Пројекти сауне са терасом и роштиљем - фотографије и примери

У модерним терминима, концепт "руске купке" проширио се од уобичајеног мјеста на прање у комплексу са широком функционалношћу, која укључује различите идеје одмора. У вези са тим, тражили су пројекте купатила са терасом и роштиљем (фотографије су приказане на страници).

Ово решење вам омогућава да значајно уштедите простор на земљишту или на територији земље. Сауна са терасом под једним кровом је реализована у разним пројектима, што омогућава да се добије удобан простор за рекреацију на отвореном у којем можете уживати у храни, пићу и комуникацији.

Релевантност локације комплекса купатила

Тераса се назива отворен простор уз главну зграду. Ова платформа има следеће карактеристике:

 • има поуздан кров, штити од могућих падавина;
 • је донекле заштићен од ветра од стране неких странака;
 • простор има под од дрвета или плочице;
 • у овом подручју постоје намјештај у облику клупе, столице, столице за љуљање, столова за благовање.

Популарни пројекти за купатила са поткровљем и терасом укључују простор за кување на отвореној ватри:

 • отворени роштиљ;
 • Роштиљ;
 • стационарна пећ и др.

Ограда овог локалитета се у већини случајева користи у декоративном облику и може имати висину од око 1 метра од нивоа пода или покрити простор од пода до плафона ријетким украсним решеткама одвелики отвори.

Индивидуалне карактеристике пројеката

Различити архитектонски бутици нуде много опција за купатила са терасама. Сваки од њих се заснива на одређеним захтјевима који се односе на кориштене материјале, локације и методе инсталације. То је због чињенице да постоје пројекти купатила 6к4 са терасом или пројектом купатила са терасама 6к6 који за њих захтевају одређени простор.

Пројекат 6к6 терасе са отвореном терасом

На тераси се налази мали тријем са три степенице. Сама платформа је прилично пространа. И на њему ће без проблема бити штедњак са роштиљем или роштиљем.

Сматра се да је за просјечну породицу адекватна површина отворене рекреативне површине 8-10 м2.

На овом подручју могуће је удобно одморити чак и неколико гостију. Узима у обзир одређене нијансе локације отвореног проширења:

 • Пројекат купатила са великом терасом и роштиљем може предложити локацију отвореног простора дуж највећег зида куће или на крају куће поред излаза из ње.

 • У неким случајевима, мале парцеле жртвују простор од две недеље у пројектима, купатила са дневним боравком на другом спрату и терасу поред зграде. Овај приступ ће такође уштедети не само на подручју већ и на трошковима употријебљених материјала.
 • Оригинална декоративна ограда ће означавати обим рекреативног простора под балдахином у пројектима купатила са великом терасом.
 • Приликом састављања плана простора са инсталацијомпећи или роштиља, потребно је обезбедити поуздане димне гасове тако да производи сагоревања не стварају нелагоду на локацији.
 • За пројекат, угао купатило са терасом за роштиљ додељен је удаљени угао, а дим се уклања кроз цев која се извлачи из крова.

Декорација терасе

Пројектовање терасастих ограда често се дијели на два типа путем дизајнирања отвореног простора:

 • потпуно отворена тераса;
 • присуство густих тенди од тканине;
 • употреба клизних конструкција помоћу стакла или прозирног поликарбоната.

Могућност пројектовања једнокатних купатила са терасом херметички је затворена, а отварање простора уз помоћ прозорских модула омогућава коришћење ове зоне скоро годину дана.

Измјењиви поликарбонатни или стаклени елементи могу се попети у спаваоници љети како би отворили простор прије одмора на тераси.

Коришћење отворене пећнице или роштиља

У тим пројектима, купатила са кухињом и терасом, на којима се планира употреба роштиља или роштиља, морају узети у обзир посебне услове за кухање на отвореној ватри.

 • Инсталација стационарне пећи често се одвија изван главне зоне за рекреацију.
 • Препоручљиво је предвидети склониште зоне за кување од могуће појаве у облику падавина или вјетра.
 • Покретни мангали морају бити смјештени на ватроотпорном мјесту на равној површини.
 • Појединачна декорација пећи ће нагласити дизајн терасе.
 • У хладном времену, стационарна пећница постаје додатни извор топлоте за туристе на отвореном летњем игралишту.

Популарни пројекти

Ако на парцели има довољно простора, могуће је реализовати пројекте купатила из цилиндричних трупаца са терасом у облику малог веллнесс комплекса. Таква локација ће бити довољна за скоро сваку компанију од две или три породице.

На територији не само купатило са парном собом, већ и просторија за одмор. Дуж уздужног зида налази се тераса. Отворен је и има пећницу за роштиљ. Предложени пројекат куће купатила са терасом претпоставља присуство два улаза на платформи: са леђа и са стране фасаде.

Пространа сала опремљена је паром пространих ормара у којима се налази корисна опрема за купање и одјећа за пресвлачење. Из ове зоне постоје још три излаза:

 • у тоалет, где се чује прозор са природним светлом;
 • у туш кабину, након чега се налази парна соба;
 • у дневну собу, где постоје сви услови за угодно разоноду.

Ова локација вам омогућава да правилно управљате простором и пружа све погодности за удобно кретање кроз купатило. Дневни боравак и тераса су одвојени огромним стакленим прозором. Може се извести у панорамском формату. Ово решење ће обезбедити више светла у просторији и визуелно проширити терасе.

Погодна локација за рекреацију

Најближа локација простора за рекреацију на отвореном и дневног боравка ће вам омогућити да се крећете између ових простора у сваком тренутку у случају могућег погоршања времена или његовог побољшања.

У неким пројектима купатила са поткровљем и терасом пружају монтажне степенице на други спрат са терасе. То ће уштедети простор унутар зграде.

Други пример пројеката за купатила са терасом и роштиљем:

Угаона тераса са кадом 6х6

Пространо купатило са помоћним просторијама. Купатило обухвата пространи балкон. 2 веранде - одвојено за терасу и одвојено за купатило

ВИДЕО: Баниа од снопа од 4,5 до 5 са ​​терасом


Нормална 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4