Ручке за стаклена врата: Квака, пусх, спајалице, стационарни

Популарни тренд је уградња у различите просторије стаклених врата. За овај тип врата обезбеђује се и различита опрема, која има своје особине. Ручке за стаклена врата имају своје мале особине, а петље - знатно другачије од оних на унутрашњим вратима. Разлике су резултат специфичности материјала за производњу - стакла.

Окови који се користе на таквим вратима захтевају поуздану монтажу, али у исто време не би требало да оштете површину стакла, нити да се могу раздвојити. У чланку ће се размотрити типови стаклених квака.

варијације квака

Стакло је веома занимљив и специфичан материјал. Изузетан је, а дизајнирани са применом су грациозни. Уобичајене ручке које су опремљене унутрашњим дрвеним и пластичним вратима која се не уклапају са стаклом изгледају грубо и неприкладно. Поред естетике, прибор ове врсте треба да буде функционалан и погодан за употребу.

Приликом избора ручке потребно је кренути од следећих критеријума:

  • Боја пера треба да буде идеална за остатак опреме, као и за дизајн и укупни стил просторије;
  • Механизми за повезивање и петље морају бити у складу са обликом и материјалом од којег су направљене ручке.

У зависности од тога где се врата уграђују, као и од његових конструкционих карактеристика, укључујући и начин отварања, зависи од тога које ручке ће бити уграђене. Ако врата немају електрични погон или неки други начинаутоматско или механичко отварање, без ручки без.

У већини случајева, ручке су монтиране на обје стране платна, што помаже да се врата што лакше и брже отварају.

Конструктивне карактеристике разликују следеће типове стаклених квака:

  • стационарни;
  • спајалице;
  • дугмад;
  • За купе за врата;
  • Љутња.

стационарни

Непокретне ручке су постављене директно на платно и немају везе са механизмом за закључавање (ако их има). Принцип рада је једноставан: ако повучете стационарну ручку - врата се отварају.

Када се користи непокретна ручка, потребан је уређај за закључавање, као и браве. Захваљујући њима врата ће бити сигурно затворена. То ће омогућити да се конструкција не отвори ни под којим вјетром. Да би се врата закључала у било којем положају, инсталирани су специјални затварачи.

Окретне ручке за стаклена врата се често користе. Када се ротира, вијак браве излази из удубљења, омогућавајући да се платно отвори. Ако окренете ручку у другом правцу, вијак се гура, врата се затварају. Сам механизам за закључавање је у малој кутији која долази директно до затварача.

Подигните ручке - то су уобичајене полуге, када се притисну, које закључавање је откључано. Језик браве долази у кутији, која је постављена на платно. Ручка се аутоматски подиже на рачунинсталиран у брави опруге, што омогућава да се не обављају додатне радње.

Најбоље опције за ручке за стаклена врата - минијатурни, мали производи. Са таквим ручкама врата ће изгледати прозрачно и лако.

Стаплес

Ове оловке су одличне за уградњу у купатило, или у канцеларијске просторије на предњим вратима, или за врата са механизмом за отварање окретне руке. Учврстите квачице тако да их спречите да се крећу око тканине. Нема везе са бравама у таквим оловкама. Њима је рођена са стационарним ручкама.

Да би се такви производи користили, осим тога, могу се користити као власници пешкира у тушевима. Разноликост модела је веома широка.

Ручица за стаклена врата овог типа може се разликовати у зависности од материјала производње, величина и облика.

Најчешће варијанте Дуранта, месинга, челика. Осим тога, производња ових ручки је могућа од алуминијума, а ријетко пластике.

Модели челичних ручки могу се руковати на различите начине, подвргнути брушењу, кромирању или полирању. Постоје посебни државни стандарди који одређују минималну дужину производа, као што је ГОСТ 5087-80, што указује на то да растојање између два елемента димњака не смије бити мање од 7,5 цм. што је већа величина, већа је тежина цијелог дизајна.

Оловке су фиксиране у две тачке, а угао окретања може бити произвољан, у зависности од унутрашњег уређења и потреба власника.Структурно, ове оловке су најпоузданије. Ако изаберете ручке за стаклена врата овог типа, мало је вероватно да ће то пожалити.

Оловке се лако инсталирају. У стаклу избушите рупе (кроз) у областима за монтажу. Боље је да инсталацију поверите мајстору, јер самоувртање може оштетити тканину.

дугмад

Ручке Квака за стаклена врата - то су ротациони механизми различитих облика. Често се инсталира у тушевима и купаоницама, уредима, становима, приватним кућама. Ручка је израђена од метала, стакла, дрвета. Инсталација таквих производа - прилично комплицирана ствар, јер врата бушити рупе и за саму ручку, и за механизам закључавања или засун. Отварање дугмета Квака за стаклена врата настаје када се механизам окреће - језик се продубљује, а врата се отварају.

Кваке за купе

Такве оловке се користе заједно са клизним стакленим вратима, која се могу поставити између просторија, ормара или ормара. Дршка је равна и не спречава повратак платна. Такви производи могу бити и мортисе и фактуре. За бушотине потребно је избушити широку рупу у стаклу. Горњи дио се може монтирати с вијцима и сјести на љепило.

хардцоре

Ручка за врата од стаклених врата може се монтирати у тандему са бравом и са засуном. Често се инсталација врши на конструкцијама аортних врата са једномфотеља Када се притисне на оловку, језичак се ослобађа и увлачи у кутију без прекидања даљњег отварања платна.

Ручка за стаклена врата не утиче на браву, отвор који је направљен помоћу окретне плоче или кључ. Типично, такви производи се инсталирају у уредима или јавним мјестима с великим бројем посјетитеља. У стану такве оловке практично нису инсталиране, јер њихов изглед често није баш елегантан.

Сходно томе, кваке на стакленим вратима имају своје особености, које одређују особине које су изабране. Тешко их је инсталирати јер може оштетити стакло, па се исплати питати мајсторе са релевантним искуством. Овај тип окова је веома интересантан и леп, уз правилну монтажу и рад ће задовољити свог власника дуги низ година.