Привезак на плафону: једноставан и леп

Висећи строп има високе радне карактеристике, али када се постави, потребно је узети у обзир предности и недостатке материјала који се користе у раду годишњег бијелог плафона у кади љети. Људи који цене свој комфор и лично време сада нису укључени у ову досадну процедуру. Уместо архаичних метода долази модерна технологија. Наравно, спуштени строп у купатилу не може се скупљати пола сата, а скупље креч ће бити скупљи. Ипак, да тако кажем, игра је вредна свећа. Потрошивши одређени износ на његову куповину, и неко вријеме на њеном уређају, дуго ћете заборавити поправку стропа. Што се тиче бриге о њему, онда нема ни проблема - довољно је имати тканину, детерџент, трљати, с времена на време, њен нови плафон.

Шине за спуштене плафоне за купатило сопственим рукама

Плафонски плафони су веома чести у последње време, јер се не боје воде и веома су естетски, посебно са уграђеним рефлекторима. Међутим, то није једини разлог да се у вашу купаоницу стави сличан плафон.

Сталци за купање се не боје влаге и стога су једна од најбољих опција за употребу у овој просторији

Једноставну инсталацију може обавити и не-специјалиста, који је, у вријеме популарности буџетских поправки, чак и веома актуелан, и способност да ради властитим рукама, чини овај значајан допринос.

Алати и материјали

Да би се овакви плафони уредили код куће, у сопственом купатилу, морате се припремитиследеће алате:

 • Ласерски ниво. Овај алат ће увелике поједноставити ваш рад. Наравно, све можете урадити методом деде, али ће бити теже у смислу означавања.
 • Рулет.
 • Маркер.
 • Маказе на металу.
 • Електрична бушилица са бушилицом.
 • Чекић ако је строп бетониран. Можете, наравно, користити ударну бушилицу, али због тога ће се сложеност посла донекле повећати, јер ће време за бушење ићи више.
 • Избушити круну потребног пречника, у зависности од пречника причвршћивача. На пример, ако су сијалице пречника 70мм, бушилица треба да буде 75мм.
 • Саморезни вијци.

Пре него што се постави спуштени плафон, потребно је припремити неопходне алате за рад

Па, наравно, сет алуминијумских шина, угао и конопац.

Монтажа спуштеног плафона у купатилу

На основу чињенице да, ако је плафон неравномеран, он треба да следи из сваког зида.

Минимална висина будућег плафона израчунава се на основу конструкције уређаја који се уграђују, као и од монтаже водилица и дужине носача овјеса.

Након што је ласер планирао будућу ознаку, он би требао бити означен на зиду за будућу инсталацију. Најбоље је направити маркер - боље је видјети него, рецимо, оловку.

Упутства корак по корак

 • У зависности од величине зидова, потребно је да исечете угао од алуминијума, који ће бити причвршћен дуж нацртане линије, тј. По ободу купатила. То се ради маказама на металу.
 • Широки дио угла иће бити авион са мрежом. Неопходно је направити ознаку на углу, гдје ће свака рупа бити избушена на сваких 40 цм.
 • Након што се избуше отвори у углу, углове треба нанијети на зид и направити ознаке на тим зидовима.
 • Затим бушимо плочицу са сврдлом од 6 мм са плочицама од карбида.
 • У рупама пажљиво ударамо пластичне чепове.
 • Причвршћујемо угао помоћу вијака. Неопходно је осигурати да се кут не помакне на маркуп! Угао неће бити ослонац за плафон, његова сврха је да сакрије крајеве шине. Дакле, то је само граница, а не приврженост.
 • Цјелокупно оптерећење стропа ће лежати на водилицама (водилицама), које се једноставно спајају - намећући се једна другој у мјестима спојева и вијцима који слиједе. Морате узгајати жице када вам је потребна трећа жица за повећање крутости стропа. Она ће се кретати по средини стропа. Тако ће се два жица бити смјештена на рубовима стропа, а трећи - у средини.
 • Стрингери су причвршћени на основни плафон дугим вијцима који само дјеломично увијају плафон. Удаљеност између њих је 70 цм и 20 цм од ивице плафона. Упуте и даље леже на углу, сами вијци их нису притиснули на плафон. Након завртања делимично вијци, ми ћемо тако поравнати плафон.
 • Прва шина од алуминијума монтирана је на супротној страни улаза. Шина је закључана у вођицама. Граб је обрезан са сваким рубом од 5 милиметара.
 • Након инсталације друге реке, оставите празнину између првог река. У ову празнину биће убачене сјајне траке од алуминијума, које сигурно причвршћују плафон и стварају диван изглед.

