Пумпање цеви у стану: 2 начина

Изведбом правилног ожичења цијеви могуће је знатно побољшати радне карактеристике просторије, а код поправке купаонице најважнија фаза је полагање цијеви. Препоручљиво је направити још једну шему, узимајући у обзир карактеристике стана и положај уређаја. Све радове можете обавити својим рукама, али је важно имати нека знања из области санитарног инжењерства.

Начини орања водовода

Водоводни водоводни систем укључује инсталацију водоводних цеви у купатилу, у тоалету или у кухињи за потрошњу. Главна функција ожичења - снабдијевање водом до мјеста кориштења и уклањање кориштене текућине кроз канализацију. Дистрибуција цеви зависи од површине стана у новој згради и броја становника.

Ако немате искуство водоводне инсталације, контактирајте професионалце

Методе полагања цеви у стану:

 • Отворено слагање;
 • Затворени систем.

У случају отвореног слагања, купатило је трајно доступно, ако је потребно. Челичне или бакрене цеви се користе за такво ожичење за извођење сложене шеме. Али најбоља опција за водоводне и канализационе цеви је употреба метал-пластичних елемената. Они могу комбинирати пресс спојнице стварањем затвореног споја. Али употреба пластичних или металних цеви је скупо задовољство.

Затворена цијевна плоча је врло популарна због уштеде простора, јер се цијеви скривају у зиду. Али таква варијанта ће захтијевати посебан обрачун радова и плански пројекат. ФорСкривени систем користи полипропилен, који се лако повезује врућим притиском.

Правила за постављање затвореног система не дозвољавају полагање комуникација у носивом зиду. За ове радове користе се шупље цијеви.

За довод топле воде до цеви, треба да носите валовиту навлаку. То је учињено с обзиром на чињеницу да када се загријава пластика шири. Рукавац ће омогућити да цеви имају мало слободног простора.

Правилан распоред водоводних инсталација

Када се одреди локација купатила, неопходно је набавити опрему и испитати величину објекта. Након тога вреди означити инсталацију водовода. Затим се креира дијаграм распореда. Да бисте правилно раставили цеви, морате се придржавати одређених правила.

Правилно полагање цеви укључује:

 1. Минимум елементарних елемената;
 2. У отвореном систему, водоводни и канализациони систем мора бити инсталиран што је могуће ближе;
 3. У фази планирања треба обезбедити слободан приступ свим везама;
 4. Главне цеви су боље постављене на поду, али су скретне - усправне, без косих линија.

Избор схеме распореда за водоводне инсталације треба да буде заснован на површини просторије и њеном планирању

Да бисте обавили ожичење властитим рукама, потребно је придржавати се правила једноставности. Систем не би требало да буде компликован, а количина једињења треба да буде сведена на минимум. У недостатку знања, водоводни чвор је боље радити отворени тип.

Са затвореним системомнакон израде плана, отићи на стварање ниша у зиду и инсталацију цјевовода. За разблаживање воде у купатилу може се користити као веза од успонског вода до потрошача, и обрнуто. За спајање цеви, апарат за заваривање је потребан за топло прешање.

Није могуће раставити везу. Ако је потребно, парцела је исечена и замењена новим делом цеви.

Треба имати на уму да развод воде не укључује само нафтовод. Поред саме водоводне инсталације, као што је машина за прање веша, морате купити водомјере, запорне вентиле. Такође су потребни зупчаници и регулатори притиска.

Редослед планирања воде у стану

Прво, написан је план који узима у обзир проток материјала и величину свих налаза дизалице. Они такође указују на то где ће се поставити техника, цеви, ожичење. Водоводни чворови у стану зависе од централног водовода. Дакле, постоје одређене лекције за избор уређаја.

Компонентите на план со:

 • Избор материјала;
 • Израда шеме одвода топле и хладне воде;
 • Одређивање величине система;
 • Припрема приручника;
 • Демонтажа старог водовода.

За извршење схеме дистрибуције воде у стану може бити било ручно на папиру, или уз помоћ компјутерског програма

Међу материјалима су полипропилен, метал и бакар. Овде је важно да се измери све позитивне и негативне тачке како би се направио прави избор. Када користите полипропилен морате овладативјештина заваривања За метал-пластику се могу користити преса.

Водоводне цеви у становима су тешке за мале купаонице. Зато је дата најкомпактнија опција.

Постоји једна узастопна или паралелна схема распореда. Све зависи од типа стамбене зграде. Секвенцијална верзија је погодна за станове са стабилним притиском воде. Али најбоље је изабрати начин сакупљања, јер вам омогућава да регулишете притисак воде на сваки извор уноса воде.

Фазе отварања воде у стану властитим рукама

Прво, креира се план који узима у обзир локацију чворова и њихове димензије. Онда треба да се отарасите старог водовода. У новоизграђеној водоводној јединици потребно је изнова развијати. У старим становима као основа се узима већ постојеће купатило, али је ипак боље промијенити систем.

Ожичење колектора укључује повезивање сваког уређаја засебно.

Приликом демонтаже, прво је потребно зауставити довод воде у стан. Затим се уклањају сва опрема и опрема. Боље је користити цијелу технику да би имали мјесто за рад. У присуству бројила треба их уклонити. Можете направити топлу воду из бојлера.

Пре него што наставите са разблаживањем воде у стану, вреди гледати видео за тренинг са мастер класом.

Фазе цевног споја:

 1. Прво скупљамо цеви на поду. Важно је придржавати се свих величина и бртвити фуге. Спојите дизалице.
 2. Постављање цеви у извеснесекције Затим монтирајте узлазне водове на мешалице. Да бисте то урадили, заврните чачку на два краја исечене цеви. На крају сваке окомите цеви потребно је фиксирати фитинг.
 3. Затим морате сакрити све комуникације у зиду. Али имајте на уму да везе морају бити слободно доступне. Сакриј ожичење, спојеве, квартет.

За стан, најбоље је користити колектор за снабдијевање водом. Ово је компактна верзија која је погодна за услове нестабилног притиска. За снабдевање топлом водом одговарајућа опрема ће одговарати.

Како променити водовод сопственим рукама (видео)

Ожичење цеви је неопходна мера приликом поправљања купатила. Важно је правилно позиционирати комуникације тако да им је приступ и употреба што угоднији. Зато је вредно одговорити на сваку фазу рада.

Примери ожичења цеви у тоалету (фото)

)