Развој стакленичке економије у Русији: Топ 3 водеће компаније

Фарме за мед су данас профитабилан посао. Тело треба свеже поврће и воће. Дугогодишње пословање у стакленицима се лоше развијало, јер су све биљке увезене. Сада се и велики комплекси и мали комплекси брзо развијају, чему претходе многи фактори.

Велике фарме у стакленицима Русије

До 2018. године у Русији постоји велики број пластеника који послују у различитим областима производње. Међу њима можете срести велике фарме стакленика или мале фарме које почињу својим путем. Истовремено, нови произвођачи почињу са радом сваке године.

Могуће је направити рејтинг највећих произвођача поврћа у затвореном простору. Ова листа је направљена с обзиром на величину и продуктивност стакленика. Сада на територији Русије постоји око 200 различитих предузећа.

Оценка на нај-големи парни с фарами :

 • ЦЈСЦ "Агроцомбинат" Пивденнии ";
 • Отворено друштво ТЦ "Зелена линија";
 • ЛЛЦ "Агроцомбинат Московски" ".

Русија има велики број пластеника различитих производних линија

Прогресивни комплекс Карацхаи-Цхеркессиа Републиц заузима прво место. Укупна површина фарме је 100 хектара. У исто време, годишња жетва је 33 хиљаде Т.

Друго место припада комплексу Краснодар, који је део ОЈСЦ Магнит. Површина фарме је 83 хектара. За годину дана сакупљено је око 30 хиљада тона жетве.

Треће мјесто је московска економија. Површина комплекса је скоро два пута нижа од ранг лидера - 58 хектара.Али са таквим релативно малим земљишним расподелама, компанија успева да годишње прикупи 25 хиљада тона биљних производа.

Развој пластеника у јужној Русији и другим регионима

Зелено пословање је веома популарно међу произвођачима. То је због велике потражње за свежим поврћем, воћем, зеленилом или чак цвијећем. Због тога, инвеститори су добро позиционирани за фарме стакленика.

Већина свежег воћа и поврћа се увози у Русију из других земаља. Готово 70% егзотичних биљака конзумирају Руси. Управо тај фактор је био подстицај за пословање у стакленицима, па су инвестиције у овој индустрији цвјетале.

Постоји план по којем је до 2020. године неопходно у потпуности осигурати становницима Русије домаће воће и поврће.

Дуги низ година се развој стаклене баште развио на југу земље. Топли рубови су најпогоднији за узгој различитих култура. Водећа област производње стаклене баште је Краснодар.

Главнаа област производства в пластенки - регион Краснодар

Области управлениа зеленој економии:

 • Центар Русије;
 • регион Волге;
 • Јужни и јужни Кавказ.

Организација стакленика данас даје могућност за узгој свјежег производа у сјеверним дијеловима земље. Да бисте то урадили, довољно је да инсталирате зимске стакленике са грејањем. Брига о таквом стакленику ће бити компликованија, али и могућност уживања у витаминским производима током цијеле године иу свакој клими се исплати.

Развој пластеника у Русији: стање 2018.

Пољопривредни стакленици се брзо развијају. То је у већој мјери посљедица политичке ситуације, јер забрана увоза неких производа стимулира домаће произвођаче. Дуго су се стакленици слабо развијали, а са годинама је било могуће уочити смањење производње производа.

Недавно је производња биљака у затвореном и отвореном тлу у Русији порасла за 13%.

У исто вријеме отварање нових комплекса и повећање продуктивности узроковани су бројним факторима. То укључује и интерес државе. Удобни услови за вртларе стимулишу развој стаклене баште.

Агрикултурни стакленици се хитро развијајо

.

Фактори, ки позитивно дејствоват на развојот на стакленици :

 1. Профитабилни кредити за куповину опреме за гријање: поврат 20%;
 2. Субвенције за кредитирање;
 3. Изградња пластеника такође обезбеђује повраћај камате на трошкове куповине грађевинског материјала;
 4. Стварање подршке за развој региона.

Али главни стимуланс за развој домаћег произвођача је увоз увозних биљака забрањен. Нови стакленици се брзо развијају, а до 2020. године ће бити уведено 500 хектара пластеника. Али поред тога постоје и проблеми у развоју пластеника.

Проблеми на развојот на земјоделските фарми :

 1. Ниски приходи;
 2. Зграда се исплати дуго времена;
 3. Трошкови изградње и земљишта;
 4. Конкуренција са профитабилнијим пројектима;
 5. Вавипотражња за производима;
 6. Ограничен број квалификованих радника.

Понекад је тешко продати свеже биљке. Посебно љети, када су цијене поврћа и воћа прилично ниске. У исто вријеме зими се подижу.

Изградња стакленика

Изградња личне помоћне фарме захтијева одређено знање. За почетак, потребно је изабрати земљиште за стакленик. Можете организовати рад у земљи, изградњу мале помоћне производње.

Критеријуми за избор локације за стакленику :

 1. Пруге за практичан транспорт;
 2. Присуство централног водовода или отворених вода;
 3. Удобна уградња опреме за стакленик;
 4. Отворени простор без присуства сенке која може пасти на стакленик.

Затим морате одабрати дизајн за изградњу стакленика. Можете купити склопиви оквир и инсталирати га властитим рукама. Можете користити и материјале који су доступни. Може бити дрво, пластика, метал, стакло, поликарбонат, полиетилен.

Изградња личног стакленика захтева неко знање

.

Такође је потребно размотрити које биљке ће се узгајати на фарми. Препоручљиво је размислити о овом тренутку у згради. Важно је одмах идентификовати смјештај усева. Од тога може зависити дизајн стакленика.

Најпопуларније биљке за узгој у стакленику - краставци, парадајз, зачинско биље, паприка, тиквице, јагоде и малине.

Али за успјешно пословање није потребно узети у обзирлични укуси и потражња за производима и профитабилност. Морамо правилно организовати рад и развијати различите културе у различита времена. То ће имати благотворан учинак на стакленику и профитну производњу.

Преглед стакленика (видео)

Изградња стакленика у приватним парцелама може бити почетак профитабилног пословања. Сама држава је лојална вртлару и спремна је да помогне. Постоје и ризици од стаклене баште, али са компетентном организацијом они се могу избећи.