Ртг заштитни суви зид Кнауф Сеифард - карактеристике и примјена

У наше време, Кс-зраци се користе у различитим сферама живота, као што су медицина, хемијска индустрија, биохемијска индустрија, авио-индустрија. Поред тога, Кс-зраке могу проузроковати непоправљиву штету људском здрављу. Научници су доказали да олово (Пб) апсорбује штетне зраке и тако смањује негативан утицај на људе. Широком примјеном гама зрака, питање заштите просторија од зрачења постаје актуелно. У прошлости, у рендгенској канцеларији, како би се смањио утицај гама зрачења, коришћене су оловне плоче. Међутим, Пб има потенцијал да се акумулира у људском телу, тако да је створен нови производ - суви зид за просторије Кс-зрака Кнауф Сеифард.

Шта је рендгенски заштитни гипсани картон

Рендгенска заштита сухозидних плоча Кнауф је грађевински материјал у облику два правокутна листа грађевинског пресованог папира и језгра, који се састоји од мешавине гипса, баријум сулфата и помоћних супстанци. Једна од одличних карактеристика заштитног слоја за рендгенске зраке је жута боја гипсаног теста.

Величина стандардне плоче је 2,4 к 0,625 м, дебљина је 12,5 мм. Тежина једног квадратног метра. м - 17 кг. Малопродајна цена по писму - од 3300 до 3800 рубаља. Купцима на велико понуђена је цена од 3000 рубаља.

бенефиције

Главне предности заштите од Кс-зрака су:

  • Исплативост. Пре појављивања на тржишту овог производа просторије са повишеним нивоом рендгенских зрака, користе се плоче,ламинирана са оловним листовима. Они су много скупљи од ГНУ Кнауф-а
  • Маса јединице рендгенске заштите ГЦЛ је много нижа од јединице сухозида ламинираних са оловним листовима исте величине. Лакше плоче су лакше и сигурније за уградњу
  • Лак за обраду, способност за креирање дизајнерских форми. ГКЛ има способност савијања, због тога је могуће креирати, на пример, облике таласа
  • Висока звучна изолација
  • Добра отпорност на пожар
  • Одсуство у води. Олово је тешки метал који, као и жива, има својство акумулације у људском телу
  • Екологија. Као део гликола за заштиту од рендгенских зрака, баријум сулфат није отровна супстанца. Стога је овај производ апсолутно сигуран за животну средину и људе
  • .

апликација

Рендгенски заштитни сухозид "Кнауф" се користи у изградњи медицинских установа у којима постоје рендгенски снимци и лабораторије које користе рендгенске тестове. Према санитарним нормама, одобреним у Русији, неопходно је потпуно изоловати грађевинске структуре просторија у којима се врши рендгенско испитивање.

На аеродромима провјере пртљага користе рендгенски телевизијски интроскопи, који такођер имају рендгенску цијев. Сусједне просторије морају бити заштићене од излагања рендгенским зракама. При изградњи контролних пунктова на аеродромима, користе се гликоли за заштиту од зрачења.

Постоје истраживачки институти у биохемијској индустрији,који проучавају структуру супстанци на атомском нивоу дифракцијским расипањем Кс-зрака. И у овим лабораторијама су инсталиране Кауффове радиопротекцијске плоче.

Препоруке за монтажу

При пројектовању просторија са високим нивоом гама зрачења, дебљина зида се израчунава на основу еквивалента олова, који директно зависи од напона рендгенске цеви. Заштитна конструкција мора бити чврста по површини просторије.

Гипсани картон за заштиту од зрачења поставља се на оквир од металних профила и заглављује се на исти начин као и обични суви зид. Сви шавови морају бити затворени специјалном траком за арматуру Кнауф. Препоручује се употреба Кнауф кита за рендгенске заштитне плоче.

Ако је конструкција вишеслојна, онда се спаковање врши на сваком слоју, по дужини и дебљини. Само пажљиво полагање пукотина обезбедиће заштиту од штетног зрачења, као и обезбедити ватроотпорна и звучна изолација. Температура током спацклинга не би требало да буде нижа од +10 степени Целзијуса. Након сушења кита потребно је полирати површину и уклонити прашину с ње.

Површина је премазана прајмером. ГКЛ се може наносити тапете, керамичке плочице, дисперзиона силикатна боја.

Приликом постављања прекидача и утичница потребно је користити кутије од материјала који садржи Пб.

Научни и технолошки напредак није успостављен. Списак индустрија које се користе у сопственом смислурадећи рендгенске зраке, ширећи се. Потражња за грађевинским материјалима са заштитном функцијом такођер се повећава из дана у дан.