Садња семена у пужу са видеом за тоалет папир Јулија Минаева

Желите ли рационално користити прозорску даску? Еаси! У једној пластичној чаши 1 проклија ће стати. И у пужу који заузима исто место - 10-15 степеница. Садња семена на садницама у пужу је забрињавајућа, али не и тешка. Садња семена у пужу је нешто слично сијању у пелену. Али, када се сјемена у пужу сијело, не користи се. Недавно, и један и други пут добијају огромну популарност. Садња семена на садницама за летње викендице и баштованке је радно интензиван рад и удобније се сади у пужу, мирно се смирује за столом и окреће се од њих. Да би то схватили, помоћи ће нам чланак и видео инструкције Јулије Минаеве о узгоју сјеменки обложених ламинатом, увијеним у пужу.

Садња садница у пужу са тоалетним папиром - предности и недостаци методе

Не тако давно на интернету је најављивано семе семена у пужу од Јулије Минаеве.

Метод је прилично занимљив, омогућава не само да се одрекне озлоглашених стакленки мајонеза, већ и да се уштеди простор. Цијена таквог усјева је врло јефтина - потребна вам је подлога испод ламината, неколико старих прозирних пакета, еластична трака.

Узгој садница у пужевима је добар јер даје скоро 100% сличности, посебно када се користе специјалне композиције. Али постоји овај метод и значајни недостаци. Конкретно, семена и степенице су веома затегнути, саднице се често издвајају, што доводи до пада приноса. Пуж се догађаефекат "затворене ладице". Чак и ако има пуно светла, избојци ће и даље међусобно ометати, коријени ће бити блиски у тако уском простору, биљка ће почети да се протеже. Колико је лоша садница уклоњена? Чињеница да ће на слабом корену бити велики избојци, а саме гране неће стајати на тежини и лежати на земљишту - принос ће пасти. Последице су веома тужне.

Осим тога, пуж треба да буде усисан у теглу, тако да без посуђа не може. Ако семе не гази тако да не ометају једна другу, а има много земље, шта онда у пужу? Дакле, за неке врсте биљака, исти копар или цвијеће, садња садница у пужу је сасвим оправдана, али овдје за поврће - то је сумњив изум. Иако, наравно, без парадајза на овај начин култивације нећете остати.

Шта треба знати о слијетању сјемена у пужу с тоалетним папиром

 • Семе.

Можете га посадити на сухо, можете се претходно намочити у регулатор раста.

 • Амбалажни материјал за пужеве.

Полиетиленске врећице или траке из старог филма који је кориштен прије у вртној башти. А за стварање топлије климе за клијање семена, можете користити посебан материјал - подлогу испод ламината или линолеума из изолатора или пјенастог полиетилена.

 • Додатни слој.

Тоалетни папир, савијен најмање 2 пута (али боље у 4).

 • Земља.

Није потребно.

 • Чаше за саднице.

Наравно да ће им требати, али много касније, и могу бити мање од вассу конципирани Уосталом, у пужу не може пасти сва сјемена (не твоја кривица!), А од оних који се спуштају, можеш изабрати најјачег и најмоћнијег.

Како направити пуж са тоалетним папиром за саднице

Како правилно направити пуж за саднице ?!

Прво се припреме све неопходне компоненте за процес засијавања:

 • земља (може се купити или припремити од јесени) мора бити претходно навлажена до жељене конзистенције тако да је влага оптимална за бубрење и клијање семена
 • ламинатна облога дебљине 2 мм у облику траке ширине 10-15 цм (одрезана од комада купљеног у трговини)
 • уклонити семе из врећице и расути много на стол или плочу
 • тоалетни папир
 • канцеларијски материјал - 1 ком
 • канта од мајонеза - 1 комад

Препоручујемо читање наших других чланака

Када је све спремно, доведено и стављено на радну површину, могуће је наставити:

А. Поставите траку за облагање на сто

Б. Ставите земљиште на подлогу, удаљите се од крајњег руба за неколико центиметара, тако да је лакше окретати пужа. Тло се узима са кашиком или шаком, сипа се на траку дебљине 1 цм и лагано се затвара. Поравнава се дуж ивица, посебно са ивице где ће семе бити. Тло се прво мора ставити на малу површину дужине, на пример, 20 цм.

Ц. ширити семе преко земље на горњој ивици траке са тоалетним папиром, повлачећи се 0,5 цм

Д. Затворите положену и засијану секцију траке на ролну тако да она одегуст, али у исто вријеме, тако да земља није трезна и не пада на рубове

Е. Затегните свитак за себе

Ф. поново почети полагање тла, ојачавање и нивелирање дуж ивица

Г. на новонасталом земљишту поново за ширење семена

Х. Затварање траке до ролне са новом парцелом

И. и тако даље док не стигнете до краја траке супстрата

Ј. Спреман да стави пужа у руке и обеси службеника на њега да поправи ивицу. Погодније је ставити пуж (ролну) у канту

К. стави пужева в ведро мајонеза

Л Ставите на канту полиетиленску кесу тако да горњи дио земље не пресуши

М. стави канту са пужем на горњу полицу кабинета до времена прве мердевине

Ако је тло благо зашкрипано од дна пужа, то није важно, није критично и није важно. Као што видите, прављење пужа за саднице је лако. Чак и ако се закунеш првим пужем, онда ћеш брзо направити пријатеља. Врло ће вам се свидјети.

Након што први сјеменци дођу до пужа, морате одмах преуредити канту на свјетло, на прозорску даску. Полиетиленску врећицу из кантице не треба уклањати све док не нестане друго сјеме. Иако се у пужу земља суши веома споро и опасност од потпуног сушења - не. Узмите или уклоните по свом нахођењу. Мени није важно, јер саднице су осветљене флуоресцентном лампом и нису извучене.

Препоручујемо читање наших других чланака

Потешкоће које се могу јавити ако је садница у пужу са тоалетомпапир

Ако саднице почну да се извлаче, можда неће имати довољно сунчеве светлости. У том случају потребно је додатно осветљење. Још један разлог може бити одлагање уклањања филма. Паковање на узгојеним садницама доноси им штету, може се користити само прије првих љестава.

Што се тиче првог брања садница, има много мисли, које зависе и од културе и од практичног искуства једне или друге летње резиденције. Али сви се сабиру у један: коцкасти траг након појаве два лишћа или када дно пужа гледа око корена. То значи да је коријенски систем садница ојачан.