Романички стил у ентеријеру

Романичка архитектура данас хвата људе и ужива огромну популарност. Романички стил настао је у унутрашњости католичких земаља Европе. Очекивано време појављивања је 11. век. Стил је коришћен у дизајну просторија средње аристокрације. У том периоду је био познат и као "римски", тако да је формирао интерес друштва у античкој уметности. И то не чуди, јер сав романички дизајн просторије личи на декорацију било које римске виле.

Међутим, године нису пролазиле, прошли су векови, а романички стил у унутрашњости постао је заиста независан и независан ток. Свака земља у Европи почела је да формира своју идеју о овом току, тако да ћемо у чланку размотрити опште нијансе дизајна стамбеног простора у романичком стилу.

Најбоље стране стила манифестују се у архитектури Француске, Енглеске и Италије. Присјетимо се средњег вијека ... У том периоду било је потребно доста времена да се уреде ваше просторије, тако да се таква шик врста украса користила за украшавање цркава и двораца.

До данас, исправно и прецизно поштовање стила је немогуће, и биће одговарајуће само у породицама истинских љубитеља средњег века. Али у модерним апартманима можете користити неке делове овог стила, односно појединачне елементе декорације.

Кратак опис романичког стила

Овај стил се односи на неке од најстаријих и лако препознатљивих, тако да су његове карактеристике и карактеристике помешане са другим струјама, што је веома тешко. Главне карактеристике романичког стила у унутрашњости:

1. Једноставност пројектовања простора.

2. Минимални број елемената за декорацију.

3. Зонирање простора са цик-цак линијом. Такође служи као одличан начин за декорацију просторије.

4. Намештај од тамног дрвета.

5. Обавезни предмети - античке фигуре, попрсја филозофа и пјесника антике.

Присуство великих ваза, округлих огледала, лампи од позлате или бронзе.

Карактеристике украшавања различитих површина просторије

1. Паул. Под је израђен од керамичких плочица или дрвених плоча. Под може бити камен, паркет се користи врло ријетко. Стил је дочекан скромнијим покривачем. Можете уредити под у живописном мозаику. Такви подови су веома хладни, тако да без топлих тепиха нема начина да се то уради. У вашој колиби користите плочице црне или беле. Подне облоге можете украсити различитим цртежима, често су то зодијачки симболи.

2. Зидне облоге. Применљивим каменом или гипсом можете експериментисати са њиховом комбинацијом. Не користите тапете или боје у овом стилу. У циљу спречавања монотоније зидних облога користити украсне фреске, таписерије и сликарство. Успут, зидни украс - најпопуларнији начин декорације собе у романичком стилу.

3. Плафон. Главна ствар је да подсећа на плафонску облогу у дворцима. Боја стропа треба да се подудара са бојом зидова. Да стил буде мало оживљенкористећи дрвене уметке, фреске и још много тога.

4. Виндовс. Мањи полукружни облици.

5. Врата. Велика сигурна врата са полукружним прорезима.

6. Намештај. Једноставан, без сувишне декорације, али грубог облика.

7. Декор собе. Користе се вазе, фигурице, попрсја, итд.

Израда дома у романичком стилу

Овај стил није погодан за станове у високим зградама, намењен је великим кућама, сеоским кућама, у којима ће бити могуће нагласити важност и профињеност овог тока. Можете изградити кућу и одмах је прилагодити романичком стилу. На пример, зидови могу бити одмах дебљи и поузданији, прозори полукружног облика. Не заборавите да се романички стил не односи само на унутрашњу обраду, већ је потребно посветити велику пажњу околини. И овде је потребно посматрати посебан контраст, тј. Унутрашња околина изгледа много величанственија и моћнија од спољашње обраде.

Због историјске традиције, кућа, уређена у романичком стилу, монументална је кућа. И не заборавите да је архитектура средњег вијека храмови, дизајнирани да комуницирају са највишим силама, штитећи себе и своје рођаке.

Како одабрати намјештај за романички стил?

Средњевјековни намјештај неће свима одговарати, па су дизајнери морали пронаћи излаз из ове ситуације. Од тог времена у модерном стану можете купити велике сандуке и комоде. Немојте престатиВаш избор на бизарном необичном намештају, само глатким линијама. Мора бити од тамног дрвета. Најчешће без пресвлака.

Како уредити кухињу у романичком стилу?

Ако вам соба не допушта да се пуно окренете, то јест, кухиња је врло мала, онда се препоручује да се поново изгради. Као резултат тога, кухиња је повезана са дневном собом или другом собом. Сви ормари морају бити од дрвета. Кућни апарати се скривају у ормару или су обликовани под овим стилом. У трпезарији треба да ставите груби сто, окружен великим столицама, а за осветљење користите лустер у облику лампе или свеће.

Како уредити спаваћу собу у романском стилу?

Главни елемент унутрашњости - кревет. Она треба да буде велика и широка, по могућности са кровом. Користите велики број јастука и ћебади од природних тканина. Спаваћа соба мора бити уређена што је више могуће у средњовјековном стилу.

Како организовати купање у романичком стилу?

Слажем се, ова соба је најтеже уредити, јер су купатило и средњовјековни стил - то су други концепти. Централни елемент је сама када, која је обложена плочником. Декор ће створити свећњаке, апарате и камене сапуне. Модеран живот вам не дозвољава да у потпуности опремите свој дом у романичком стилу, али можете користити одвојене елементе тока, а ваша соба ће се претворити у право ремек дело.