Сегментна капија (128 фотографија): монтажа гаражних врата сопственим рукама, прибор за гаражу из Немачке

Да би се осигурао одговарајући ниво сигурности гараже и да се не брине да би могло бити злонамјерних уљеза, треба размислити о куповини секцијских врата. Наравно, лакше је купити дизајне, али онда не би требало да будете превише квалитетни, безбедни и удобни.

Међутим, прије тога, потребно је проучити врсте структура података, процијенити њихове предности и сазнати о могућим недостацима, као и упознати се са њиховим произвођачима, који данас заузимају водећу позицију на тржишту.Карактеристике

Главна функција секционих гаражних врата је топлинска изолација простора, као и заштита од уљеза. Такви пројекти омогућавају да се обезбеде ови услови, јер имају једну карактеристичну особину. Ради се о управљивости платна.

Поред тога, уз помоћ секционих врата за гаражу, може се постићи проширење простора.

Ово је такође важно за власнике таквих зграда.

Сам дизајн се састоји од више секција, које су састављене од тзв. Сендвич панела. Они су, опет, спојени помоћу петљи.

Вреди напоменути да такви панели имају одлична својства топлотне изолације.

У циљу спречавања појаве корозије, третирају се посебним саставом полимера.


Поред тога, купац ће уживати у широком спектру података о производима. Свако ће моћи да дизајнира дизајн у складу са својим захтевима.

Већинаљуди преферирају капије од компанија у Немачкој. Задовољни су односом цене и квалитета, као и присуством свих потребних компоненти.

Предности и недостаци

Сваки механизам има одређене предности и недостатке које треба размотрити прије куповине. Одјељак приступника у овом погледу није изузетак.

Главна предност капија овог типа је њихова неисправност.

Када буду инсталирани, моћи ће се ући само када се реже платно. Међутим, све то без буке неће радити.

Следећи позитивни критеријум је отпорност на хабање дизајна. Али, да би дуго трајало, потребно је купити капију од висококвалитетног поцинкованог метала.

Поред тога, као што је горе наведено, они обезбеђују изолацију просторија. У исто време, величине таквих структура остављају више слободног простора од других типова. Овај параметар се бира приликом мерења отвора. Након тога се врши избор одговарајућег типа. Следећа предност је лакоћа управљања. Да би то урадили, неки власници инсталирају аутоматско за секциону капију.


Уопштено говорећи, овај тип дизајна је апсорбовао све позитивне особине ролетни и тенде. Међутим, у поређењу са ролетама, секцијска врата имају већу поузданост.Упркос свим наведеним предностима, такви производи и даље имају одређене недостатке.

Ево листе неких од њих:

 • Велика тежина. Ово није главни недостатак, јер скоро свиТакви дизајни су прилично тешки;
 • донекле повећана потрошња материјала;
 • Могућност неких потешкоћа при уласку у гаражу. Да бисте отворили капију морат ћете оставити аутомобил на удаљености од око 1,5-2 метра од линије инсталираног дизајна;
 • У отвореном стању, отвори се отприлике 30 центиметара висине;
 • У случају озбиљног оштећења платна потребна је потпуна демонтажа.

Треба напоменути да ови недостаци не мијењају однос корисника према таквим механизмима. Они су стекли повјерење и сматрају се врло практичним и практичним рјешењем.


типови конструкција

Капије се углавном налазе на гаражама у власништву власника приватних кућа. Међутим, они се широко користе у другим просторијама. На пример, дистрибуирају се у ауто-сервисима, аутосалонима, хангарима и другим местима.

Због тога су експерти поделили секционе структуре на два типа:

 1. За употребу у домаћинству;
 2. За индустријску експлоатацију.
За потоње се постављају озбиљнији захтеви, јер се капије постављене на таквим местима користе много чешће. Према томе, њихова отпорност на хабање треба да буде висока при високом оптерећењу. Осим тога, не можемо заборавити карактеристике пожара. Такође, чињеница да је приликом уградње таквих објеката праг мали, те стога нема препрека за слободан улаз и излаз аутомобила заслужује посебну пажњу.За кућну употребу купци обраћају пажњу на гумене бртве и преферирају загријане моделе. Поред тога, важно је да је уређај удобан за употребу.Тип механизма за подизање

Тип лифта у капији се одређује у зависности од параметара висине.

