Радови у кући: уградња славине на судоперу

Пре постављања славине на судоперу, требало би да погледате теоретски део процеса.Пре инсталације миксера, боље је да прочитате правила за његову инсталацију. У супротном, можете наићи на цурење у купатилу или вц-у, ако за вас постоји судопера.

Причвршћивање мешалице на судопер

Причвршћивање мешалице на судоперу може се обавити без изазивања водоводне инсталације. Прво правило у инсталацији миксера који ће се користити је уклањање судопера из ормара на којем се налази. Такође, за рад требате имати алате за водовод.

За причвршћивање миксера, потребно је заврнути прикључне цијеви у њему. Завртање треба обавити ручно, а затим повући црева која су већ уврнута на пету. Да бисте то урадили, користите кључ. Уопштено, биће вам потребан велики број алата.

Приликом уградње миксера, користите кључ

За промену миксера потребно је:

 • одвијачи;
 • Сплиттер кључ;
 • Кључеви;
 • мазиво;
 • Суви зец.

Затим нанесите заптивке. Затим ставите заптивку, уметните спојно црево у отвор у судоперу и поставите миксер. Али не заборавите да са дна судопера морате ставити печат на игле.

Обавезно ставите печат на иглу или иглу.

Ставите подлошку из метала и затегните матицу као додатни носач. Сада можете ставити судоперу на ормар и затегнути копчу.

Као што видите, саставите миксерсамо Он је фиксиран без икаквих проблема. Увек пазите на алате који вам могу затребати у било ком тренутку. Не заборавите да инсталирате заптивке који ће помоћи у спречавању цурења. И онда ваша славина ради много година.

Раставити како спојити миксер на довод воде

Да би се славина спојила са водом, довољно је имати мудрост и потребна средства. Ако сте раније имали искуства са таквом инсталацијом, у реду је, ако не, то није страшно. Веза није компликована.

Постављање миксера на зид се врши помоћу ФУМ траке. Повезивање са водоводним системом врши се помоћу ексцентара. Они се причвршћују на прикључке који се налазе на цевима водовода. Ексцентар помера растојање између водоводних цеви на жељену раздаљину између улаза у мешалицу.

Дијаграм уградње миксера у водоводне цеви:

 1. Поставите ексцентре на прикључке;
 2. Завијте блок миксера;
 3. поставити декоративне ексцентре;
 4. Уврнути пуну јединицу;
 5. Проверити кранове.

Приликом спајања мешалице на довод воде, затегните све навртке

Како довршавате стављање ексцентрика, морате да им причврстите блок за мешање. Уврни га на ексцентричан.

Ако се две стране блока миксера лако окрећу без проблема - све сте исправно подесили.

Затим морате уклонити блок и ставити декоративне ексцентрике, затим цијели блок са заптивцима.Ова инсталација је завршена.

Постављање миксера на цијеви водовода одвија се буквално за један сат. Следећи кораци и онда исправно ставите миксер. Главна ствар коју треба запамтити је да сви свици морају ићи без проблема и безвезе. То значи да радиш све како треба.

Шта је флексибилна веза за хладну и топлу воду

Везе од флексибилних материјала - ово је одличан атрибут за повезивање не само кухињских славина, већ и тоалета и тушева. Ово је незамјењива облога за спојеве, јер је поуздана и може да ради и хладну и топлу воду.

Флексибилни прикључак је гумено црево, које је прекривено металним полугама, причвршћено спојницама, наврткама и заптивкама. Црево је често направљено од гуме која се користи у прехрамбеној индустрији. Савршено се савија и јак је у исползовании.

Гумено црево, прекривено металним везивом - то је флексибилна веза.

Флексибилна веза за хладну и топлу воду се продаје у сваком санитарном складишту

Флексибилна веза укључује:

 • Гумено црево;
 • металне плетенице;
 • арматуре;
 • матице;
 • Јастучићи.

Материјал за плетење је алуминијум, нерђајући челик или најлон. Они штите везу од спољашњих окружења. Алуминијумска плетеница, по правилу, служи 3-4 године. Нехрђајућа плетеница се користи 8 година. Најлон - преко 15 година.

Флексибилна веза честоКористи се у водоводу. Чврсто гумено црево омогућава савијање савијања при различитим оптерећењима. Метална плетеница штити је од вањских утјецаја и агресивног окружења. А спојнице са наврткама савршено ојачавају везу са водећим деловима цевовода.

Правилна инсталација: како инсталирати славину од нехрђајућег челика

У исправној инсталацији славине леже њихове нијансе, које на први поглед нису видљиве бабици, која ће направити такву инсталацију. Посебно је важно знати правила за уградњу на судоперу који је направљен од нерђајућег материјала.

Прво, морате припремити радну површину за инсталацију. Како је то урађено, наставите са инсталирањем миксера. Да бисте то учинили, прво је потребно навити навој флексибилних црева са специјалном траком или користити полимерни заптивни навој, уврћући их у кућиште мешалице.

Имајте на уму да приликом завртања црева немојте их држати за металне плетенице. Само га сломите.

Пре инсталирања миксера вреди гледати видео за тренинг са мастер класом

Механизмът на монтажата на миксът на нержавеусиј челик:

 1. Омотајте навој флексибилног црева;
 2. Извуците матице црева у рупе за мешалицу;
 3. Проширити кућиште миксера на судопер од нерђајућег челика;
 4. Трака за заптивање;
 5. Монтирати монтажне елементе у жлебове судопера;
 6. Нанесите заптивач дуж периметра;
 7. Ставите судопер са мешалицом на радну плоху.

Након тогамонтажни механизам, исправно ставите славину на корито од нерђајућег челика.

Инсталација славине од нерђајућег челика није забрињавајућа. Чак и ако имате судопер од танког метала, само морате да направите кошуљицу од фурнира да је ставите на леђа. Затим ће миксер чврсто и чврсто држати на судоперу од нерђајућег челика.

Како инсталирати славину за умиваоник (видео)

Ставити славину на судопер као водоинсталатер и власник његове куће. Ако имате на дохват руке све потребне алате за водоводне радове, инсталација ће вам донети само пар сати. Пратите правила и механизам инсталације да бисте исправно ставили славину. А онда ћете бити сретни да користите воду из славине.