Самољепљиви филм за врата испод дрвета, како га правилно залијепити властитим рукама

Да би се поправила улазна или унутрашња врата, није потребно трошити много финансијских средстава на куповину алата и завршних материјала. Повољно решење ће бити самолепљиви филм за врата, што је јефтина и ефикасна опција. На претходно припремљеној површини, овај материјал се једноставно, лако и брзо лијепи.

Самолепљиви филм је погодан за сваку површину. Може се лијепити на дрво, стакло, металне елементе и многе друге. Самолепљиви филм има добру еластичност, што му омогућава да се користи за обраду прагова, украса и кутија за врата. Ово решење вам омогућава да промените визуелну перцепцију свог дома уз минималне трошкове.

Осим употребе у урбаним становима, овај материјал се може успјешно користити у викендицама или сеоским кућама. Битно је напоменути да се самољепиви филм лијепи не само на врата, већ и на зидове, унутрашње предмете - све што је изгубило свој естетски изглед.

Типови и трошкови

Многи људи сматрају самолепљиви филм сувише благим, сматрајући га јефтиним и привременим материјалом. Међутим, она је у стању да реши многе проблеме, што би захтијевало много више времена и новца ако би се усвојио други приступ. На пример, може се навести ситуација када становници не улазе у свој стан, већ у преносивом стану. Нема сврхе темељито поправљати туђу кућу, а куповина новог намјештаја је скупа и проблематична. Често у таквим ситуацијама, најгори случајеви су са кухињом и њеним предметимаунутрашњости. То је због повећане трајне влажности у овој просторији, разлике у температури, присуства јестивих масти и прљавштине. Сви ови фактори, чак и из релативно новог намештаја, стварају депресиван спектакл током времена.

Али пре свега, користећи овај страшан материјал, могуће је надоградити улазна и унутрашња врата, јер често први пут блесну и стварају одређену атмосферу у соби. За компетентан избор самолепљивог филма, потребно је унапријед мјерити ожбукане површине. Овај материјал можете купити на мјестима гдје се продају тапете, густи папир или филм. Произвођачи нуде широк асортиман сличних производа, тако да не би требало да постоји проблем са тражењем и избором одговарајуће опције. Самолепљиви филм се може направити са шаблоном за дрво или камен.

Ширина ролне материјала је обично 45, 60 или 100 цм, а доступне су и једнобојне варијанте које су одличне за врата, замјењујући боју површине. Естетски, лепљење врата самолепљивим филмом изгледа много боље него бојање старог платна, поред тога, не морате чекати да се производ осуши. Поред тога, самолепљиви филм је погодан у просторијама које не поздрављају присуство мириса хемије. Квалитетан материјал практично не мирише.

Можете погледати оригинални изглед сличног филма. На пример, са традиционалним етно орнаментима или живим цветовима и лептирима. Без обзира на узорак и слику, цена таквих самолепљивих филмова је потпунодоступан сваком потрошачу. Поред тога, постоји могућност да се купи не свитак у целини, већ сегмент жељене дужине. Купња самољепљиве фолије за лијепљење врата коштаће неколико стотина рубаља.

карактеристике материјала

Да би се коначно убедио читалац у рационалност коришћења самолепљивог филма за обраду врата, требало би детаљније размотрити својства материјала. Он има многе предности, али има и неколико недостатака.

Уопштено, самолепљиви филм је полимерни материјал, односно танки филм од ПВЦ-а, на чијој је полеђини лепљива супстанца.

предности

Самолепљиви филм је издржљив и издржљив материјал који може издржати огреботине и мале ударне ударце. Залијепите овај филм једноставно и једноставно, само одрежите дио жељене дужине и залијепите га на површину врата. Самолепљиви филм има широк спектар примена. Користи се за обраду различитих површина, а главни услов за успешно лијепљење је недостатак масти и прљавштине на декоративној равни.
Самолепљиви филм се производи у великом броју боја које одговарају сваком укусу и машти потрошача. Једнобојне варијанте су доступне за куповину, са узорком, огледалом, сјајним или мутним, као и са сликама. Са самолепљивим филмом можете сакрити мање недостатке крила врата или кутије.

За овај материјал је лако бринути, јер једноставно испире прљавштину и масноћу. Самољепљиви филмНе бојте се директних сунчевих зрака, јер не гори. Истина, ова карактеристика је релевантна само за висококвалитетне производе. Материјал је отпоран на влагу. Захваљујући могућности одбијања воде и паре, ово рјешење је добро за кухињу или купаоницу. Ниска цијена производа у односу на друге завршне материјале чини овај филм још атрактивнијим.