Постоји неколико опција:

 • Стандард. Одвирки у овом случају имају висину од 35 до 60 центиметара. Са таквом надоградњом, користи се стандардни тип. Највиши индекс ширине капије са таквим карактеристикама је 7 метара, а висина досеже 9.

Главна предност таквог опоравка је ниска цијена и ниско оптерећење опруга. Ово друго повећава квалитет рада.

 • Редуцед. Висина опека врата варира од 15 до 35 центиметара. У овој верзији, доња секција је шарка, покрива рупу одозго.
 • Високо. Висина дама мора бити најмање 60 центиметара. За повезивање аутоматизације у таквом механизму користи се само погон аксијалног типа. Ова врста дизања подразумева већу цену компонентних елемената у поређењу са другима, као и много интензивнији процес инсталације.


 • Нагиб (висок или стандардни). Ова опција је предвиђена у случајевима када постоји повећање стропа до стражњег зида просторије. У овом случају, висина горњих врата може бити од 0,5 до 1,5 метара. Овај тип се сматра најскупљимизмеђу осталог. Нажалост, понекад је немогуће без таквог пораста.
 • Вертикално. Раздваја се, наизменично, на два типа по локацији извора: на врху и на дну. У било којој од варијанти за аутоматизацију користите аксијални погон. Треба напоменути да се овај тип може користити само на платнима тежим од 1 тоне.Покупити потребан тип подизања помоћи ће мерачу или консултанту приликом наручивања дизајна. Ово захтева темељна мерења рупе. Да бисте изабрали најприкладнији дизајн, потребно је направити дијаграм вашег прореза на папиру и додати нумеричке вредности.


Понекад купци прибјегавају таквом начину "уклапања" рупе за стандардни лифт, као што је лажни панел.

То јест, ако је висина стубова недовољна, онда је можете мало повећати. У ту сврху се на врху отвора поставља лажни панел, који има потребне параметре. Овакав трик може да уштеди буџет, јер је цена стандардног опоравка много нижа од цене нетрадиционалних опција.

Успон сегмената се врши помоћу затезања опруга.

Постоје два типа овог механизма:

  \ т
 • Са затезним опругама. Налазе се на бочним странама производа. Приликом подизања, истежу се, ау вријеме спуштања су у истом положају.
 • Са опружним опругама (торзионо). Изнад рупе је посебна осовина. Када су капије у затвореном стањуизвори и лишће без листова. Када се пењање одвија, они се увијају. У исто време долази до акумулације еластичности. Његово ослобађање се врши у време спуштања.


Да би се одредио избор механизма за подизање, требало би узети у обзир неке факторе. На примјер, главна је доступност гријања у гаражи. За гријање просторија корисно је користити механизам торзионог типа, иако је његова цијена нешто виша од цијене механизма са затезним опругама. Висока цена се надокнађује одличним перформансама.

Поред тога, увек можете инсталирати електрични погон, који ће вам олакшати управљање лифтом.


могућности аутоматизације

У модерном свету, његова брзина је најцењеније време. Када ујутро морате имати времена за рад, једном када се потроши да отворите браве или решетке на капији гараже. Драгоцене минуте ће бити спашене од секцијских капија. Лако их је ријешити са непотребним гњаважама. А за још већу удобност, ствара се аутоматизација процеса отварања и затварања објеката.


Али, као и са било којим другим уређајем, морате узети у обзир многе критеријуме за добијање погона за аутоматизацију.

Аутоматизација је дизајнирана не само за удобно кориштење врата овог типа, већ и за заштиту аутомобила и гараже од нежељених гостију. Овај ефекат можете добити користећи наведене параметре. Да бисте повећали ниво сигурности, виможете програмирати независно затварање.


