Рукохвати од метала за степенице: 35 фотографија

Рукохвати од метала за степенице имају високу чврстоћу. Због тога је неопходно да се свака од њихових компоненти складно комбинира са другим деловима њиховог окружења. Један од важних елемената степенишних конструкција је ограда. Могу бити израђене од истог материјала као и саме степенице или имају другу структуру, складно комбинирану са степеницама.

Предности степеница са металним рукохватима

Металне ограде изгледају луксузно и скупо. Они су одличан додатак степенима из било ког материјала. Ако размишљате о инсталирању предмета на степеницама овог типа, онда би требали знати све њихове предности и недостатке.

Лестве са металним рукохватима имају много предности

Предности рукохвата од метала:

 1. Метална ограда је јака и издржљива. Чак и неколико деценија, такви дизајни неће изгубити свој изглед;
 2. Монтирајте завршну ограду по степеницама сасвим могуће властитим рукама. Можете правити и жељезне ограде од самог почетка.
 3. Челични рукохвати су једноставни за одржавање. Лако се чисте и не боје се влаге.
 4. Рукохвати од нехрђајућег челика могу се бојати у апсолутно било којој боји. То им омогућава да се користе у различитим интеријерима.
 5. Металне ограде су погодне за савремене и класичне интеријере. У првом случају, кућа може бити украшена рукохватима израђеним од нехрђајућег челика, ау другом кованим моделима.

Као што видите, металне оградеимају велику листу заслуга. Недостаци таквог дизајна су минимални. То укључује: тенденцију метала до корозије и високу цијену таквих производа. Дакле, ако користите металну шину за украшавање уличних степеница, боље је да погледате опције од нерђајућег челика. челик

Типови металних шина за степенице

Степенице могу бити различитих типова. Они су подијељени не само на материјале из којих су направљени, већ и на начин на који су направљени. Шине могу бити од алуминијума, ливеног гвожђа, хрома, месинга и других. Овде је фантазија неограничена. Много је важније обратити пажњу на производњу таквих структура.

Постоји неколико врста металних ограда за степенице

Типови степеништа:

 1. Монтажне ограде се састоје од алуминијума или челика. Одликује их мала тежина, ниски трошкови и лакоћа уградње.
 2. Заварене конструкције имају практично монолитну структуру. За ограду се често користе аргонски заварени спојеви, након чега је могуће полирање преосталих шавова без потешкоћа. Главни недостатак таквих структура је њихова склоност ка корозији, кроз коју треба стално бојати заварену ограду.
 3. Кована ограда је најскупљи и најсофистициранији елемент који се користи за израду степеница. Производи направљени у техници ручног ковања разликују се запањујућом љепотом и узбуђењем. Такви производи често не долазе у слободну продају, често се за њихову производњу узимају појединачне скице. Дакле, како направити такве дизајнебез добрих вештина ковања је практично немогуће, професионални мајстори узимају много новца за свој рад.
 4. Летећи тркачи имају и софистициран и јединствен изглед и прилично су скупи. Израђују се тако што се растопљени челик, ливено гвожђе или месинг сипају у посебне облике. Након очвршћавања, ови елементи су обојени или вештачки стари. Готове ограде су у могућности да унесу у сваки ентеријер мало бајки и вештичарења.
 5. Комбинована ограда од неколико материјала и неколико технологија са личним скицама купаца. Ови елементи ће учинити ваш ентеријер јединственим и јединственим.

Приликом одабира шине за степенице, потребно је узети у обзир гдје ће бити постављени и какву функцију би требали обављати. За конструкције на отвореном погодне производе од ливеног гвожђа или нерђајућег челика. Они су у стању да издрже неповољне факторе околног света. За кућу је боље изабрати алуминијумске или хромиране ограде.

Комплекс хромираних рукохвата за степенице

Ограде пружају не само естетско већ и функционално оптерећење. Они обављају функцију ограда и рукохвата који спречавају пад са мердевина и обезбеђују удобнији успон на њему.

За станове и куће у којима су мала дјеца, потребно је одабрати ограду тако да мала будала не може помицати главу између балустера.

Да би се изабрала најбоља конструкција, потребно је знати шта је укључено у стандардну ограду. Разумевање структуре таквихелемената, моћи ћете направити исправан и индивидуалан цртеж за који ће мајстори лако извршити вашу наруџбу.

Хромиране ограде за степенице имају високу функционалност

Пакет од метала за ограду за степенице:

 1. Балустери и стубови су потребни за држање рукохвата у правилном положају. Управо из њиховог облика који у великој мери зависи од лепоте и елеганције конструкције степеништа. Балустери су причвршћени за лук или степенице, потпуно мијењајући изглед степеница. Хромирани балустери имају посебан шарм, издржљивост и отпорност на рђу.
 2. Пуњење између балустера може бити потпуно другачије. Постоје лаконске варијанте у облику малог броја геометријских линија и облика или замршених узорака испуњених танком чипком, свих простора између елемената ограде. Ове компоненте не носе никаква функционална својства, оне су потребне само да би се побољшао естетски изглед дизајна.
 3. Рукохвати су потребни за већу удобност у покретним степеницама. Они се ослањају на њих када се пењу или спуштају степеницама. Такви елементи металних ограда могу бити израђени од било којег материјала. Монтирају се на балустре или директно на зидове.

Комплет за ограде има само три елемента. Одсуство пуњења неће утицати на функционалност конструкције, али без рукохвата и балустера, како не радити.

Уградња металних рукохвата за степенице властитим рукама

Инсталирање ограда властитим рукамаТо је сасвим могуће у присуству потребних алата и минималних знања у грађевинској индустрији. Да бисте такве дизајне направили својим рукама, требат ће вам нешто више: фантазија, професионално посједовање инструмента и математички ум.

Нећемо описати процес производње металних рукохвата. То укључује много акција које ће отежати новајлији да се носе са њима. Међутим, ми ћемо вам рећи како да сами инсталирате ограде на степеницама.

Монтажа металних рукохвата за мердевине - процес који није најједноставнији

За монтажу ограда потребан вам је сет ограда са упутством за уградњу, бушилицом, бугарском, ниво и оловка. Прије свега, потребно је направити обиљежавање мјеста гдје ће се поставити балустери. Надаље, на нивоу је изложен први и задњи елемент, између којих је навој напет. Са растегнутим ознакама изложене су преостале балустре. Рукохват је постављен на балустере.

Као што видите, постављање металних ограда на степеницама је прилично једноставно. Са пажњом и минималним вештинама да имате алате, можете се носити са њима у неколико сати.

Врсте рукохвата за лестве од метала (видео)

Металне стубишне ограде изгледају модерно и елегантно. Савршено ће се уклопити како у модерном, тако иу класичном ентеријеру. Градите, експериментирајте и ваш стан ће цветати са необичним бојама!