Производња и примена стакла за архитектуру

До сада замислите најосновнију зграду безнаочараједноставно је немогуће. Они су стварно извори светлости у просторији. И мада је прошло много година од његовог настанка, и даље остаје најпопуларнији материјал који се користи као ограда која преноси светлост. с обзиром дапроизводња стаклакоја траје дуго времена, према многим статистикама, је најопсежнија и водећа у свијету. Прије свега, овај захтјев је због чињенице да је његова употреба потребна како у новим зградама тако иу старим. То је, као обнова, поправка, реконструкција и тако даље.

Архитектонска и конструкциона производња стаклашто је веома сложен процес. Прије свега, треба напоменути да се ради о аморфном тијелу које се добија методом прегријавања талина. Његово стврдњавање је реверзибилно и настаје услед стицања или губитка вискозности својственог чврстим материјама. Из тога следи да је архитектонско и конструкционо стакло, које се користи у готово свим радовима, добијеновештачки . Али природно стакло, или како га зову , опсидијан је резултат вулканских ерупција . И, наравно, можете купити такво "благо" само за огроман новац. Комбинација одређених оксида одређује обликњегове примене . Такође, разликовати неколико врста, у зависности од густине. На пример, стакло чија је порозност једнака нули - просечна густина одговара истинитојњегова вредност. Густина архитектонског и конструкционог стакла варираод 2,3 до 7,6 г по цм . Густина стакла за окоје од 2,5 до 2,7 г по цм . распрострањен и ефикасан провидни материјал. Најчешће се користе за уређаје, фасаде, кровови или преграде. Ако требате попунити рупу у прозору, можете користити једноставну чашу.

Обратите пажњу!Било које стакло - то је крхко, али у исто вријеме и врло тежак материјал, па прије него што одлучите направити кућу с погледом на "звијезду", требали бисте провјерити цијело грађевинско тржиште и неколико пута провјерити исправност ваше купње. Такође треба напоменути да његов избор директно зависи од функционалне сврхе и животног века зграде (објекат је потпуно нов или на реконструкцији).

Какие сорти отличного стекла?

1. Ојачано- стакло у облику листа, унутар којег је завршена решетка. Када се оштети, стакло се поквари, али мрежа не допушта продорима у просторију.

2. Оклопно- заштитно, вишеслојно стакло против удара.

3. Полирано- посебно третирано стакло.

4. Ватроотпорна- ламинирана стакла која су изложена ватри.

5. Уштеда енергијеје чаша распршивања сребрног оксида или других метала.

Све ове варијанте једноставног стакла говоре о јединствености сваке од њих и одговорности предмета њихове употребе. Али, нажалост, још није завршенакласификација архитектонског и грађевинског стакла, али се надамо да ће је ускоро искусни мајстори створити.