Производња ЛЕД диода у Русији: технологија, фирме

На тржишту уређаја за расвету, ЛЕД-ови се убрзано повећавају. Водеће светске компаније за производњу ЛЕД расвете одржавају ценовну линију на високом нивоу, чинећи њихове производе скупим за руске купце. Производња ЛЕД диода у Русији само добија на замаху. Погледајмо како се производе ЛЕД-ови, погледајте технологију производње и фирме које се тиме баве.

особености стварања

Свако предузеће скрива технолошки процес иза вела комерцијалне тајне. Стога, да би се откриле особитости стварања у потпуности, не излази, већ покушати дати опћи концепт производње. Цео процес је подељен на фазе. Погледајмо о чему се ради и анализират ћемо сваки детаљ детаљније.

У овој фази се узима супстрат из кристала (најчешће се користи умјетни сафир), који се ставља у посебну затворену комору.

Комора је испуњена гасним смешама жељеног састава и почиње да се загрева. Овај процес се зове пиролиза. Као резултат, на кристалном супстрату долази до повећања кристалног филма дебљине од неколико микрона.

Затим прскати контакте на филму и даље их поделити на хиљаде одвојених чипова.

Сортирање чипова по категоријама

Ова фаза се назива сортирање, јер раније створени чипови из једне подлоге имају нехомогену структуру. Чипови варирају у више од 150 параметара, али постоје три главна атрибута подјеле:

 • на максималној таласној дужинизрачење;
 • напоном и снагом.

Чипови су подељени у групе са најприкладнијим параметрима. То вам омогућава да постигнете максималну сличност произведених производа.

Креирање ЛЕД производа

Постоји избор специјалних оптичких сочива од силикона, пластике или стакла. По нахођењу луминопхора. Извршена је монтажа ЛЕД и верификација перформанси сваког ЛЕД-а на специјалним испитним штандовима.

За више информација о производњи ЛЕД диода, сортирању по категоријама и стварању производа базираних на ЛЕД, погледајте овај видео:

Производња у Русији

Упркос чињеници да руске технологије заостају за европским, производња ЛЕД производа дистрибуира се у регионима Русије.

Индустриа ЛИД в Русији се карактеризира с две точки:

 • предузећа која се баве пуним циклусом производње светлосних диода;
 • предузећа која врше колекцију ЛЕД диода из увезених чипова и сировина.

Као што је у Русији, ЛЕД индустрија тек почиње да добија на замаху, предузећа са пуним циклусом производње ЛЕД су прилично ретка. У основи, руски произвођачи вођених производа раде са увозним сировинама.

Познати произвођачи ЛЕД диода

Глобална индустрија ЛЕД, као и свака друга, има своје лидере. Међу компанијама су водеће позиције у производњи и продаји ЛЕД диодаПроизводи се могу разликовати по пет најпопуларнијих:

 1. Ницхиа Цорпоратион е апонскиа фирма. Продаје фосфор различитих боја. Такође развија линију ласерских светлећих диода.
 2. Самсунг ЛЕД је јужнокорејски произвођач ЛЕД производа. Основна дјелатност је производња и продаја умјетних супстрата од сафира. Ангажован је у научном истраживању и развоју.
 3. Осрам Опто Семицондуцторс - водећа немачка компанија која се бави производњом полупроводника. Главни производ увоза компаније су ЛЕД-ови.
 4. ЛГ Иннотек - се бави развојем компоненти. На основу ЛГ компоненти, стварају се оптички сензори и ласерске светлеће диоде.
 5. Сеоул Семицондуцтор је корејска компанија специјализована за производњу ЛЕД уређаја. Продукт производње је случај са ЛЕД диодама.

Руски произвођачи ЛЕД производа

Все компании на русската пазарот за индустриата с диодами на емисии се разделат в два типа:

Компаније са пуним циклусом производње.

Ово укључује:

 • "Оптоган" Ст. Петерсбург;
 • АД "Светлана-ЛИД" Санкт-Петербург;
 • ЦЈСЦ "Планет-СИД" м Велики Новгород.

Предузећа која делимично користе увозне сировине.

Ово укључује:

 • Предприатие ТД "Фоцус" Фриазино, Московска област;
 • МГК "Лигхт Тецхнологиес" из Риазана;
 • "Планар Лигхтинг Екуипмент" Санкт-Петербург.

Руско тржиште само пролази кроз фазу формирања, тако да високи трошкови опреме за производњу ЛЕДс успоравају развој овогиндустрије.

закључак

Производња ЛЕД диода у Русији само у фази формирања и развоја, постојеће фирме се могу рачунати на прсте. Већина сировина се набавља у иностранству. Али, упркос свему, руске компаније се убрзано развијају у том правцу и ускоро ће постати достојна конкуренција иностраним произвођачима.