Регулатор температуре воде у кућном грејном систему: круг, инсталација, хидраулично балансирање са краном

До данас, када се трошкови свих, укључујући и комуналне услуге, константно повећавају, а економска ситуација није стабилна, инсталација сензора за гријање је профитабилна опција, што вам омогућава да значајно уштедите на комуналној. Осим тога, сасвим је природно да сватко има жељу - да осигура ефективно гријање свог дома, а регулација температуре расхладног средства у суставу гријања омогућава да се то уради уз минималне трошкове.

Начини за побољшање рада система за грејање

Побољшање укупног рада система инсталирањем регулатора температуре воде у систему грејања је згодно и веома корисно. Омогућава значајну уштеду новца, а становање не само да је топло, већ и финансијски повољно.

Многи се питају како направити сустав гријања уравнотеженији тако да даје количину топлине која је потребна у овом тренутку. Да бисте остварили овај циљ, можете користити неколико метода тестираних временом:

 • Први начин је подешавање аутоматских регулатора температуре у систему грејања на сваку засебну батерију у просторији.
 • Други је да се подеси степен расхладне течности пре уношења у сваку бетонску просторију куће или куће у целини, у зависности од њихове улоге. То се постиже уз помоћ специјалног аутоматског уређаја, чији рад зависи од карактеристика сензора уграђених унутар зграда или изван њих, уУ зависности од циљева.
 • Трећи начин је употреба расхладног средства из специјалних котлова који производе енергију.

Шта се може и треба спасити

Температурни сензор за грејање је прилично повољна опција за употребу у приватној кући. Зашто? Разлози су више него довољни:

 1. Можете самостално одабрати жељени начин рада за сваку појединачну собу у кући. На пример, веома је важно да дечија соба или спаваћа соба буде топла, јер се ове просторије стално користе, док разне комуналне просторије нису толико важне, и потпуно је неисплативо трошити на њих вишак топлоте. Хидраулично балансирање гријања вам омогућава да поставите минималну количину топлоте за просторије које ретко користите, и обрнуто - да их повећате за често коришћене просторије. Ово је јасна уштеда топлоте, за месец дана добијате прилично значајан износ који можете потрошити на себе.
 2. Регулатор температуре гријања доноси и додатне погодности, јер прати укупну удобност у просторији. На пример, просторија се налази на сунчаној страни куће и прилично добро загрева сунце. У том случају неће дозволити прекомјерно загријавање зрака и смањити проток топлине. Сензори који се користе у конвенционалној централизованој аутоматизацији, скоро никада не поседују такве функције.

 1. Температурни сензор за грејање разликује се од осталих уређаја са другом лепом карактеристиком - ономврши контролу нивоа топлоте директно тамо где су батерије инсталиране, али не показује своју просечну вредност у било којој просторији. То вам омогућава да поставите најудобнији начин за вас у било којој просторији која ће задовољити све ваше захтеве и погодности.

Употреба запорних вентила

Неки корисници, умјесто регулатора температуре воде, стављају један од типова запорних вентила на своје батерије, наиме обичне дизалице. Несумњиво, овај метод је веома јефтин, али у овом случају нећете добити бројне значајне користи. Погледајмо их детаљније:

 • Ако се прилагођавате конвенционалним крановима, нећете бити у могућности да постигнете усклађеност са одређеним режимом. А примена у ту сврху модерних уређаја за подешавање система грејања омогућава да се то уради без много труда, и ефикасно и веома прецизно.
 • Још једна важна предност - када подешавате температуру батерија уз помоћ дизалица, трошите пуно додатног времена које можете потрошити на нешто друго. Рад регулатора је потпуно аутоматизован и када их једном поставите, можете дуго заборавити на њихово постојање.
 • Рад дизалице је могућ само на два начина - "затворени" и "отворени". А употреба таквог принципа може довести до неуспјеха успостављених токова или престанка рада, што је опћенито врло лоше. Дакле, ако питање о томе како регулисати грејне ћелије у приватној кући дође до ивицеМали, али веома користан уређај је једноставно идеална опција, јер се не преклапа у потпуности, већ се једноставно смањује.

При инсталацији грејања у два или више спратова, број запорних вентила треба да буде најмање 2 пута већи. Што ће бити више, лакше ће се наставити бринути о котлу.

Како ради регулатор

Температурни сензор на грејној батерији је вентил типа затварања, који се инсталира на улазу у уређаје за грејање.

Подизање шипке до жељене дужине врши се преко притиска који стварају мехови са супстанцом која почиње снажно да се шири из топле воде. За враћање полуге назад користи се инсталирана опруга, а да би се отвор отворио у потребном опсегу, користи се посебан механизам за компензацију, са постављеном скалом.

Како је регулисан систем грејања:

 • Од ефекта високе температуре, супстанца у меховима почиње да се загрева, желудац постаје дужи, почиње да се стеже на стаблу, а довод течности се смањује на жељену вредност.
 • Бубањ вам омогућава да изаберете почетни степен, који ће продужити балоне. Сходно томе, подешен је неопходни температурни режим, након чега регулатор прекорачује довод воде.

Правилно подешавање регулатора

Не морате имати специфична знања за инсталирање хидро регулатора. Само имајте на уму неколико нијанси:

 • Уређај за резање није потребан на излазу, наиме на фееду.
 • Изаберите уређај са пречником који је што ближи пречнику цеви за испоруку.
 • Да бисте правилно регулисали температурни режим, инсталирајте јединицу тако да не добије директну сунчеву светлост.
 • Приликом уградње регулатора, обратите посебну пажњу на чињеницу да је глава са мехом била у хоризонталном положају. У супротном, могу се почети појављивати зоне стагнације. Немојте користити ваздух из цеви да бисте га отпустили - само ваздух из грејне просторије.
 • Ако постоји небројени број узастопних радијатора инсталираних у просторији, нема потребе за постављањем сваког појединачног уређаја. Довољно регулисање протока расхладне течности на улазу у први радијатор. Ако, међутим, свака батерија има сопствени успон, мораће да инсталира регулатор за сваки радијатор.

Као што можете видјети, могуће је смањити трошкове ако размишљате о таквим детаљима као регулаторима за сустав гријања.

ВИДЕО: Аутоматска контрола температуре у кући

Нормална 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4