Наравно, дизајн можете користити у механичком режиму. Међутим, само када инсталирате такав додатни елемент, можете осјетити све предности секцијских врата.

До данашњих дана постоји неколико типова аутоматизације:

 • Са погоном на глави. Главна карактеристика овог уређаја је индикатор велике снаге и интензитета. Сигурно га могу купити власници великих врата, која се могу инсталирати, на примјер, у ауто сервису. Поред тога, они имају једноставан принцип рада.

Овај уређај има уређаје са побољшаним колом. Стога, када је напајање искључено, може се покренути ручно.


 • Плафонска аутоматика. Овај уређај је одличан за кућну употребу. Његова снага вам омогућава да отворите и затворите компактнију капију. У исто време, његов трошак је много нижи него код масовног погона. Инсталација овог уређаја се такође разликује од претходне. Налази се на плафону у центру у близини рупе. Важно је напоменути да се таква опција аутоматизације разликује једноставност не само у инсталацији, већ иу будућности.Главна предност која обједињује оба уређаја је доступност сигурности.

Због уграђеног диска за закључавање који ради у непредвиђеним ситуацијама, не можете се бринути да је ваш аутомобил или породица у стању дада пате

У већини случајева, аутоматски погон се испоручује као део комплета за капије. Ако је капија купљена одвојено или сте је сами направили, онда се уређај за аутоматизацију може додатно купити и обезбедити контрола врата.

Приликом куповине овог уређаја треба узети у обзир одређене факторе, наиме:

 • Подручје капије, као и њихова маса. Ова два параметра су најважнија при одабиру жељеног механизма. На паковању погона, ови индикатори су присутни. Да би се избегле грешке у овом питању, неопходно је пажљиво измерити капије. У исто време требало би да погледате моделе који имају капацитет од око 30 процената. Дакле, гадгет ће вам служити дуже и нећете морати да бринете о оптерећењу.


 • Бренд и произвођач. Важно је запамтити да је уређај за аутоматизацију на вратима секцијског типа прилично озбиљна ствар. Његова колекција се спроводи коришћењем савремених техничких достигнућа. Иако је технологија практично иста за све фирме, материјали који се користе за производе могу се разликовати. Најповољнија опција су кинески модели. Међутим, оне су краткотрајне и постају неспособне након кратког временског периода.

Стога стручњаци препоручују да не штедите новац и купујете производе из Европе. • Додатне функције. Сваки гадгет за аутоматизацију има неке специфичне функције.На пример, веома је погодно имати фотонапонске уређаје који реагују на њиховом путу, као и тип сигнала или антенске лампе које вам омогућавају да контролишете уређај са велике удаљености.Након проучавања свих параметара и утврђивања избора, треба размислити о мјесту куповине овог производа. Не журите и не чините тако озбиљну куповину на непровереним продајним местима.

Веома често, желећи да штеде, купци могу да дођу до бескрупулозних продаваца који, под кринком једног од познатих брендова, могу понудити уређај од кинеских произвођача.

Нажалост, не знају сви како разликовати кривотворену робу од стварног. Нажалост, ово се може приметити само када се користи.

Зато је неопходно веровати продавницама које су специјализоване управо за такве производе. У том случају моћи ћете да добијете савет од специјалисте и купите који задовољава све ваше захтеве и очекивања уређаја.

Изглед

Сегментна капија није само поуздана, већ и модерна. Произвођачи су се побринули за разноликост текстура и нијанси, тако да се металне конструкције складно уклапају у било који стил фасадног дизајна.

Дакле, дизајн панела може бити веома разнолик. Међу широким асортиманом можете пронаћи неколико варијанти површина. Они могу бити глатки, груби или симулирати дрво.


Постоји и могућност фарбања заштитном бојом.

