Врт у енглеском стилу, енглески стил

Експерти воле комбинирати у енглеском стилу истинску аристокрацију и једноставност. Главна одлика је претерана прецизност и природност. Ако одаберете да одаберете овај стил, онда морате узети у обзир многе факторе, као што су клима, земљиште, пејзаж локације.

асиметрија

Најчешће стандардни врт је потпуно симетричан. Тако су засађене све жбуње и дрвеће. Једна од главних карактеристика енглеског стила је недостатак ове симетрије. Али асиметрија, као нужна ствар, мора се изводити са неизразитим прелазима.

Део Енглеске у вашем врту

Врт у енглеском стилу ће вас одвести до старе Британије. Чак и на трему ћете осетити да сте у магловитом Албиону. Ова атмосфера служи као извор инспирације за многе људе. Будите сигурни да ће башта у овом стилу постати за вас место истинске пацификације и љубави.

Како уредити врт

Стандардна поставка у башти укључује присуство клупице, и ако то мјесто допушта, онда не један. Ставите их дуж трагова. Треба их украсити ткањем. Други услов за стварање енглеског стила је присуство мале опкладе. Требало би да буде видљиво са било које тачке у башти.

Он може да стави украсне рибе око језера да би подметнуо различите биљке отпорне на влагу. Пратите стање воде, она мора остати транспарентна. Ниједна водена лећа не може, али њена количина не би требала битије супер. Можете оставити језерце као што имате или направити камени рубњак.

Присуство старих батеријских лампи

Стил не дозвољава присуство нових модерних елемената пејзажног дизајна. На овај начин можете покварити атмосферу која је дуго функционисала. Стари фењери су обавезна компонента енглеског врта, постављени су поред клупа.

Плакала врба

Изнад језера ће бити сјајно гледати плачу врбу. Чак и ако је резервоар веома мали, одбити традиционално дрво није вредно тога. Нарочито у нашем времену можете пронаћи патуљаста стабла која неће заузети много простора.

Парцела врта је подељена на мале стазе, које су створене шљунком, камењем или каменом. Стил Енглеске укључује огромну количину зеленила, тако да се радња једноставно "удавила" у овој боји.

Кого растениа најбоље посади в саду

Дајте предност биљкама, цвијећу различите природе, јер морате попунити цијелу парцелу. Да би се створила цветна гредица, тулипани, руже, божури или звона ће стати. Удаљеност између гредица је минимална.

Травник као традиционална карактеристика Енглеске

Становници Велике Британије одавно су познати по добро одржаваним травњацима. Управо је ова земља постала родно мјесто "зеленог тепиха". Зато не заборавите да без травњака ваш врт неће постати традиционалан у енглеском стилу.

ковани елементи

Сваки стил је различит у присуству вашег материјала.Енглеска је позната по ковању објеката. Ако погледате слику енглеског стила, можете видјети да је сада посебно мјесто заузимало коване бицикле у врту. На својим седиштима и точковима стављају цевчице са биљкама, а њихове избојке лепо ткају на точкове.

Одлично ће изгледати у вртној кованици. Може бити и од дрвета. Када украшавате врт у енглеском стилу, покушајте да избегнете присуство делова који су одсечени од целокупног дизајна. Сви елементи морају бити складни једни са другима и опћенито морају створити једну композицију.