Шарке за алуминијумска врата: царинске, скривене, ваљкасте, надглавне и удубљене

Од изградње првог стамбеног простора, особа је стално настојала да буде удобнија, удобнија и што сигурнија. За многа тисућљећа врата су прошла многе трансформације. Данашња модерна врата не само да затварају улаз, него и претпостављају баријере прије буке, хладних и непозваних гостију. У исто вријеме, врата задовољавају и високе естетске захтјеве.

Металне јединице екструдираног алуминијума, које су се појавиле на домаћем грађевинском тржишту крајем прошлог стољећа и које су већ освојиле огромну популарност, постале су јасан примјер који задовољава све те захтјеве. Посебно мјесто међу позитивним квалитетима ових дизајна заузимају петље за алуминијска врата, захваљујући којима је јединица, уз високу чврстоћу, добила невјеројатну лакоћу кретања за вријеме вожње.

Карактеристике шарки врата

Да би се задовољиле високе перформансе, петље морају имати максималну трајност и трајност. Стога је избор шарки за вратну јединицу најважнији корак, који се ни на који начин не може сачувати. Главни разлог за постављање такве вриједности је немогућност корекције и прилагођавања током рада. Грешке приликом завршетка инсталације услед потпуне замене петљи.

Нискоквалитетне шарке за алуминијумска врата са ниским индикаторима трошења лако се оштећују чак и са благим утицајем на греду, склоне пуцању и пуцању.

Блокови врата од чврсте производњеопремљени су посебним системима за причвршћивање, који истовремено рјешавају и сљедеће задатке:

  • Управљање вратима на платну;
  • обезбеђивање густине затварања;
  • Искључивање губитка топлоте, хлађење унутрашњег оквира и изглед кондензата.

Данас се користе следећи типови дизајна петљи:

фактуре

Њихова инсталација се врши методом прекривања на платну и кутијама за врата. Ова врста алуминијумских шарки се ретко користи у стамбеним зградама. Позитиван тренутак у овој варијанти је одсуство потребе за резањем навоја.

мортисе

Постављање након стварања посебних удубљења у дизајну, популарна је и практична опција за станове и викендице.

Скривен

Обезбеђује локацију за причвршћивање шарки за алуминијумска врата, где се могу видети само када су врата потпуно отворена.

универсал

Ово је класична верзија шарки за врата која су погодна за готово све типове профила, без обзира на њихове карактеристике дизајна.

царински службеници

Посебна пажња се посвећује петљи царињења које су нам дошле од времена дивљег запада. Први пут је овај носач постављен на врата салона, а данас се успјешно користи за алуминијска врата. Карактеристика петљи је присуство опруге, која присиљава врата да се врате у свој претходни положај.

Материјали за израду петљи

За различите типове врата, у зависности од њихнамјенска употреба петљи из више различитих материјала, од којих су најпопуларнији:

месинг

Месинг као материјал за израду причвршћивача је идеална опција. То је пластични материјал који се лако обрађује, савршено полиран и пружа одличну адхезију.

Шарке од месинга за алуминијумска врата постале су раширене у производњи скривених конструкција. Додаци од месинга су издржљиви и издржљиви, нису подложни корозији и савршено држе декоративни премаз.

легуре гвожђа

Легуре на бази гвожђа успешно обезбеђују трајност и трајност пројекта. Они се широко користе у блоковима предвиђеним прописима. Међутим, није препоручљиво инсталирати их под прекриваче или као скривене механизме, јер се временом може појавити замрачење оксидације на површини, а глаткоћа курса ће се погоршати због корозије.

Нерђајући челик

Ово је најтраженији материјал за ову врсту фитинга. Челичне шарке на алуминијумским вратима имају максималну могућу чврстоћу и могу издржати тежину платна. Због тога се углавном користе за довршавање врата супермаркета, великих канцеларија, на аеродромима и на железничким станицама, на станицама метроа.

Нехрђајући челик даје производима угодан племенити сјај, полирану површину високе чврстоће, која се не боји механичких оштећења или вањских негативних ефеката.утицаја На шаркама од нерђајућег челика практично се не ствара оксидациони филм, па остају нетакнуте дуге дужине времена.

Недостатак нерђајућег челика је његова слаба галванизација. За производе од овог метала практично је немогуће применити декоративни премаз. Такође представља комплексност његове обраде, тако да је цена ових производа највећа.

легура алуминијума

Овај тип материјала за омче је у веома ниској потражњи, чак и по најповољнијим цијенама. Сплав има многе недостатке, од којих је најважнији индекс ниског издржљивости.

Ако је граница оптерећења месинганих шарки за алуминијумска врата 150 кг, легура на бази гвожђа је 100 кг, а легура алуминијума може издржати више од 60 кг. Од алуминијумске легуре, прибор се прави за мала врата са малом површином уметања и не прелазе тежину од 50 кг. Најуспешније су погодни за скривене механизме због квалитета метала.

методе монтаже

Технологија причвршћивања крила врата са дном кутије варира у зависности од намјене врата и типа профила. Начин причвршћивања се бира према неопходним критеријумима, јер једна технологија омогућава да се блокови монтирају што је брже могуће, док друга даје могућност поновног састављања и демонтаже конструкције, трећа је намењена само за одређени тип врата.

Монтажа хладног профила

Када се постављају врата од "хладног" алуминијума, готово да и нема ограничења. Можешприменити и сидра, и вијке, и унутрашње елементе за фиксирање. Али најчешће се користе две опције: то је брза градња и метода хипотеке.
Прописани поступак подразумева постављање унутрашњег дела елемента, а затим завртање вијака. Носивост петље у овом случају зависи од површине хипотекарне плоче и дебљине метала. Ово је најчешћи начин причвршћивања шарки изнад главе за алуминијумска врата.

Брза монтажа се врши помоћу одстојних сидара. Они се убацују у рупу, а када се врте, нога вијка почиње да се шири, као резултат, поуздано гурајући петљу до оквира кутије.

Монтажа изолационог профила

У овом случају, припрема се врши унапред. Плоче малтера се претходно инсталирају у јасно регулисаним подручјима, а њихово причвршћивање се врши помоћу одстојних чаура. Употреба сидрених вијака није изводљива због њихових карактеристика дизајна.

Када се користи вијчана монтажа, одмах се искључује могућност вишеструког растављања /монтаже блока. Такође, током времена, резбарење вијака је уништено и причвршћивање петље слаби. Најбоља опција за врата са густим пуњењем су клинаста сидра која истовремено дјелују и као прикључак и као одстојник.