Схема за монтажу на строп пътника

Слични плафони изгледају веома добро са рефлекторима. Да бисте их инсталирали, морате се залијепити са сврдлом. Избушите рупе у шини док се не монтирају на плафон. Кућиште светиљке важи и за уградњу сталка на плафону.

Након уградње шине кроз кућиште лампе, пролази жица са клипњачом. Онда је инсталирана лампа.

Даља монтажа плафона врши се на следећи начин: шине се убацују у водилице и фиксирају помоћу жица. Када се инсталира задњи носач, затезачи се затежу и на тај начин поравнавају плафон.

Брилијантни уметци се режу са сваке стране од 1. цм, а плоче се убацују и закључавају, причвршћујући плафон.

Како изабрати спуштени плафон у купатилу

Поправка купатила није само поплочана на зидовима и замјена, ако је потребно, водоводом.

Веома важан елемент у унутрашњости купатила је плафон, а од чињенице да ће бити правилно одабран и добро израђен, зависи изглед просторије која је неопходна за живот, као каду.

Инсталација оградног плафона у купатилу је једноставна за имплементацију, захваљујући универзалним квалитетима материјала - отпорности на ватру и водоотпорности

Избор алуминијумских плафона за ограде није случајан, јер је товаријанта даје исти резултат о којем сваки достојанствени власник куће сања: да лепота плафонске облоге није била на штету њене практичности.

Предности алуминијумског плашта трачнице:

 • естетика;
 • снага;
 • отпорност на влагу;
 • трајност;
 • Могућност уградње уграђених уређаја;
 • Хигијеност. Одсуство гљивица и плијесни;
 • Добар избор боја:
 • Лакоћа уградње омогућава монтажу плафона без укључивања ангажованих снага - тј. својим рукама

Уграђене стропне свјетиљке су идеалне за украшавање купаонице

Спирални спуштени плафон је најуспјешније рјешење за завршну обраду стропа у купаоници.

Апсолутно неопходна за љубитеље високе технологије. Међутим, не само за њих.

Дакле, ваше купатило ће постати угоднија соба која ће задовољити очи, а не само чист предмет у стану.

Како купити компоненте у правој количини

Оградни плафон нема велики број компоненти и сложених делова.

Многи обојени плафони доступни у специјализованим продавницама помоћи ће вам да извршите било коју од својих мисли.

Веома је лако комплетирати све што вам је потребно због једноставности спуштеног плафонског уређаја.

Елементи на конструкциата на стропа

Његови прибор:

 1. Алуминијумске шине;
 2. пинови;
 3. Гуме за ношење;
 4. Зидни углови.

Након мјерења купаонице, можете отићи у трговину гдјеПодићи ћете и израчунати потребну количину материјала.

Монтажа спуштеног плафона на каду (видео)

На концу, желела бих да ризикујем све горе наведено. Како кажу, све је бриљантно - једноставно. Једноставна уградња висећег спуштеног плафона - неће захтијевати никаква посебна знања и велико искуство у уградњи ових плафона. Није потребно и ванредно да се купи одговарајући материјал. Што се тиче инструмента, онда немају сви ласерски ниво, и није неопходно да га купите, већ позајмљујете од пријатеља или га изнајмите. На најгорем крају, можете искористити најобичнији ниво. Све остало што сте гарантовали је код куће. И још дуже, морате пажљиво испитати упутства корак по корак за инсталирање стропа и. да су кукали рукавима, да би покренули случај. Сретно!

Спуштени плафон у купатилу (фото)

)