Шарке врата без врата: пресвлаке, декор и превози у собама, примери фотографија

Унутрашња врата су најсавршенија варијанта зонирања стамбеног простора, што осигурава адекватан ниво приватности чланова породице. Ако се не захтева повјерљивост - функције зонирања се ослањају на врата без врата.

Недостатак крила врата се компензира благим повећањем корисног животног простора, повољнијим могућностима постављања намјештаја, побољшањем унутрашњости, што је посебно важно када се ради о малом кућишту. Декорација врата без врата у одређеном стилу врши се узимајући у обзир препоруке за дизајн.

Отвори врата: посебности конструкције и инсталације

Конструкција таквог пројекта подразумева комплетно демонтирање кутије врата, као и избор облика, величине и декора рупе у складу са унутрашњим простором сусједних просторија. Класични облик рупе је правоугаоник. Избор лучне конструкције одређен је висином плафона, структурним особинама носивих зидова и необрађеним преградама.

Основна и декоративна дорада отварања од врата до врата за модернизацију се, по правилу, врши уз коришћење следећих материјала:

  • Панелна пластика;
  • полиуретански штукатуре;
  • Природни или вештачки декоративни камен.

Додатна декорација рупа врши се помоћу сита и завјесе. Приликом одабира популарног лако се инсталирају и одржавају материјали који током времена не губе своје карактеристикетотал лифе.

Предности отворених шупљина

Аров и клизна унутрашња врата су важни елементи унутрашњости. С друге стране, заузимају доста простора, тако да је у малим становима отвор за врата без врата оправдан у сваком погледу.

Отворени утори стварају визуелни ефекат повећања обима међусобно повезаних соба, побољшавају вентилацију и побољшавају планирање унутрашње декорације. Отвори врата без врата погодни су за спајање дневне собе са изолованим балконом. Потрошени напори и материјални ресурси помажу да се у потпуности или дјелимично компензирају недостаци стандардног планирања градских станова, као и типични пројекти приватних кућа викендица и викендица. Једини изузетак је слободан распоред стамбеног простора, који укључује слободно постављање унутрашњих зидова и преграда.

Карактеристична карактеристика отвора врата без врата је скромни трошак материјала који се користи и могућност савладавања читавог волумена рада властитим рукама. Укупни трошкови такве обраде су нижи од цене врата и трошкова њихове професионалне инсталације.

Шарке врата без врата ће бити најбоље рјешење за унутрашњост. Као што можете видјети на слици у нашем чланку, такву обраду можете продати у сваком интеријеру било које просторије. Власник куће или стана са умереним временом и новцем може самостално радити сав посао.

Монтажа падина и лукова сухозида

Буџетмогућност украшавања отвора за врата без врата заснива се на употреби сухозида:

  • Материјал се лако обрађује обичним алатом;
  • Глатка и глатка површина панела смањује количину припремних радова на минимум;
  • Експандирани материјал се одликује одличном адхезијом са гипс-полимерним адхезивним композицијама;
  • Умјерен 20-годишњи ресурс сухозидних структура је надокнађен њиховом приступачном цијеном, једноставном инсталацијом, широким избором површинске декорације.

За причвршћивање облоге лучне конструкције монтира се оквир инсталационе греде или металног профила. За површинску обраду са сложеном конфигурацијом, препоручује се употреба тањег и лаганог сувог зида на плафону, који се разликује од повећане флексибилности зида.

Употреба водоотпорног кита и повезујуће траке за појачање знатно олакшава полагање монтажних спојева. Приликом одабира кита потребно је узети у обзир да су акрилне композиције високе трајности, док је гипс савршено полиран. Ово је посебно важно за фарбање.

Декорисање рупе пластиком

При изради врата без врата, активно се користе пластичне плоче. Понуђени асортиман обухвата материјале који савршено опонашају изглед и текстуру вредних врста дрвета, природног камена и других, скупљих материјала.

Пластична облога врата без употребе врата у боји, цртеж, контраст и текстура површине требаодговара декоративном премазу зида. Користећи праву комбинацију ових карактеристика, лако је визуелно повећати величину рупа и плафона.

