Пуњење пода "Ветонит": карактеристике и потрошња по 1 м2 бртвила, самонивелирајући и завршни материјал

На тржишту грађевинског материјала тренутно се презентирају различите врсте производа за подне облоге. Један од најпопуларнијих начина је попуњавање попуне.

Вебер, подружница францоске фирме Саинт-Гобаин, бави се производњом разних врста сухих грађевинских смјеса. Међу производима представљеним у каталогу налазе се подови Вебер Флооринг. Ветонит - смеша која се користи као основни основни слој за било коју врсту подних облога.


карактеристике композиције

Мешавина се прави на бази цемента са додатком кречњака или ситнозрнатог песка као пунила. У зависности од даљег рада, у смешу се додају пластификатори, супстанце за побољшање флуидности и спајање са базом.

Величина пелета - од 0,3 до 3 мм, у зависности од супстанце и врсте подног пуњења. Производ је пакован у 5-25 кг, у паковању од два слоја - папир и полиетилен. Отворена мешавина се може складиштити годину дана без губитка основних својстава.

Да бисте разблажили 1 кг смеше, потребно је 160-300 мл воде. Припремљена композиција почиње да се смрзава за 15 минута, након 2-3 сата је потпуно ухваћена.


Потрошња по 1м2 варира у зависности од слоја и полне разноликости:

  • За дебљину слоја од 1 мм потребно је око 1,6 кг смеше;
  • дебљина слоја од 5 мм - 7,5 кг /м2;
  • Дебљина слоја од 10 мм - 15 кг /м2.

Да би се смањио проток воде, довољно је укопати под прије излијевања.

Техничке спецификације омогућавају задржавањераде са подом у температурним условима од 10 до 25 степени топлоте, због чега алат није погодан за спољне радове.

Није неопходно дозволити пропуштање у просторијама током извођења и током дана. Влажност мора бити најмање 50%.

Минимална дебљина слоја - 1 мм, максимална - 25 цм. Могуће је мало скупљање слоја од 0,5 до 0,8 мм по метру, на крају након 28 дана.

Типови подова пуњења

Тренутно је у каталогу произвођача представљено 8 врста подних облога "Ветонит". Поделите производе за главни слој и завршну обраду, постоји и једна опција 2 у 1. Они су компатибилни са топлим подовима, једноставни и аутоматизовани. Било која од њих се наноси у просторијама са високом влажношћу.

универзалне мешавине

Ветонит фаст 4000

Креирање слоја од 5 до 80 мм у исто време. Мешавина је направљена користећи технологију од два у једном - кошуљицу и завршну обраду. На таквој површини добро је обухватити распрострањене подне облоге, као што је ламинат.

Влачна чврстоћа је 18 МПа, што омогућава употребу мјешавине за поправку просторија са умјереном пропусношћу. Компресија смеше након сушења 0,4 мм /м. Време рада - 30 минута, приањање после 4 сата.


Ветонит 4100

Самонивелирање, које има високу чврстоћу, не пуца под јаким утицајем. Поравнавање слоја - од 2 до 30 мм. Водоотпоран и незапаљив.

Идеалан темељ за ламинат, паркет или плочице. Издржи загревање од топлог пода. Цреатед форкориштење у становима, трговачким центрима, уредима и мјестима веће доступности.

Механизовано цртање може бити. Време коришћења - 30 минута, након 40 минута под може издржати ходање, други слој се наноси у једном дану. Недељу дана или више може бити завршено.

Отпорност на савијање - мање од 6 МПа, потрошња 1,5 кг по м2. Компресија - мање од 0,5 мм.


Опције за завршни слој

Ветонит 3000

Слој премаза - до 5 мм, ствара потпуно равну површину. Карактеристична особина - пунило у облику танког мрамора. Користи се за локално поправљање пукотина дубине до 10 мм.

Могуће је само ручно применити. Осим тога, постоји економска употреба: за милиметарски слој је довољно 1,5 кг праха по квадрату. метар


Ветонит завршни ниво

Поравнање са ефектом огледала, за паркет, природни паркет или ламинат. Радите с њим искључиво ручно.

Погодно за просторије различите намене. Чврстоћа је 18 МПа, чврстоћа на савијање је 4 МПа, премаз је смањен за око 1 мм /м


Ветонит 3100

Опција за стварање глатког секса без мрља. Погодан за зачепљење пукотина до 20 мм дубине.

Узгој и излијевање могу се вршити ручно и посебним механичким алатима.

Подноси умерено оптерећење и ниску пропустљивост у просторији. Потрошња - 1,6 кг за дебљину слоја од 1 мм.


специјалне смеше

Ветонит Брзи ниво

Главна разлика је у саставу за стврдњавање бистроа. Дебљинаслој се сипа од 3 до 60 мм. Раствор се не стврдњава око 40 минута, након 3 сата се смрзава до те мјере да му омогућава ходати около.

Подна облога се може ставити на дан. Апликација је само ручна. Може се користити као основа за подне облоге.

На груби под се може сипати бетон, гипс или цементно-пјесковити састав.

Одржава умерено оптерећење. Издржи механичко напрезање - 15 МПа, чврстоћа на савијање - 3 МПа, скупљање пода до 0,4 мм по метру.


Ветонит стронг

Појачани под ојачан влакнастим влакнима, који активно штити од пукотина. Практично због добре расипне и самонивелирајуће формуле.

Погодан за слој од 10-50 мм. Изводи се средство за завртање било којих основа, укључујући монолитно и плутајуће.

Главна сврха - поправка дрвеног пода, подлога од битумена. Даље поправке у соби треба почети не прије него у 1 тједан, рад с плочица - након 3-7 дана.


Ветонит 4350

Погодан за подове са звучном изолацијом. Поседује високу отпорност на савијање, своју чврстоћу - мање од 4 МПа, отпоран на пукотине и хабање од било каквих спољних утицаја због ојачања влакнима.

Могуће и ручно и механичко цртање. Дебљина слоја - од 10 до 50 мм. Врсте естриха: на посебном слоју, "плутају" са изолацијом топлоте и звука. Чврстоћа на притисак - мање од 16 МПа, скупљање - мање од 0,3 мм након потпуног сушења.


бенефиције

Самонивелишући подВебер има многе предности које га чине конкурентним и атрактивним за купце.

Међу њима:

  • Трајност. Погодан за станове и просторије са високом пропустљивошћу, на пример, шопинг центри, паркиралишта или места за угоститељство.
  • Брзо стврдњавање. Пуњење не траје више од 3 сата, након дана можете направити брушење.
  • Отпорност на влагу. Представљене опције за влажне просторије: кухиња, купатило, тоалет.
  • Минимално скупљање.
  • Мала потрошња и повећано ширење.


Рецензије купаца

Већина повратних информација од потрошача је позитивна. Примећено је да оне савршено усклађују неједнакости, а будући да постоје слични недостаци.

Средства погодна за самосталну употребу, јер су упутства за узгој врло једноставна и разумљива.

Издвојити квалитет композиције и велику разноликост каталога са производима за било које услове и просторије.

Отвара се под који се брзо суши када је потребно брзо поправити, на примјер, у купаоници. Високи трошкови производње оправдавају високе техничке особине и не разликују га као недостатак.


Како изравнати под помоћу Вебер-овог нивоа. Ветонит 4100 погледајте следећи видео.