Ролне-завесе: 4 предности дизајна

Ролл-завесе су веома погодне у исползовании Ролетне - је одлична опција за уређење прозора просторије са модерним ентеријером. Такве завјесе изумиле су релативно недавно, на темељу идеје подизања римских завјеса. Ме | утим, из римских платна, механизам ваљака се разликује по томе {то се не формира, подиʻе завјесу према горе и на тај на ~ ин се намотава на ваљак. О свим предностима и манама овог дизајна - читајте даље.

Шта су ролетне у ентеријеру: фотографија и опис

Ролне завјесе су конструкција у којој су присутни платно и механизам за намотавање. Такве завесе уз помоћ полуге или панела су намотане на посебан ваљак и фиксиране у правилном положају. Ова јединица се причвршћује директно на оквир прозора.

Ваљарнице су мале величине и могу се котрљати у цијев, потпуно отварајући простор прозора. Такве завесе изгледају невероватно модерно у ентеријеру.

Ролне завјесе долазе у двије врсте: отворене и касете. У првом случају, тканина за завјесе се налази у доњем дијелу шипке, која црта дизајн. На отвореном, ваљак на којем су намотане завјесе остаје добро видљив.

Касетне ролетне имају скривени механизам за намотавање. У том случају, тканина се притисне близу прозора и опремљена је водилицама.

Ролетне у ентеријеру изгледају веома импресивно

Сличне завесе су такође подељене на врсту тканине за коју се користењихове производње. Избором једне од опција, размотре своје финансијске могућности, палета боја унутрашњости и његових потреба.

Типови завеса:

 • Стандардне полупрозирне завесе делимично распршују сунчеву светлост, али је и даље недостају;
 • Цуртаинс делимично рефлектују светлост, звани "Демаут" они замагле мало простора;
 • Виде солнтсеотразхаиусцхие завесе (блацкоут) погодна за ентеријер са великим кућним биоскопима;
 • У извођењу дана и ноћи, једне кутије наизменичних транспарентне и провидне пруге, стварајући веома интересантан ефекат.

Ролетне се савршено уклапају у најмодерније интеријере. Имају занимљив дизајн и одличне технолошке карактеристике.

Жалузине и тила у унутрашњости: фотографије и погодности

Ролетне су идеалне за пројектовање просторија са апсолутно било којим захтевима. Могу се користити у кухињи, па чак иу расаднику. Који је разлог за такву популарност?

Предности завеса:

 1. Ролетне ограничавају проток светлости без потпуног утапања. Постоје варијације од тканине са различитим нивоима преноса светлости.
 2. Завесе овог типа су веома компактне. Они не заузимају простор на прозору, што овај функционални део собе може да се користи.
 3. Ваљкасти подметачи изгледају мање формално од ролетни. Имају различите боје и нијансе и на њих се могу примијенити цртежи.
 4. Овај тип завесе је отпоран на хабање. Да очистим завјесе од прљавштине, довољносамо прођите кроз њих усисивачем.

Упркос прилично озбиљним предностима, ролери још увек имају недостатак. Лоша страна је у томе што немају ламеле које се не могу регулисати окретањем механизма интензитета доласка свјетлости.

Ролете имају много предности

Ролне завесе могу бити допуњене белим прозирним тилом. Међутим, у овом случају, пожељно је да и ролер завјесе буду бијеле.

Да не бисте купили додатак ниског квалитета, морате слиједити неколико правила. Већина њих је свима позната, али је боље да их поново разговарамо.

Когда предоставлаутса жанрови:

 • Капци морају бити еколошки прихватљиви;
 • Имају антисептичку и прашкасту импрегнацију;
 • третиране су антисептиком;
 • Обезбеђује адекватну заштиту од ултраљубичастих зрака.

Ваљарнице су погодне за готово све интеријере. Имају много предности и само један недостатак. Постоји много занимљивих ролетнастих завеса, а прекрасан додатак њима ће бити прекрасан додатак њима.

Најпогоднија опција за кухињу: ролетне

Кухиња је просторија за коју се не уклапају све завјесе. Овдје завјесе требају имати много различитих особина. То укључује сигурност од пожара, лакоћу чишћења и непропусност мириса. Такве особине су у власништву већине Ролсхтори.

Ролетне су ватроотпорне и лако се чисте

Зашто су ролери тако погодни за кухињу:

 1. Захваљујући компактним ролетнамамање прљав. Најчешће покривају само подручје оквира прозора. Ту су и ваљци за балкон.
 2. Импрегнирано са масом различитих антисептичких завеса врло лако за прање. Не упијају мирис и не боје се влаге.
 3. У кухињи, обично малим прозорима, тако да ове завјесе мале величине врло добро сносе свој задатак.
 4. Ролетне се не развијају на ветру, због чега се сматрају најпогоднијим за дизајн кухиње.

Ролетне у кухињи висе довољно често. Они превазилазе практичност великих завеса, штавише, такве завесе су прилично добре.

Ролетне: монтажне

Ролете су одлична алтернатива стандардним жалузинама и завесама. Такве завјесе изгледају у унутрашњости необичне и имају предности обје опције.

Овај додатак је посебно добар за дизајн кухиње. Обично се такве конструкције склапају од пластичних или текстилних елемената и стога се лако пере.

Такви дизајни су прилично једноставни у инсталацији, па се са таквим радом може руковати самостално, без помоћи мајстора. Типично, сет ваљака укључује све потребне причврсне елементе и вијке. Такође је укључена и инструкција за коришћење ових компоненти.

Најједноставнија опција за уградњу ролетне претпоставља да је цијели механизам причвршћен на куке. С друге стране, држачи у облику слова Г причвршћени су за двострану траку.

Роло-ролетне се лако инсталирају независно

Овај метод инсталације је прилично једноставан, али не гарантује да дизајн нијеће се срушити током неколико дана рада, стога препоручујемо монтирање ролетних завеса на вијке.

У отвореној структури само су заграде обрезане на оквир прозора. А у касетном механизму, цела касета је причвршћена на прозор. Такође, водичи су постављени на прозор.

Ови начини постављања ролетних завјеса су једноставни и разумљиви. Пратећи упутства која се добијају са завесом за завијање, можете лако да поставите завесе на прозор за неколико минута.

Како објесити завјесе (видео)

Ролне завесе појавиле су се на домаћим тржиштима релативно недавно. Међутим, упркос тој чињеници, већ су успјели освојити опћу љубав и славу. И не за ништа! Такви дизајни изгледају веома стилски и лако се брину. Ако поседујете кућу уређену у модерном ентеријеру, онда су ваљци најбоља опција за вас.

Дизајн ролетни (фотографија у унутрашњости)

)