Мешалица са термостатом: 6 плус

огромна популарност данас уживају мешање са термостатом често имају проблема прилагодити жељену температуру и притисак, посебно у кади или туш. У ту сврху развијене су миксери са регулацијом ових индикатора. Термостатски кран такође вам омогућава да уштедите на потрошњи воде и струје.

Шта је термостатски миксер

Најпопуларнији међу различитим типовима славина је уређај са термостатом. Овај дизајн вам омогућава да контролишете температуру воде у тушу, умиваонику или кади. Истовремено се могу разликовати и функционалности уређаја. Постоје модели који могу контролисати напад воде. Мјешалица за туш опремљена је са два регулацијска вентила: регулацијом температуре и тлака.

У механичким варијантама контрола параметара се врши помоћу дугмади. Али скупи модели имају екран осетљив на додир или чак даљински управљач.

Светски произвођачи деле све термостате за електричне и механичке. Први поглед укључује панел који приказује температуру. Рад се врши на рачун мрежног адаптера или батерија.

Тхермостатиц Миксер је функционална уређај који такође може да контролише притисак температуре и воде

Класификација термостата у зависности од места уградње:

 • кухиња;
 • за биде;
 • Купатила;
 • тушеви;
 • За љуску.

Али на тржишту постоје и универзални уређаји који су погодни и за кухињу и за купатилосанитарни техничари. Међу моделима са више профила, најпопуларнији је ТСВБ-50. Истовремено, метода фиксирања је различита: отворена и затворена. У првој верзији сви елементи се инсталирају на одабрани водовод. У затвореном режиму, сви причвршћивачи су у зиду, а контролни панел је слободно доступан споља.

Принцип рада мешалице са термостатом

Принцип термостата је прилично једноставан, нису уочене посебне тешкоће. У случају да постоји кертриџ који је осетљив на температурне промене. Материјал израде - биметалне плоче са малом количином воска. Ове супстанце су у стању да промене свој облик, настављајући из стања животне средине. Управо то је контрола датог температурног режима за покровитеља.

Пре употребе термостатске мешалице, треба да се упознате са принципом његовог рада

Термостатски миксер ради према следећој шеми:

 1. Контрола воде има 2 положаја: укључивање и искључивање;
 2. керамички кертриџ контролише проток воде у миксеру;
 3. Ограничивач напајања топлом течношћу омогућава максимално 38 степени;
 4. Регулатор температуре воде има 2 ознаке: врућа течна и хладна;
 5. Регулисање кертриџа за промену температуре.

Контролни завртањ је опремљен сигурносним вентилом. Он прати да температура воде не прелази 80 степени. Ово се дешава када непланирани испад хладне течне хране. У овом случају се дешавааутоматско блокирање јединице ради враћања рада дизалице хладном водом.

Сигурносни вентил осигурава могуће опеклине у непредвиђеним ситуацијама.

Термостат је веома популаран на тржишту. Погодан је за децу и старије особе. Такав уређај има широк спектар примена. Већина термосемесители су монтирани у купатилу, јер је контрола температуре комплицирана разликама тлака у цјевоводима са хладном и топлом водом.

Врсте термосемита за воду

Тхермосемецит је уређај који раздваја топлу и хладну воду и такође контролише температуру воде. Поред тога, контрола интензитета притиска течности. Параметри се приказују на посебном регулатору.

Читање сорти термосемерсита за воду може бити лако независно на интернету

Типови терморегулатора по врсти посла:

 • електронски;
 • Механички.

Електронски имају посебан панел који показује температуру воде у одређено време. Рад се врши на рачун батерија или мрежног адаптера. Нека потребна подешавања буду удобна помоћу тастера или сензора.

Механички уређаји не захтевају напајање. Регулишу се помоћу вентила и ручки.

Приликом одабира управљачког уређаја, размотрите локацију инсталације. Постоје уређаји у једном правцу (за купатило или кухињу). Али постоје и универзални дизајни.

За и противкран са термостатом

\ т

Тхермосемесители заслужују велику популарност међу купцима. Посебно су ови уређаји драгоцени у породицама са дјецом и старијим особама. У туш кабинама регулатор је потребан због разлика у притисцима у цевима са различитим температурама течности.

