Рако Тиле - Занимљиви модели: чешки керамички производи, рецензије

Популарност керамичких плочица у овом тренутку је тешко прецијенити. Савремене технологије омогућују вам израду врло квалитетних материјала. У Чешкој Републици, највећи произвођач керамичких плочица је Ласселсбергер, који укључује велике европске компаније које нуде врло занимљиве моделе.

Сваке године Ласселсбергер производи више од 35 милиона квадратних метара керамичких премаза. Активни развој Рако нуди широк асортиман домаћих премаза: Рако Хоме, као и Рако Објецт (за хигх-тецх објекте).Карактеристике

Рако Хоме је широк асортиман зидних и подних плочица као и рубњака. Спектар примене таквих материјала - од купатила до балкона и терасе. Дигитална штампа вам омогућава да креирате било који декор, савршену имитацију текстуре дрвета, камена, метала или тканине. Не само професионални дизајнери, већ и обичне домаћице могу да остваре своје идеје.


Рако Објекат - више од 950 имена керамичких плочица. Овакав широк асортиман омогућава произвођачима да понуде разне материјале архитектима и дизајнерима, дизајнерима и другим професионалцима којима су потребна нестандардна решења. Чешка компанија Рако нуди разне опције.


Кључне предности Рако плочица:

 • приступачна цена;
 • висока отпорност на различите атмосферске утицаје;
 • дуг радни век;
 • хемијска отпорност;
 • повећана издржљивост;
 • ефекат против клизања;
 • занимљиве декорације и фактуре;
 • сопствене пројекте за базене, кухиње, хале и купатила.У 2017. години отворена је нова производна линија у Рако-3. Лансирањем нове опреме, зидна плочица је калибрирана. Постала је тачна по величини и геометрији. То је омогућило прецизније монтирање при спајању спојева, као и неограничене могућности комбиновања производа.

Потражња на руском тржишту

Руски потрошачи који остављају повратне информације, цене квалитет и асортиман Рако-а, тако да је чешка компанија толико популарна на руском тржишту завршних материјала. Квалитет производа овог произвођача није лошији од италијанских произвођача, а његова цијена је знатно нижа.

Скроман купац може купити керамичке плочице Рако до 300 рубаља за 1 квадратни километар. м. Више захтјеван квалитета и дизајн купац ће кушати изворне оригиналне премазе, цијена која почиње од 1200 рубаља за 1 ск км. м.


Врло важна предност таквих премаза је велика разноликост текстура, нијанси, величина. Још један плус - могућност комбиновања различитих производа и утјеловљења најсмјелијих идеја. Беспрекоран квалитет и лакоћа коришћења су такође веома важни. Све ово је цењено од стране милиона потрошача широм Европе и Русије.

Популарне серије

Следећа серија преноси рељеф и цртеж ручно плетене тканине. Присутност производа топлих боја ставља се исподСумњамо да је керамичка плочица хладна. Калибрисана плочица 30? 60 цм у сивим и беж тоновима. Ова серија ће украсити не само купатило, већ и кухињу.

Ектра серија - ово је остакљена плочица са мат мат плочама. Овај ефекат се постиже специјалним стаклом и дигиталном штампом. Плочице за зидове и подове у новим форматима - 80? 80 цм и 40? 80 цм Боје: црна, смеђе-сива, тамно сива, светло сива, слонова кост и бела. За ову серију карактеристична је хомогеност; такви производи се могу користити не само у затвореним просторима, већ иу отвореним просторима.

Серија Уп је класична у комбинацији са модерним дизајнерским решењима. Премази за плочице се савршено уклапају. Формати - 20? 40 цм и 30? 60 цм Облоге су једнобојне, са рељефном површином. Ова серија је идеална опција за људе који бирају природне боје и модерне стилове.

Боа серија изгледа као класични мермер. Такви материјали се израђују у сивим и белим тоновима. Може ли потрошач одабрати одговарајућу опцију од калибрираних плочица 30? 60 цм са мат завршном обрадом и 30 производа? 90 цм Захваљујући дигиталној штампи, плочица је врло слична природном мермеру.

Серија Фаро је више од двадесет текстура дрвета. Такве подне облоге врло реално преносе текстуру овог материјала. Бијела, беж, свијетло беж, смеђа, смеђе-црна боја и зрелост узрокују асоцијације са руралним стилом. Коришћење правоугаоних производа 15? 60, можете створити прилично великецовер

Клавирска серија је плочица нијанси трешње, храста, брезе. Овај производ има величину 20? 60 цм (мозаик - 5? 5 цм). Ова серија је савршено комбинована са белим сјајним плочицама. Клавир ће бити добро решење за купатило, дрвени или гостињски дом.

Серија Русх је савремени ентеријер, квалитетна имитација металне површине са шест основних боја. Ако желите створити необичну атмосферу у кући или у другој соби, Русх серија је савршено рјешење.

У базу серије спадају плочице за подне облоге, чија је величина - 30? 60 цм и 30? 90 цм Боје: слоновача, светло беж. Ова серија је допуњена плочицама 30? 60 цм и 60? 60 цм (у светло сивој и црној боји).

Плочице из серије Басе су основне, са глатким рељефом и површином против клизања Р10Б. Овај премаз је веома погодан за туш кабине. Основни производи су погодни за хотеле и ресторане, за кухиње и купатила.

Корисни савети за избор Рако плочица:

 • Чак иу малом купатилу, велика плочица може визуално повећати простор.
 • Ако требате положити заобљени зид плочицом, можете користити мали мозаик на мрежи за монтажу.
 • Керамички цријеп је идеалан за гријане подове.
 • Рако плочица са бројем који почиње са В, погодна је само за унутрашњу обраду.
 • Рако цријеп са бројем који почиње на Т и Д је врло отпоран на мраз и погодан за суочавање с терасама и балконима.
 • ВажноКвалитет за подне плочице је отпорност на хабање. Означава га ПЕИ 1-5. Што је већи број на крају, већа је отпорност на абразију. За стамбене области, идеална плочица је ПЕИ 3.

Ласселсбергер ће 2018. године обележити 135. годишњицу бренда Рако. Ова компанија је одавно задовољна купцима својим квалитетним производима.

О томе како Рако керамички модел још увијек постоји, погледајте сљедећи видео.