Прозори са двоструким стаклом: улазни метал и дрвени интеријери

Несумњиво, улазна и унутрашња врата су нека врста посјетнице власника куће или стана. Они су они који не само да могу допунити унутрашњост, већ га и радикално промијенити. Међутим, неће се сва врата складно уклопити у постојећи дизајн. Само конструкција стаклене плоче ће бити добро рјешење за сваку просторију.

Предности остакљених врата

Стаклопластика, која се налази у крилу врата, је апсолутно слична производу, монтираном у прозорском систему. У већини случајева, дизајн садржи од 1 до 3 ваздушне коморе које пружају различите нивое топлотне изолације и апсорпције буке. Главне предности врата са двоструким прозором су:

 • Добар степен осветљености просторије услед продора природне светлости. Због тога се електрична енергија значајно штеди;
 • Оригинални изглед дизајна. Омогућава вам да у просторију унесете осећај лакоће и истовремено елеганцију;
 • Постоји могућност постављања у тамне просторије сунчевих биљака.

поузданост прозора са двоструким стаклом

Насупрот предрасудама, поузданост и трајност дрвених и металних врата са двоструким стаклом није нижа од глухих врата. Међутим, треба имати на уму да разлике у нивоима заштите директно зависе од модификације производа.

Улазни метал и дрвена врата са двоструком плочом су произведена тако да је стакло сигурно заштићено телом платна од могућег екструзије и захвата. Осим високепротивпровални показатељи, слични производи имају карактеристике пожара.

типови прозора са двоструким стаклом

Често се код производње двоструког стакла за уградњу у метална улазна врата стакло каље по посебној технологији. Стакло истог типа може се користити у дрвеним улазним и унутрашњим вратима. Захваљујући овом третману, врата са двоструким прозором имају високу отпорност на ударце и одличну отпорност на различите механичке утицаје.

На основу технологије производње, стакло је:

 • оклопно;
 • Триплек систем;
 • ојачан;
 • Поликарбонат.

Ако је потребно, резервисан је посебан степен заштите врата са прозорским стаклом. Такви производи се у највећем броју случајева постављају у метална улазна оклопна врата.

За уградњу у платно буџетске класе користе се прозори са двоструким остакљењем који се израђују помоћу триплек система. У средишту методе је веза између неколико стаклених плоча, између којих се поставља слој посебне заштитне фолије. Овај дизајн, упркос релативно ниским трошковима, осигурава повећану трајност производа.

Ојачано стакло је врста оклопа високе класе. Материјал има порозну структуру са металним ћелијама, што осигурава високу квалитету заштите од лома. У случају оштећења, не разбијте стакло.

Врата са поликарбонатним прозорима са двоструким стаклом су примарно једноставна за употребу. По степенуЧврстоћа производа је благо инфериорна у односу на троструко стакло, али истовремено има високу еластичност. Ово стакло може имати било који облик. Засновано на карактеристикама стакла, његова примјена је релевантна за улична метална врата с двоструким остакљеним прозорима у присуству улазних врата.

декорација стакла

Главни стереотип у вези са прозорима са двоструким стаклом је идеја да је стаклени уметак увек транспарентан. Наравно, то није случај. Захваљујући различитим технологијама декорације стакла могу бити:

 • транспарентан;
 • матирано;
 • обојене;
 • Тонед.

Врата са стакленим пакетом прозирног стакла се постављају врло ријетко. У принципу, употреба таквих структура је оправдана у канцеларијама. У становима и кућама таква врата се најчешће налазе у собама и балконима. Опремање улазних панела транспарентним стакленим уметцима често се допуњује елементима декоративног ковања.

Фростед стакло се може користити свуда. Захваљујући свом дизајну омогућавају да се виде само силуете иза врата људи. Степен преноса светлости је нешто нижи него код дрвених и металних врата са прозирном стакленом плочом.

Обојено стакло може имати било који распон боја, а такође је украшено саставом од стакла. Врата са таквим уметцима изгледају веома светло. Када се користи такав декор у унутрашњим вратима, неопходан је пажљив избор колор шема намештаја, покривање подова и зидова. Соба не би требалаБудите презасићени цветовима, јер ће у том случају простор бити визуелно значајно смањен, а сви објекти изгледат ће незграпно и депресивно.

Приликом подизања улазних металних врата са двоструким стаклом, обратите пажњу на модел са затамњеним стаклом. Захваљујући једностраном помрачењу различитог интензитета можете постићи различите резултате:

 • Слаба нијанса омогућава лаку заштиту просторије од јаког сунчевог зрачења. Таква обрада стакла је релевантна за врата која се налазе на сунчаној страни;
 • Просечан интензитет тонирања обезбеђује ефикасну заштиту од ултраљубичастог зрачења, а степен видљивости споља је сличан мат површини - видљиве су силуете;
 • Дубоко једнострано тонирање пружа ефекат огледала на спољашњој страни врата са двоструким стаклом. У овом случају, видљивост изнутра одговара слабом помрачењу.

Израда врата

\ т

На основу облика и величина конструкција, дрвена и метална врата са прозорима са двоструким остакљењем могу бити једнострана, преклопна и клизна. Сваки од ових типова производа може имати различите степене застакљивања. Да, врата могу имати малу светлосну кутију на врху, која се углавном користи у структурама улазних врата. Могуће је поставити фигуриране прозоре са двоструким остакљењем, који омогућавају не само да просторија има довољну количину светлости, већ и да је тако украси.

Често се врши потпуна стаклена конструкција уз употребу оквира и скакача. Ова врста је највишеКућишта имају дрвена врата са двоструким стаклом.

услови избора

На основу типа конструкције врата и његове директне намјене врши се избор дебљине и броја прозора с двоструким остакљењем. Тако је за улазна врата са двоструким прозором најприкладнија опција употреба двокомпонентних и трокоморних производа са армираним, оклопним или каљеним триплек стаклом.

Унутрашња врата често не захтевају велику отпорност на рупе, тако да је стакло декоративне природе. Полазећи од тога, инсталирање једнокоморног стакла је најправедније. Такав дизајн ће имати малу тежину, што ће олакшати коришћење врата чак и за децу. Присуство стакленог уметка ће омогућити осветљење следеће просторије и визуелно проширити просторију.

Приговори на опасност од употребе врата са двоструким стаклом у домовима са малом дјецом су неутемељени. Чак и најједноставније стакло, које се монтира на крило врата, у већини случајева је опремљено посебним филмом који штити производ од прскања у фрагменте када се оштети. Стврднуто очврсло стакло се тешко ломи. Осим тога, у процесу производње производа користи се посебна технологија која избјегава формирање празнина. Специјални заптивачи уклањају вибрације стакла. Стога су такви пројекти веома сигурни.

Најпогоднији материјал за производњу врата са двоструким стаклима, који се инсталира као интеријер, биће лијепљене дрвене греде са поликарбонатним стаклом.Због такве одлуке и присуства широког спектра боја, изглед врата ће зависити само од маште купца и идеално одговара практично било ком ентеријеру.