Наравно, његова главна сврха- то је заштита од корозије и временских услова, али уз то велики избор решења у боји омогућава да производу пружите оригиналан изглед и да га разликујете у односу на друге елементе дизајна. Иако то није најважнији фактор у избору типа секције врата, ипак заслужује одређену пажњу купца. А пошто експлоатација дизајна подразумева дуг период, немогуће је потценити овај критеријум.


прекидачи

Капије типа секције имају 3 различите опције закључавања:

 1. Са опругом. Овај апарат долази у комплету са целокупним дизајном. Овај метод је погодан за гараже у којима постоји додатни пролаз, јер је затварање изнутра.
 2. Са уграђеном бравом. Ова опција личи на принцип затварања ролетни. Дворац је закован и опремљен са двије ручке као и кључ у руке. Ручке се налазе у центру платна. Тако, повлачећи за њима, могуће је глатко спровести процес затварања /отварања капије.
 3. Аутоматизација. Овај метод је описан горе. Треба додати да се процес блокирања одвија помоћу аутоматског блокирања погона. Она реагује на спуштено платно. Осим тога, такви уређаји омогућавају хитно откључавање у хитним случајевима.Из писања је видљиво да је ова друга метода погодна за аутоматизирани процес, а прва два за механички. Поред тога, увек можете инсталирати додатну браву. Она можеБити веома користан у дугом одсуству власника.

селекциони критеријуми

Многи су заинтересовани за правилан избор секцијских капија. Уосталом, не желите да потрошите свој новац узалуд и да добијете производ лошег квалитета. Дакле, постоје одређени критеријуми за одабир. Кроз упознавање са њима, можете наћи добру опцију за кућну употребу, и, на примјер, за прање аутомобила, па чак и за замрзиваче.


Наравно, можете погледати клизне капије које су врло популарне. Међутим, да би се осигурало удобно функционисање, ипак је пожељно имати тип пресека.


Главне карактеристике, које треба узети у обзир приликом куповине секцијских капија су:

  \ т
 • Усклађеност са стандардима квалитета;
 • Ценовна категорија и произвођач;
 • Способност изоловања топлоте и буке;
 • Својства заптивача;
 • Врста површине;
 • Додатни прибор.

Постоје одређени сигурносни захтјеви. Њима управљају стандарди квалитета. Све су одобрене од стране европских и домаћих земаља.

Они постављају одређене критеријуме, међу којима су следеће ставке:

 • Постоји ли посебан заштитни механизам који ће штитити корисника у случају оштећења опруге и самоповлачења тканине;
 • Да ли је корисник заштићен од повреда приликом употребе дизајна.До последње тачке је да се позабави исправнимјер занемаривање овог фактора може довести до нежељених посљедица.

Отуда потреба за избором произвођача. Данас су најпопуларније компаније из Белорусије, Немачке и Русије. Њихови производи имају неке разлике у величини, екстерним подацима, као иу функционалном скупу. Поред тога, гарантни рок за производ може се разликовати.


Руске фирме производе квалитетне дизајне, али им истовремено дају гаранцију на рок до три године. Такође, долазе и белоруске компаније. Њихова гаранција је 2 године.

Што се тиче немачких произвођача, они нуде својим купцима не само висококвалитетну робу, већ и гарантни сервис за прилично дуго раздобље од 10 година.

Међутим, све фирме нуде широк спектар модела. Зато ће сви моћи да нађу најоптималнију опцију за себе.

Треба напоменути да Немачка нуди све потребне додатке за своје пројекте. Дакле, не морате тражити додатни елемент одвојено.

Обезбеђење топлотне изолације је такође веома важан критеријум при избору секционих врата за гаражу. Треба имати на уму да у овој соби можете бити прилично дуго, радећи поправке вашег аутомобила у хладној сезони.

Можете смањити губитак топлоте инсталирањем уређаја за аутоматизацију.

У овом случају нећетебрините се о могућим празнинама које ослобађају топлоту и доприносе хлађењу пода. Осим тога, дозвољавају вам да се ослободите спољних звукова који теку из улице. И тако можете радити у мирном окружењу, без ометања спољашње буке.


