни вртлари доносе је питање дизајнирања темеља. Да би израчун био што прецизнији, препоручује се ослањање на карактеристике тла. Што су подземне воде ближе, то се мора јаче успоставити.

Одговори на питање: како изградити стакленик сопственим рукама у оквиру шеме

Прелазак на директну конструкцију се препоручује само поновном верификацијом скице која је резултат тога. Што је мање грешака у пројекту, то ће се брже изградити. Ако се проблеми не открију, онда морате узети поликарбонатни лист.

Вриједи се мало савити, тако да се одмах могу видјети крајеви и ребра крутости. Посљедње, успут, требало би да изгледа строго према горе.

Ако ће се стакленик загрејати, онда га треба поставити на темељ

.

Описана манипулација се врши са свим словима.

Послеово се може померити у главни део:

 • Пре прекида сваког листа, његов горњи део мора бити покривен заштитним филмом, иначе ће буквално "апсорбовати" околне загађиваче;
 • Ако се планира употреба терморегулатора, онда је на поликарбонатним листовима потребно унапред означити места за причвршћивање;
 • За почетнике и вртларе са искуством, боље је направити рез са малом залихом (+ 1/5 дијела листа);
 • У случају да се планира да се поврће стави у стакленик из металног профила, онда се користе цеви са пречницима од 24к24 мм;
 • Приликом склапања потребно је осигурати да крај једног листа чврсто приања на основу другог;
 • Причвршћивање свих елемената врши се помоћу вијака;
 • Ако се планира изоловати конструкцију, онда се на улазним вратима могу користити комади густе тканине;
 • Да би се буквално "зачеплила" тканина са "глувим" угловима, можете користити комад старог седам или чисту лопатицу.

Дизајн схема стакленика (видео)

Добро осмишљена схема стакленика узима у обзир дубине подземних вода, ширину и тежину конструкције. Важна чињеница је клима мјеста у којем ће се инсталирати. Ако се планира употреба додатне опреме за наводњавање, грејање или осветљење, онда се она мора обавезно евидентирати у шеми. Ограничена педантност ће повећати гарантни период стаклене баште.