Расвјета у стилу поткровља и израда једноставног лустера у овом стилу властитим рукама

Расвјета у стилу поткровља је саставни дио линије с наглашеном индустријском склоношћу, која се користи у уређењу интеријера стамбених простора, барова и изложбених центара. Поткровне светиљке се могу израђивати контрастно и концизно, а истовремено се савршено уклапају у ентеријер модерних апартмана. Неке од њих се лако обављају властитим рукама. О томе шта је - поткровље илуминације 21. века ће рећи овај чланак.

Карактеристичне карактеристике стила поткровља

Да би се схватило шта поткровље привлачи модерну особу, треба мало рећи о поријеклу тог стила. Појам "поткровље", као врста животног простора, појавио се у 40-тим годинама прошлог века у Њујорку и преводи са енглеског значи "таван". После повећања ренте за земљиште, многи предузетници су приморани да своју производњу изведу ван града, остављајући празне индустријске зграде у центру Њујорка. Јаки бетонски зидови и темељ брзо су привукли пажњу богатих људи, а 1950-их година бивша фабрика и фабричке просторије постале су елитно становање. Ово је почетак новог стила који је постао популаран широм света. Током протеклих 70 година, поткровље се мало променило због два фактора:

  1. Постојали су грађевински материјали који су олакшавали израду унутрашњих предмета који одражавају суштину стила.
  2. Жеља људи да уреде свој смјештај у истински оригиналном стилу преселила је поткровље са тавана и поткровља на ниво становаи приватне куће. Захваљујући овом тумачењу, постало је доступно свакоме ко је одлучио да обнови комбинује са необичним елементима индустријализма 20. века.

Да би се створила атмосфера поткровља у модерном градском стану, нема потребе за глобалним реструктурирањем. Довољно је да издржи основну идеју стила, који се састоји од архитектонских детаља. Соба са високим строповима и нестандардним великим прозорима идеална је за то. Један од зидова се третира "испод цигле", док други пружају ригорозан изглед у хладним бојама. Простор је подељен на неколико зона, са преградама. Намјештај би требао бити израђен од дрвета или од челика. Остали унутрашњи елементи њиховог изгледа треба да личе на делове и детаље производне опреме.

Осветљење поткровља у унутрашњости

Важна карактеристика њујоршког стила је велика количина светлости која треба да дође не само из великих прозора, већ и допуњена вештачким осветљењем. Лофт фиктурес су један од главних субјеката унутрашњег простора просторије, јер њихове очи привлаче посетиоце својом светлошћу.

Улога општег осветљења просторије врши неколико појединачних лампи које виси са плафона у различитим деловима. Њихова главна особина је челични оквир. То могу бити и места за окретање, фиксирана на носачу или домаћи лустери са нијансама правилног геометријског облика. Осим тога, у одвојеним дијеловима собе уређена је локална расвјета у стилу поткровља, која се састоји од зида, столалампе или подне лампе. У овом случају, они морају не само да издрже изабрани стил, већ и да обезбеде довољан ниво осветљења. На продају је огромна количина лофт лампи чудног облика и величине.Важну улогу у дизајну играју изглед лампе и тип лампе. У то време коришћене су само сијалице са филаментима. Зато треба заборавити класичне ЛЕД сијалице. Њихово мјесто треба узети свјетлеће ЛЕД свјетиљке, у којима стаклена кугла може бити најнеобичнијег облика.Својим изгледом они дуплирају жаруље са жарном нити, чувајући тако атмосферу прошлог века. Осим тога, филаменти савршено штеде електричну енергију трошећи мање од 10 В /х.

Једноставан лустер у поткровљу са сопственим рукама

Нажалост, цијене сијалица за поткровље су прилично високе. Стога су народни мајстори научили како да их конструишу од импровизованих материјала. Један од најједноставнијих избора за поткровље лампе властитим рукама је објашњен у наставку. Све што је потребно - пиштољ са топљеним топљењем и дрвени штапићи (ражњићи). Користе се за кување ражњића у ресторанима. Увек су у супермаркетима.

Одговарајуће палице дужине 30 цм, које треба резати на неколико делова:

  • 5 ком. за 19 цм;
  • 10 пц. 9 цм;
  • 5 ком. 13 цм;
  • 5 ком. 8 цм;
  • 5 ком по 2,5 цм

У почетку узмите штапиће дужине 13 цм, преклопите их у правоугаони петерокут и залијепите пиштољем. Затим у курсу иду ражњићи 9 цм, а свака дваШтапићи од 9 цм треба да формирају троугао са једним од штапића од 13 цм, као што је приказано на слици. Следећи корак је да узмете чекиће од 8 цм, који повезују врхове троуглова.

Обликовати, окренути и у роговима петерокутног штапића, најдужи скелети са благим нагибом изнутра. У завршној фази монтаже, слободни крајеви дугих штапова су повезани са другим пентагоном уз помоћ најкраћих штапића. Након тога, плафон се боји из кертриџа и оставља да се осуши. На исти начин можете направити неколико више различитих таваница у боји како бисте направили композицију од неколико стропних свјетала.

Треба напоменути да се самоникла светиљка поткровља држи искључиво на врелом талину, а топлота коју емитује жаруља са жарном нити може да је оштети. Због тога му је потребно завртити ЛЕД лампу.