Приликом одабира врата типа секције, важно је обратити пажњу на дебљину и унутрашње испуњавање крила врата.

Произвођачи нуде двије варијанте дизајна: двостране и једностране. У првом случају представљено је платно са грејачем. Садржи полиуретанску пену која има повећану густину. Као што је горе поменуто, свака фирма нуди капију са различитим параметрима. Али у просеку, дебљина производа је 4,2 - 4,5 цм

Да би се осигурало потпуно заптивање производа одсека изнад и испод панела налази се затворена петља. Његово присуство доприноси повећању животног века целокупне конструкције, а такође спречава могуће раслојавање материјала од механичких и климатских утицаја.

Ово стање је такође обезбеђено заптивачем. Због тога се смањује излаз топлоте из просторија. Постоје две врсте материјала које треба користити. У првој верзији представљена је једна латица, ау другој - два. Ово последње се сматра ефикаснијим. Због тога се чешће користи за потпуно заптивање. Израђена је од полимерне гуме.

Пре куповине, препоручује се да се провери у пракси секција аутоматског типа. За овоДа бисте извршили, потребно је притиснути руке са спољашње и унутрашње стране платна. Ако приметите пукотине са стране, овај производ је лошег квалитета и указује на могући одлив топлоте из просторије.

Други важан фактор је структурна чврстоћа корозије. Дебљина поцинкованог метала је 0,4 мм. Да би се заштитила вањска површина платна од могућих оштећења, наноси се посебан полимер-декоративни слој. Ова манипулација може да повећа животни век много пута. Стога, при избору секционих врата, важно је одредити материјал од којег су направљени окови, као и дебљину премаза.


Готово сваки озбиљан производ не може без додатног прибора. Дакле, на покретно крило се често додаје пролаз. Таква одлука се сматра прикладном за инсталирање дугих пројеката. Врата сама могу бити панорамска. Није потребно изабрати потпуно празно. Такође, ако је потребно, корисници добијају решетке које обезбеђују вентилацију.

Такви додатни елементи чине гаражу не само лакшом већ и сигурнијом. Игра извлачи нагомилане гасове из просторије, чинећи тако чистији ваздух.Када се инсталира аутоматска контрола за покретна врата, неки уређаји могу бити потребни. На пример, даљински управљач или транспондер картице. Наравно, постоји много других компоненти које ће додати корисне функцијепрактичност рада секцијалних капија.

Ако пратите сва упутства и добро погледате све функције, онда ће избор дизајна бити много лакши. Поред тога, увек се можете консултовати са стручњацима и рећи им своје жеље за овим производом.инсталација

Након што сте се одлучили за избор секцијских врата и купили модел који одговара вашим потребама, требали бисте сазнати детаље о његовој инсталацији. Наравно, можете подучити мајстора, али већина власника радије то ради властитим рукама. Поред тога, уградња конструкција не траје много времена и сасвим је разумљива, под условом да имате искуства у таквим разредима.


За почетак, потребно је припремити све алате и провјерити присутност потребних елемената.

Ево списка онога што треба припремити:

 1. Ласер Левел. Биће потребна ако ширина капије буде већа од пет метара. Приликом склапања секцијалне капије нису дозвољене грешке. Стога, ниво воде за такве радове није прикладан.
 2. Електрична бушилица. Потребно за прикључивање неких елемената.
 3. Перфоратор. Његова снага би требала бити 1,5 киловата. Потребан је за извођење потребних рупа у бетону.
 4. Други алати. То су клијешта, клијешта и одвијачи.
 5. Поред тога, можда ће вам бити потребан низ елемената за причвршћивање и урезивање.


Након што сте све припремилинеопходних алата, важно је извршити мерења рупа и стубова.

Наравно, паметно је радити ове ствари прије куповине, али поновно мјерење параметара неће наудити. То ће вам омогућити да прецизније затегнете платно и пружите већу удобност приликом коришћења.

