Пуњење кабинета (52 фотографије): фиоке и полице унутар система за складиштење ствари, висеће корпе, унутрашњи распоред, опције инсталације

Да би кабинет био не само лијепа кутија, него и истински функционалан производ, потребно је пажљиво размислити о његовом пуњењу. Сваки одељак ормара мора се користити уз максималну корист и практичност. Да би се то постигло потребно је унапријед упознати све нијансе и могућности попуњавања различитих модела.

Карактеристике

Пре него што дешифрујете области лустера, треба да прочитате нијансе које треба узети у обзир.

 • Величина кабинета игра одлучујућу улогу. Унутрашњи простор појединачних структура је различит од вишеслојног. Мали ормарићи су много лакше подијелити у заљеве јер се не користе за похрањивање великог броја ствари.


  Обично се израчунава бројање гардеробе која се састоји од више одељака. Такође је важно обратити пажњу на облик производа, јер постоје линеарне, угаоне и уграђене конструкције, од којих свака има свој посебан пуњач. Врста производа утиче на локацију која ће заузети одјељке у напредном стању. • Важно је узети у обзир врсту ствари које ће се чувати у ормару. Полице за одећу значајно се разликују од одељака за обућу. За неке предмете, гардероба захтијева гурнуте дијелове, за друге - хоризонталне широке подјеле.


 • Пре инсталирања система за постављање одеће и других предмета у кабинет, анализирајте своје финансијске могућности. Зависно од тога какоКолико је комплексно "моделирање" моделирано ће захтијевати одређену количину додатног материјала. Битни ће бити трошкови одабира компоненти из скупих сировина.

типови ормара

Постоје три врсте ормара. Они су класификовани према карактеристикама и облику предмета.

линеарни кабинети

Линијски ормари - затворене конструкције са клизним вратима. Могу имати два или више капака. За такве производе, број главних вертикалних преграда у унутрашњости подудара се са бројем брава врата.

С друге стране, вертикалне секције се могу поделити на мање делове. Ако је лустер висок, онда је изнад њега посебан простор - мезанин, који се користи за складиштење предмета велике величине.


Готово сви ормари су опремљени са увлачивим секцијама. Такве кутије се користе за рубље и хигијенске предмете. Да би дизајн компактно ушао у жлеб и спријечио затварање кабине врата, његов предњи панел опремљен је посебним удубљењем изнад. Она служи као алтернатива избацивању оловке.

Важно је да се ладица не испусти из кутије када је у потпуности номинована, али то се догађа само са производима лошег квалитета.

угаона

Направите унутрашњу опрему за кутне преграде клизних врата мало компликованије него за линеарне производе. Потребно је узети у обзир облик производа, који може бити и трапезоидан, и трокутаст или дијагонални.

Величина одређује унутрашњу површину кабинета и број одјељака који ће се подијелити. Тешко је попунитиПростор се налази у самом углу, тако да је универзално решење да се на овом простору инсталира шанка за постављање вјешалица за одећу.уграђено

Посебна врста купе-дизајна - уграђени ормари. Они су најкомпактнији, јер штеде простор у просторији, али то не значи да се ормарићи неће гурати ван својих врата.

Ако вам се не свиђа стандардно пуњење, онда можете направити ормар са сличним дизајном, опремљен огледалима и електричним светлом. Неки чак праве радни простор у сличном ормарићу, постављајући клизни одјељак за лаптоп, као и простор за сједење, убацујући телевизор у ормар.


Опције за елементе за пуњење

Важно је запамтити све предмете који се могу напунити гардеробом. Само познавајући карактеристике сваког детаља, можете дизајнирати производ компетентно.

Главни елементи пуњења су сљедећи.