Само-монтирање пластичне облоге не захтева професионалну квалификацију. У присуству одређених вјештина, сав посао који раде домаћи мајстори обављају сами.

Предности полиуретанске штукатуре

Полиуретанска штукатура се такође може користити за украсне рупе. За ниско растуће кућиште препоручени материјали са ниским рељефним узорком. Избор волумена штукатуре је оправдан у дизајну просторија са високим плафонима.

Површина полиуретана је компатибилна са већином премаза за боје и лакове, тако да украсни дизајн за врата са прорезима без штукатуре од вештачког камена има велики потенцијал. Материјал је сигурно причвршћен посебним љепилом, минимална тежина не оптерећује зид рупе, умјерена отпорност на топлину се компензира присуством адитива антипиреје.

Карактеристике отварања камене рупе

Најлепша и најтрајнија завршна декорација је природни камен. Материјал се одликује јединственом отпорношћу на хабање, одлично изгледа у дневном светлу и вештачком осветљењу, потпуно је доступан за лепљење.

Највећи експлоатациони ресурс вештачког украсног камена није компензован његовом лаганом, демократском вредношћу, широким избором боја и текстура, укључујући савршену имитацију природних материјала. Да самостално нацртају врата без унутрашњостиВрата са вештачким каменом су једноставна. То је због одличне адхезије материјала са цементно-полимерним адхезивним композицијама.

Опције за постављање камене облоге рупе

У првој верзији, ивица је постављена са једнаким ивицама, ау другом се предлаже да се створи оригинална "пертурбирајућа ивица" перцепције, која се састоји од фрагмената камена приказаног у свом природном облику. Прије уградње рупе за врата од камена без врата, потребно је поравнати, очистити од остатака претходног украса. Да би се побољшала адхезија, површина се заснива на решењима која су компатибилна са монтажним лепком.

У листи пројектних рјешења за обраду рупе је варијанта облагања материјалима клинкера, који успјешно опонашају изглед природног камена или старих зидова. Клинкер карактерише веома висока отпорност на хабање, очување оригиналног изгледа током његовог животног века.

Критеријуми за избор класичних и лучних шипки

По мишљењу пројектаната, дизајни лукова пружају више могућности за побољшање визуелне перцепције ентеријера. Стварање лукова је оправдано у просторијама са уским коридорима, не само као дизајн ентеријера, већ и удобност коришћења простора.

Куће са стандардним плафонима изгледају одлично са малим заобљеним луковима. Радијус угла таквих конструкција прелази ширину врата нешто више од половине. Глатки лукови се добро комбинујуразличитих стилова ентеријера, визуелно повећавају висину плафона.

За пројектовање шупљина у високим плафонима, класични лукови се препоручују, у нестандардној верзији, трапезоидним, елиптичним или оригиналним асиметричним. На пример, за врата без врата која повезују ходник и дневну собу, избор дизајна са косинама, симулирајући изглед тачка-зареза, је оправдан.

Царство и барокни стил изгледају сјајно у пространим собама, али присуство великог броја декоративних елемената у ниским зградама и становима смањује предности ових стилова на минимум.

Дизајнери саветују да преферирају симетричне дизајне, украшене ниским рељефним полиуретанским штукатурама или гипсаним облогама, постављеним у горњем делу утора.

Жеља за самосталним извођењем лучне конструкције остварује се израдом лукова или савладавањем вјештина рада са гипсаним плочама.

Која су ограничења у распореду слотова?

У неким врстама блокова зидови и преграде врата се користе као енергетски елементи. Демонтажа кутије за врата може изазвати слијегање и формирање пукотина у зиду, тако да ови отвори морају бити унапријед ојачани енергетским оквиром.

Овакав дизајн ће осигурати равномјерну расподјелу оптерећења на зид, што се неизбјежно појављује у дизајну шупљина са каменом или сличним материјалима за завршну обраду.

ОсимТреба размислити о еколошкој прихватљивости јефтиних пластичних панела и материјала отпорних на топлину од полиуретана. Проблем је решен употребом висококвалитетних брендираних пластичних панела и полиуретанских производа са високим садржајем антипиретичних адитива.