Садња семена у пужу Јулија Мињајева

Врло занимљив и изванредан начин узгоја паприке (или парадајза) нуди вртлар Јулиа Миниаева. Овај метод је лако остварити код куће, јер не траје много времена. Његова метода садње паприке и парадајза Јулија је назвала "у пужу". Исти метод има другачије име - "у пеленама".

Предности и недостаци садње семена у пужу од Јулие Миниаева

Узгој садница у "пужу" има велики број предности:

 • уштеда простора на прозорској дасци;
 • добра сличност и узгој квалитетних садница;
 • брзе степенице због високе влажности;
 • очување земљишта; доступност и ниска цена материјала;
 • могућност сијања сјемена без бербе (ако сматрате да је вријеме садње садница на стално мјесто);
 • узгој клица без оштећења кореновог система;
 • могућност кориштења дизајна више пута;
 • употреба таквог метода не захтева никакво искуство;
 • иста удаљеност између садница олакшава пресађивање изданака;
 • једноставна схема наводњавања: вода се сипа у посуду са ваљком.

Поред позитивних момената разликују се и недостаци узгојних биљака у "пужу":

 • садња семена је прегуста да би биљке могле да добију мање светла;
 • , постоји висок ризик од просијавања садница и формирања слабог система корена.

Шта треба да се припреми за садњу семена у пужу

Да би семе слетело у пужу, требаће вам:

 • пластична конзерва направљена од мајонезе или пластичне кантице;
 • палета;
 • семена;
 • земља;
 • вода;
 • пресјек конструкцијске траке ширине 10 цм;
 • две гуме;
 • целофански пакет;
 • пинцета.

Припрема семена за клијање у пужу

Пре него што кренете на слетање, треба извршити прелиминарну врсту семена. Празно, без боје или мале величине сјемена треба однијети тако да се не би посијало драгоцјено подручје са пред-дефектним материјалом. Такође можете користити посебне технике које помажу да се повећа сличност семена.

Да бисте стимулисали клијање семена, можете их потопити у воду. За ове потребе потребна је топла вода. Сјеменке се стављају у газу или завој и натапају да се набубре.

За стврдњавање семена, могуће их је знојити у хладној води током дана, што треба да се промени након 3-4 сата.

Да би се убрзала клијавост семена, могуће је да се оне намакају у раствореним микроелементима воде 10-12 сати пре слијетања. Ова метода је добра јер се добијене саднице одликују високим квалитетом и јачином.

У те сврхе се користе ултравиолетни и манган. Лук, махунарке могу бити стављени под отворено сунчево свјетло или ултраљубичасто свјетло.

Из мангана и воде се припрема 1% водени раствор, у коме се семе треба ставити 20-30 минута.

Вода од чешњака се може користити за дезинфекцију сјетвеног материјала: 20 грама мљевеног чешњака на 100 грама воде. Задржите семење у овом растворупрепоручена сат. Након процедуре, пожељно је опрати изабрану биљни материјал.

Корисне чланци башта, повртњак анд фловер

за садни лето

"пуж" је мека супстрат испод ламината, уврнуто у ролну. Може да прими десет семена. Је "пуж" ће се одржати, која је једнака обиму у нормалног стакла.

За производњу "Пуж" препоручује смањење ламинатних подлоге у дебљини од око 15 цм. Такође, морамо тоалет папир и посуду напуњену водом.

Машине семе у кохлее

Неизвесност и анксиозност, овај рад може да изазове само баштован, који је први дошао на овај начин гајења садница. Да би се заштитили од могућег неуспеха ?? може применити резервну опцију.

Понашање додатни усева и обично, традиционалан начин - у саднице кутијама. У том случају, неће моћи да упореде усеве и воле бољу опцију.

Према томе, розстеливсхи трака на столу јастучићи, уска страна према себи, треба наставити са јединственом уређења земљишта на њему. Прегршт земљишта узет из стоји поред канти, раширили по ширини основе. Висина земљане слоја може бити 1,5-2 см. Не само напуни целу дужину траке, то је прилично непријатно.

лагано пинцетом или руке треба ширити семе за редом, повлачења из једне ивице 2 цм. Проширење семе пар центиметара од другог, до краја земљаним насипа и почети лаганоротирајте усев у роли.

Ово подсјећа на печење - пуњење. Стога, за женску половину узгајивача, процес се не чини компликованим.

Окрећући засијани део, левом руком треба да држите ролну, а десно да попрскате земљу, изравнате, ставите семе и преклопите поново. Радња се понавља све док се не заврши дужина базе или семена.

Затим, готов "пуж" треба поставити вертикално. Важно је не бркати врх и дно роле.

Садња паприке у пужу од Јулие Миниаева

Потешкоће које се могу јавити ако су саднице у пужу

Ако саднице почну да се извлаче, можда неће имати довољно сунчеве светлости. У том случају потребно је додатно осветљење. Још један разлог може бити одлагање уклањања филма. Паковање на узгојеним садницама доноси им штету, може се користити само прије првих љестава.

Што се тиче првог брања садница, има много мисли, које зависе и од културе и од практичног искуства једне или друге летње резиденције. Али сви се сабиру у један: коцкасти траг након појаве два лишћа или када дно пужа гледа око корена. То значи да је коријенски систем садница ојачан.

Корисни артикли за вртларе и вртларе

Брање садница у пелени од Јулије Миниаеве

Дакле, можете узгајати величанствене саднице скоро сваке врсте усева, па чак и купуса.

Садња садница у пелене:

1. Као филм боље је користити ону која је покрила стакленик, главну ствар- тако да је прилично густа. Одсечемо га на комаде величине папира, то ће бити наше пелене, које касније роне саднице.

2. Ставите кашику припремљеног и влажног тла у лијеву горњу дијафрагму и ставите на њу клицу тако да се котиледони налазе изнад руба филма.

3. Затим ставите кашику земље на врх.

4. Подгибаем доњу ивицу пелена и ми га претворимо у ролу, стављајући гуму тако да се не окреће.

5. На комад жбуке напишите име сорте или броја и залијепите га на филм.

6. Сви ваљци се чврсто савијају у посуду без рупа или било које посуде и остављају на добро осветљеном месту.

Брање паприке у пелени од Јулие Миниаев

Залијевање садница није вода, већ слаб раствор минералних ђубрива за унутрашње цвеће, на пример, помоћу "Унифлор-будона" или "Нарциса", покушавајући да не сипа. Чим су се појавила прва 3-4 лишћа, скинули смо роле, разместили и додали још једну жлицу земље. Важно: штипање врхова коријена није потребно! Повлачимо се, али не савијамо дно и поново их стављамо у контејнер, држећи се само са дна руке, тако да земља не пада. Није потребно ништа више радити са садницама док се биљка не посади на отвореном тлу.