 • Одјељења за обућу;
 • Вјешалице и куке за малу одјећу;
 • Простор за постављање рамена;
 • Пантограф - механизам за спуштање, опремљен ручком, који вам омогућава да користите простор изнад врха; • Држачи за панталоне са напредном технологијом;
 • Корпа за ситнице, која се може налазити на различитим нивоима; • Вјешалице за мале комаде гардеробе, као што су мушки додаци.
 • Зидна ниша за глачало (понекад у ормарићу је посебан одјељак за даску за глачање); • Полице за доње рубље или специјалне корпе. Ови одјељци су било које величине и намијењени су за постељину, која се може држати у склопљеном облику.
 • Склопиви одјељци за доње рубље;
 • Кошаре за цртање.

Све наведене ставке израђене су од различитих материјала.

Металне шипке се често користе за гурање кошара, а сами прорези клизних преграда су и метални. За продужавање продукта, хром се користи као додатни премаз.

Понекад су постављене корпе од тканине са дрвеним правоугаоним оквиром на врху. Фиоке ладица су понекад од стакла. Стаклени прозирни или мат елементи пружају оригиналност и наглашени су дизајнерским одјељком.

Како организовати простор

Важно је запамтити да се сви одјељци могу смјестити у ормар у различитим редовима.

Према индивидуалној шеми, можете направити необичан распоред кабинета, али дизајнери савјетују да се придржавате неких стандардних препорука у избору пуњења.

  \ т
 • Доњи дио ормарића обично узима одјељак за ципеле, ако је потребно. Треба га ставити у један од плетених производа. Повремено, постоји неколико нивоа у одјељку за ципеле ако требате похранити много парова ципела. Ова ставка може бити клизна или откотрљана.


 • У зависности од величине ормарића, један или два дијела су намијењена за постављање вањске одјеће. Према овом принципу, простор једног листа кабинета је подијељен на два дијела - горњи и доњи, од којих је сваки опремљен штапом за одјећу на раменима.
 • Типично, отворене полице у горњем или средњем дијелу крила обрубљене су доњим ладицама. Те кутије се користе за складиштење малих предмета одеће.

 • Првобитно место складиштења корисних детаља биће полица за суспензију која се састоји од неколико одељака. Може се напунити слободним простором, стављајући структуру на шипку. Овај одјељак је одличан за дјечју одјећу.
 • Да би се створило додатно место за одређену ставку, користите полице за уметање потребне величине. Не смију прелазити ширину полице на коју су причвршћени. Причвршћивање је због присуства посебних жљебова за шкољку главне полице.


  \ т
 • Кошаре се налазе углавном у доњој половини шофона. То олакшава њихово коришћење и омогућава брже уклањање и преузимање садржаја.
 • Често, у бочном делу производа, направите зидни одељак за даску за пеглање, гвожђе и други прибор за негу одеће.


Како израчунати величину

Да би сваки одељак кабинета изгледао пропорционално свим осталим деловима и био је једноставан за употребу, потребно је унапријед израчунати величинусваку полицу и кутије.

Постоје бројни савети који вам помажу да одредите параметре пуњења шофона.

 • Да бисте поставили одећу, потребно је да истакнете велики одељак ормара. Минимална ширина производа би требала бити 0,8 м. Жељена висина одјељка - не мање од 1,4 м. Да би се прецизно поставила шипка, потребно је додати величину најдужег вањског рубља и даље 0,2 м.

Ако желите подијелити простор за причвршћивање одјеће на вјешалице у два реда, створите отворе дужине од 0,8 до 1 м. Препоручује се да се одабере шипка дужине 0,9 м.


  \ т
 • Стандардна дужина полица за одлагање одјеће у склопљеном облику је 0,6 м. За израду дубоких ормара, ширина полица се повећава, али се не препоручује стварање дубине веће од 0,6 м, у супротном ће бити потребно направити одјећу у 2 реда, и то ће бити незгодно. извадите неопходне ствари. Полице са дубином до 90 цм погодне су само за ормаре за предмете великих димензија, текстилну галантерију и разне кућне потрепштине.

Ако користите само мезанин за димензионалне ствари, онда их направите високим 40 до 60 цм.