Овај задатак се обавља у неколико корака:

 • За почетак, морате одредити висину рупе. Индикатор не заузима одређену висину, или мјесто које је потребно за улазак у аутомобил.
 • Онда идите на карту. Овом вредношћу се одређује тип самог дизајна.


 • Ширина се затим мери. У том случају морате додати 2 цм са свих страна на резултат. Ово је нека врста залиха за будућу инсталацију.
 • Тада се идентификује технички недостатак. Не може бити мањи од 8 цм, а његово присуство је неопходно за неометан приступ елементима за причвршћивање приликом поправке.
 • Најновија одређује дубину просторије. Ова бројка би требала бити нешто виша од висине, јер принцип рада секције типа капија подразумијева подизање платна на плафон.

Онда треба да припремите саму рупу. Када наручите дизајн, имате времена да извршите овај задатак. Процес производње траје око две недеље. Ово је довољно за обуку.

Такође се спроводи корак по корак:

  \ т
 1. Прије свега, потребно је жбукати строп и зидове. Ако то раније нисте урадили, онда је време да обавите овај посао. Ово је важнојер након инсталације водича нећете имати приступ неким местима.
 2. Даље, провјера равнине свих зидова у односу на сусједну. Капије имају тачан хоризонтални облик и не трпе никакве грешке. Иако је у неким случајевима могуће уградити конструкцију на неуједначену гаражу. Међутим, у таквој ситуацији не можемо бити сигурни у одсуство нежељених посљедица.
 3. На крају припреме потребно је обрадити врата и зид металним углом. Овај посао вреди поверити господару. Будући да и најмања грешка може довести до чињенице да ће у будућности власник често морати да се бави различитим проблемима током операције.


Када су сви услови испуњени и када сте примили вашу наруџбу, можете ићи до најважнијег - инсталације.

Вреди напоменути да је процес инсталирања свих платна доста напоран. То могу да раде само квалификовани стручњаци. Стога, ако се одлучите за самосталну инсталацију, боље је наручити готове производе.

Сама инсталација се одвија у неколико фаза:

  \ т
 • Прије свега, врши се уклањање или ојачавање свих не-трајних површина, као и провјера једнакости пода. Ако се не пронађу недостаци, можете припремити панеле за инсталацију. Важно је не заборавити да је трошак дизајна довољно висок, тако да се понашајте с њим треба бити изузетно опрезан.
 • Након тога морате направити маркуп. Потребно је поправити водиче. Први са завртњима су монтирани профиливертикални смер. И тек тада можете ићи на хоризонталну инсталацију.

 • Следећа фаза је монтажа панела (под условом да сте наручили конструкцију која није спремна за инсталацију, у супротном морате сами да затегнете платно). Ако сте ипак одлучили да инсталирате капију у погрешно изграђеној гаражи, морат ћете поравнати дисторзију. Учините то најбоље уз помоћ гвоздених облога. У том случају њихова дебљина треба бити различита.
 • Затим можете почети да фиксирате команде и опрему за подизање. Осим тога, у овој фази, не треба занемарити упутства за инсталацију које произвођач предлаже.


 • Након завршетка монтаже главних елемената, инсталирана је додатна инсталација (браве, шарке, ручице, конопци, итд.).
 • Последње монтиране опруге. Они су одговорни за подизање и спуштање платна. Коначни акорди монтажних радова постају ограничавајући уређаји. Они обезбеђују неопходно ограничење кретања платна.

У складу са планираном схемом, овај посао ће трајати само један дан, са растезањем - два.

Посебну пажњу треба посветити торзионој осовини и ваљцима за трчање. У супротном, вијек трајања конструкције може се смањити.

Када се инсталација заврши, потребно је поново извршити одређену провјеру. Овај пут о већ инсталираном и спремном за употребу дизајну.


Главни показатељ исправне инсталације је празнина која се може или не мора појавитиће се појавити када се врата спусте.

