Рок трајања паприке од шпаруга

Не знате како користити дрвени пепео на градилишту? Пепео се редовно користи за исхрану биљака и поврћа. Садржи елементе у траговима и витамине који стимулишу развој биљке. Такође, не може се заборавити и важна заштитна функција коју пепео игра. Може затворити ране и посјекотине у биљкама. За парадајз и паприку од шпаруга, пепео може бити користан у било којој фази узгоја. Често се користи за садњу ђубрива. У овом чланку ћемо детаљно описати како правилно садити саднице паприке, користећи уобичајени пепео. Паприке, као и сви пашњаци, су прилично хировите и захтевне за агротехнику. Да би саднице у дому одрастале јаке и здраве, потребно је водити рачуна о правилној исхрани биљака из времена садње семена.

За које биљке се може користити гнојиво од пепела

Дрвени пепео у приступачној форми садржи око 30 минерала који су неопходни за правилан развој биљака. Тако у таквом вредном ђубриву нема хлора, стога се препоручује да се за храњење биљака, који негативно реагују на овај елемент, наноси пепео: јагоде, малине, рибиз, кромпир. Такође, на уношење пепела на дрво, све бундеве, купус, репа, парадајз и краставци добро реагују. Али имајте на уму: биљке које воле кисело земљиште (на пример, боровнице, бруснице, бруснице, азалеје, камелије, рододендроне) не толеришу пепео.

Корисне супстанце садржане у пепелу

Пепео пепео (од спаљеног дрвета) иповрће Еколошки чиста и погодна за употребу као ђубриво сматра се пепео од дрва за огрев и трупаца, који немају плијесан и разне нечистоће од паљења полиетиленске фолије, синтетичке гуме, гуме, обојеног папира итд. Скуп корисних супстанци и хемијски састав пепела зависи пре свега од врсте дрвета или биљака од којих је добијено. На пример, дрвени пепео као ђубриво садржи већи проценат калцијума, а пепео од зељастих биљака и сламе - калијум.

Лидер у садржају калијума је пепео из стабала хељде и сунцокрета. Калијум у њему може бити и до 35%. Калцијум у таквом пепелу је такође доста - до 20%, а фосфор - од 2 до 4%. Хранљиве материје од пшеничног и раженог сламе садрже нешто мање: калијум - од 10% до 18%, калцијум - од 4% до 10%, фосфор - од 4% до 9%.

У брезовом пепелу много калцијума - до 40%. Таква количина калцијума садржи пепео из борове шуме. Пепео од брезе такође садржи довољно фосфора (7%) и калијума (14%). Око 30% креча, до 8% фосфора и више од 20% калијума садржи пепео од луковица кромпира. Као резултат сагоревања корова и пепела трава, богати је извор калијума.

Богати елементи у траговима и пепео ораха (до 20% калијума, 6-9% калцијума, 5% фосфора, гвожђа, цинка, сумпора, магнезијума итд.).

Огромна вриједност пепела лежи у готово потпуном одсуству клора, тако да се може и треба користити за гнојење биљака које се слабо толеришу (нпр. Малине, јагоде, кромпир итд.). Најнижи садржај корисних елемената садржан је у тресетном пепелу и пепелу угља. Међутим, може битиКористи се као средство за смањење киселости земљишта.

На којим тлима се може користити гнојиво пепела

Пепео се може користити на различитим тлима. Због својих својстава побољшава свој квалитет под условом да се правилно користи. Пепео има способност да се опусти, што се може користити за тешка глина. Након што је у јесен увела такву пепелну земљу, можете је учинити још подбухавијом. Израчунавање количине се врши на основу киселости земљишта и биљака које треба да расту на њему. На 1 м? може се направити од 100 до 800 г пепела. Лагана пешчана тла прихватају се да оплоде пепео у пролеће. Ово је да би се осигурало да хранљиве материје не продру дубоко у земљу са отопљеном водом. Увођење пепела у пјесковитим тлима има посебно добар учинак на њихов квалитет.

Како се хранити саднице пепела

Пепео није само одличан извор калијума, калцијума, магнезијума и других минерала корисних за биљке, већ је и јединствена супстанца која може учинити соју погодном за поврће. Пепео у земљишту смањује ризик од развоја гљивичних обољења код парадајза и папра. Пепео се може додати у саднице паприке као састојак за мешавину земље, заједно са тресетом и песком, као и самостално ђубриво које се дели на воду и уводи се у течном облику.

За кување од пепела, једна кашика ове супстанце треба да се помеша са два литра воде и инфундира преко ноћи. У том случају, морате бити сигурни да не користите пепео као ђубривоДобија се при сагоревању грађевинског отпада и обојеног дрвета.

Пепео се такође може додати у сувом облику на подлогу, али се не налази у непосредној близини кореновог система или у самом центру бунара, одакле излази цев биљке, јер је суви пепео неразређен, па има концентрисану количину елемената у траговима које лако могу да спале биљке.

Сејање бибера од шпаруга

\ т