 • У ормарићима висине 3 метра уређују се додатни одељци за кућне апарате, чији су параметри одабрани за одређени предмет - усисивач, ТВ, мердевине.


како то поправити

Ако сами дизајнирате гардеробу, корисно је познавати значајке причвршћивања свих дијелова пуњења.

Да би направили полице у ормарићу, пратите следећи низ акција.

 • Направибилатералне ознаке за даље причвршћивање пројекта;
 • Измерити ниво на којем ће се налазити пуковнија;
 • Изграђена полица уз помоћ брзих зглобова;
 • Избушите рупе и затворите прикључке.


Можете користити следеће да бисте направили додатак за фиоке и корпе:

 • Усмерени ваљци;
 • Телескопске вођице;
 • Леггебокс;
 • тандеми;
 • Металне кутије.

Сваки механизам има своје специфичности и вриједност, квалитетнија причвршћења имају сложенију инсталацију.

Понекад је механизам обезбеђен глатким системом затварања. То ће вам омогућити не само да затворите кутију тихо, већ и да продужите њен живот.

Шипке и полице често се држе уз помоћ посебних вертикалних преграда. Инсталацију таквог власника треба обавити прво. Бар је врло лако поправити. Да бисте то урадили, морате да купите специјалне причврсне елементе у продавници намештаја и осигурајте шипку на потребној удаљености.


Идеје и примери у унутрашњости

Пуњење ормарића је различито. Много зависи од просторије у којој се објекат налази и које су ствари углавном сачуване.

  \ т
 • У ходнику је главни дио кабинета дат за смјештај одјеће за улицу. То могу бити увале или појединачне куке које се налазе на отвореној фасади. Ретко када се у ходнику налази фотеља са малим кутијама, али уУвек има горње полице за чување покривала за главу.

 • Дизајн спаваће собе има разноврсније испуњење. Типично, једна врата се користе за уличну одјећу. У средишњем дијелу производа можете видјети неколико малих ладица. На дну се може налазити и кошара за извлачење. Обавезно један или два одељка за складиштење одеће на раменима. Понекад је унутрашњост кабинета уграђена у сложено огледало, које је важан дио гардеробе.

 • Недавно је хитно ставити их у кутије уместо тривијалног складиштења ствари на полицама. Кутије су изабране посебно за обим пуњења кабинета. Налазе се поред мезанина или укупних полица. Такав положај ствари чини ормар уреднијим и концизнијим.  \ т
 • Креирање пуњења за дечији ормар је посебан процес који захтева креативан приступ. Полице са најнеопходнијим би требало да буду у досегу детета, узимајући у обзир његов раст и сложеност. Оригинални сет ће бити ормар за двоје дјеце. Пожељно је да конструкција има мали број набора који га деле на симетричне делове.


 • Често је пуњење ормара слично стилу унутрашњости. У неким областима, као што је енглески стил, превладава конзервативни концепт, тако да је у ормар укључено много затворених кутија и корпа. Други стилови вам омогућују да користите максимално неколико затворених делова, док свидруга одјећа се ставља на бокове или полице у слободном приступу.


 • У зависности од ваших преференција, можете превладати хоризонталне или вертикалне поделе. Понекад се простор за одећу налази изнад подручја бара. Полица је хоризонтална и није подијељена на додатне одјељке. Уске вертикалне и широке хоризонталне секције створене су за чување кућанских апарата, кофера.

Понекад достављачи добијају занимљиву вјешалицу за кравате, која се гура полугом и компактно комбинира прибор за мушку гардеробу.


Шифоњер - саставни дио унутрашњости сваке собе. Обавља важну функцију чувања разних ствари и представља суштинску улогу у концепту ентеријера. Његова заиста згодна и функционална могућа је само писмено пуњење, па је важно пажљиво приступити питању дијељења простора вашег ормара-одјељка на зони.

За више информација о попуњавању ормара, погледајте следећи видео.