Ако недостаје, онда сте све урадили исправно и запечаћивачи ће у потпуности обавити своју функцију. Осим тога, ако су заптивке видљиве са спољне стране тканине, онда је највероватније грешка у мерењима.

Онда морате прегледати доњи део. Заптивач, који се налази овде, треба да буде потпуно у близини подне облоге.

На крају се врши тест балансирања (опруге).


Поправка и одржавање

Постоје случајеви када секцијска капија постане неисправна. Такође може бити неопходно да се замене неки делови који нису у реду. Препоручује се да се не занемари техничко одржавање да би се спречиле неке проблематичне ситуације.

Овај преглед треба да се спроводи редовно - најмање једном сваких 12 месеци.

Поред тога, ово се односи на све типове капија: обрадиву, клизну, превучену итд. Посебно је важно ако су капије постављене на местима са неповољним временским условима и често су изложена њима. Такође, овај тест се препоручује за дизајне који се користе у индустријској производњи.

У току одржавања се врши подмазивање петљи, провјера постојања оштећења различитих елемената, као и провјера функције закључавања.

Наравно, било какве сметње се могу избећи. Али ако се то ипак десило, онда прво треба потражити помоћ од професионалаца. Ако они одлуче да је ово сломможете елиминисати себе, а затим уз помоћ корак по корак упутства можете почети поправљати.


Неке од ваших артикала можете замијенити и сами, осим ако се случај односи на неки озбиљан уређај. Поред тога, након одређеног временског периода, ви учите како да сами урадите много. А уз правилну бригу о дизајну моћи ћете да продужите рок његове услуге.


Произвођачи и рецензије

Тренутно постоји много производних компанија на тржишту за продају секционих врата. И то могу бити и стране и домаће фирме.

Међутим, постоје три компаније које се издвајају у односу на друге:

 1. Хорманн (Германиа);
 2. Алутецх (Белорусија);
 3. Доорхан (Россиа).


Највеће повјерење корисника несумњиво је узроковано њемачким брендом. Компанија се побринула да купци буду задовољни својим производима.

Заиста, производи су високог квалитета и такође су представљени у прилично широком распону. Осим тога, дуги гарантни период је привлачан купцима.

Међутим, пристојна конкуренција за овог произвођача је прилично способна да пружи руским и белоруским фирмама. Њихова предност без апетита је много повољнија. У том случају моћи ћете да видите квалитет производа и изненадите ниво перформанси.

Производи заступаних произвођача могу се купити од трговаца чије се гране налазе на нашој територији.земљи Поред тога, приликом примене на такве продавнице по поруџбини секционих врата, бићете сигурни да сте купили заиста квалитетан производ.

Главна карактеристика ове три компаније је да су развили своју мрежу у свим регионима, за разлику од Новигорода заигера, који има добре квалитете, али само становници Новосибирска и његових сусједних регија могу цијенити његове предности.

Постоје и други произвођачи који су, у једном или другом степену, такође вредни пажње:

  \ т
 • Нице;
 • Протренд;
 • Рсд02;
 • Дошао;
 • Ритерна.


Сви ови брендови се константно усавршавају и теже да стекну препознатљивост корисника. Међутим, до данас, они нису конкурентни, тако да њихове позиције нису на првом мјесту.

За оне који желе да уштеде свој новац за куповину сегмената, постоје кинеске фирме које их производе.

На жалост, уз ниске трошкове, ниво квалитета таквих производа је прикладан. Зато им се не препоручује куповина када се предвиђа честа употреба. То јест, за индустријску експлоатацију, оне су потпуно неприкладне.


Пре него што купите било који производ, увек се вреди упознати не само са карактеристикама, сортама и критеријумима селекције производа, већ и сазнати мишљење оних људи који су га већ тестирали.

Што се тиче секцијских врата, власници су оставили много различитих мишљења о њима.

Наравно, већина њих је похвална. Ово је посебно тачнона три наведена произвођача. Власници примећују једноставност употребе