Недостаци самолепљивог филма

Ако филм није равномерно обложен на површини, може на крају заостати. Осим тога, авион мора бити пажљиво припремљен за лијепљење. Самолепљивим филмом неће бити могуће сакрити значајне недостатке на крилу или кутији врата. Још један недостатак овог материјала је једнократна употреба. Ако је филм већ залепљен, уклоните га и користите за обраду друге површине неће радити.

карактеристике дизајна

Приликом одабира самолепљивог филма за платно за врата морате размишљати о дизајну. Карактеристике овог материјала омогућавају да се даје предност самој опцији која се идеално уклапа у постојећи дизајн просторије или ходника.

Када се окрећу према вратима директног типа, рационално је користити или једно-тонски филм или варијанту са узорком. Можете користити сложеније комбинације за странице. Сваки од ових делова крила врата се може третирати сопственом нијансом. Важно је узети у обзир особине унутрашњости просторије. Несумњива предност такве технологије лијепљења може се назвати приликом суочавања са сваком страномврата другачије. Потрошачи са богатом маштом савршено одговарају самолепљивом филму на платну за врата са приложеном фотографијом.

Поред крила врата, овај материјал је ефективно украшен кутијом и украсима, рупом. Осим тога, можете користити и идентичан филм и било коју контрастну верзију. Посљедња вриједност није тип површине материјала. Сјајни самолепљиви филм се лако чисти и пере, поред тога, у почетку игра бљештавило и рефлексију. И мат изгледа више естетски, племенитије и крије трагове прстију.

технологија спајања

Пре него што почнете да налепите површину самолепљивим филмом, потребно је припремити неке алате. За вријеме рада, за мјерење и обиљежавање филма бит ће потребна мјерна трака и равнало. Оловка или маркер за обележавање материјала и површине и контура цртежа. За сечење самолепљивог филма на потребне фрагменте уклапају се маказе или нож за папир.

Такође је неопходно припремити не-круту лопатицу. Биће потребно да се глатко залијепи филм. Вода и спреј могу бити корисни када се подешава положај материјала. Сушило за косу ће бити потребно за рад са угловима и украсним елементима облоге. Осим тога, брусни папир, прајмер и мастикс могу бити потребни за припрему површине за лијепљење.

припрема површине

Пре прекривања површине мора се очистити од масти и прљавштине и изравнати.Прво, треба очистити кутију, крило врата и поклопце од неправилности, неравнине и храпавости. То је најпотребније за дрвене конструкције. У случају када је површина претходно прекривена бојом, потребно је да се ослободите фластера и оштетите слој боје.

Ако је површина која се лијепи претходно откривена лаком или има сјајну текстуру, онда не можете додатно бити подвргнута њеној обради. Чињеница је да на таквим равнима самолепљиви филм пада савршено. Једина ствар коју треба урадити је да лагано подесите површину пре него што се поставите.

Да би се уклониле избочине на структури врата, користе се брушене коже и мастикс за уклањање пукотина и шупљина. Поред тога, има смисла претходно третирати површину са премазом. Међутим, пре директног наношења самолепљиве фолије потребно је очистити врата од прљавштине, прашине и масти.

процес жбукања

Последњи и најодговорнији корак је директно лепљење површине. Прво, неопходно је да се димензије украшених делова врата пренесу у самолепљиви филм помоћу маркера или оловке. Важно је напоменути да се све наљепнице морају наносити искључиво од полеђине материјала до подлоге. Затим морате изрезати дијелове филма, док покушавате задржати исправне рубове и осигурати подударност слике.

Следећи корак је наношење горњег угла фрагмента филма на одговарајуће место на површини. Сада морате савити ивицу заштитне подлоге и савити угао са лепљивим деломфилм до врата. Благо одвајање заштитног папира од материјала, самолепљиви филм за врата је уредно глатко са гуменом лопатицом на платну. Важно је да се испод филма избаце сви формирани мехурићи ваздуха. У случају сјечења материјала, она се мора олабавити, покушавајући да је не оштети и покушати да је врати у исправан положај.

Цјелокупни поступак спајања ће олакшати кориштење воде и пиштоља за распршивање којим се текућина наноси на површину врата. То вам омогућава да прилагодите положај материјала, јер филм неће моћи одмах да се држи уз тло. Истина, таква технологија није погодна за сва крзна за врата, јер неки материјали могу покварити вишак влаге. После фиксирања положаја самолепљивог филма неопходно је избацити воду испод материјала помоћу лопатице. На ушима и угловима можете утицати на сушило за косу. То ће омогућити да се мало материјала истопи и истисне на површину.

Извадите ваздушне мехуриће танком иглом. Да бисте то урадили, потребно је да пробушите жељено место, а затим га загладите лопатицом.

Као што се може видети, процес лепљења врата самолепљивим филмом је прилично једноставан и брз. Али само под условом уредног рада и доступности потребних алата.