Предност термосематеријала за воду је у томе што је економична и једноставна за употребу

Предности терморегулатора:

 • профитабилност;
 • Једноставан за употребу;
 • Безбедност;
 • Једноставност уградње;
 • Контрола притиска и температуре;
 • Удобност.

Захваљујући овој инсталацији можете контролисати вишак протока вруће течности. Такве уштеде су уочљиве када је у стану или кући уграђен котао или колона. Такође, укупна потрошња воде је смањена. У овом случају, уређаји имају посебан економски режим.

Безбедност се објашњава чињеницом да ће вода бити само у удобним границама. На особи се неће десити колапс воде или ледене течности. Ово питање је релевантно за власнике котлова за складиштење.

Погодно је користити уређај, јер на температуру воде не утиче притисак или други параметри воде у цјевоводу. Миксер брзо реагује на промене и гради удобна подешавања. Једина ствар која може да утиче на рад уређаја је потпуни престанак снабдевања водом.

Термостат омогућава удобно коришћење санитарних уређаја. Он гарантује сигурност читаве породице. Поред тога, приликом уградње термостатске мешалице, може се сачувати.

Међу недостацима су високи трошкови уређаја. Али ценаБрзо се исплати, као што можете уштедјети на потрошњи струје и воде. Приликом уградње таквих уређаја на сваки санитарни уређај могуће је прилагодити интегрални систем економичности.

Рад апарата је јако погођен квалитетом воде из славине. Инструмент касније може бити зачепљен. Ово утиче на рад термостата и може изазвати буку. Зато је препоручљиво инсталирати филтер који ће помоћи да се избјегне овај проблем.

Недостатак је и тешкоћа у поправљању електричних варијанти. Такав посао је немогуће обавити својим рукама. Али проналажење искусног и вјештог чаробњака је довољно тешко.

При куповини миксера са термостатом потребно је проучити притисак воде у цевима и притисак. У вишестамбеним зградама, уочавају се ниске стопе. Али сваки уређај захтева неки притисак, а ако га нема, онда нема смисла у куповини.

Карактеристике употребе дизалице са термостатом за туш

Управљачка јединица је монтирана на исти начин као и уобичајене мјешалице. Раставите стару инсталацију и прикључите термостат. Главна ствар у исто вријеме не жури, и учинити све што је прецизније могуће. Важно је правилно повезати све улазе и излазе са хладном и топлом водом.

Пре употребе пажљиво проучите спецификације. Потребно је познавати дозвољене вредности притиска и температуре.

Препоручује се монтирање додатног система за филтрирање да би се омекшала вода. Тиме се продужава вијек трајања комплетне санитарије. Када је кран инсталиран, остаје да се калибрира. Да урадимо овоподесите температуру на миксеру тако да одговара флуиду који се доводи из цеви.

Да бисте правилно користили термосемит, морате прво прочитати приложена упутства

 1. Потребно је уклонити поклопац термостата и неутрални положај помоћу вијка за подешавање. Затим укључите довод воде.
 2. Пратите ротацију вијка када се температура промени.
 3. Када сте у неутралном положају, затворите поклопац.

Миксер се тада може безбедно користити. Да бисте уштедели мало, термостат се купује одвојено. У кухињи је постављена испод судопера. Дакле, сви проблеми температуре су решени. Вода се увек снабдева угодном температуром.

Приликом избора оптималне опције, морате обратити пажњу на европске брендове. Они гарантују квалитет уз одговарајућу цену. Истовремено, то су поуздани пројекти који трају дуго. Али пре куповине и даље ћете научити све цертификате квалитета и лиценце. Квалитативне фирме пружају гаранцију за своје производе.

Избор поузданог термостатског миксера (видео)

За контролу температуре и притиска воде, инсталирајте миксер са термостатом. Такви дизајни су погодни за све водоводне инсталације у кући: за туш, каду, судопер, биде. Термостатски регулатор је једноставан за инсталацију и употребу. Истовремено се разликују бројне друге предности уређаја, које одређују његову популарност.