Пример Унис: карактеристике универзалне композиције од 10 литара, критике

Висококвалитетни прајмер - неопходна ствар приликом поправке, јер је одговорна за јачање захвата између зида и материјала за обраду. Ако је добро да не опечемо површину зида, онда ће малтер ускоро изаћи из њега, а плочица ће нестати са лепком. Руска компанија Унис одавно се етаблирала као произвођач висококвалитетних сухих грађевинских смјеса, као и разноврсних прајмера који доприносе уједначеној примјени завршних материјала унутар и изван простора.

Карактеристике, врсте и карактеристике

Захваљујући Унису, грађевински радови ће се одвијати много брже, будући да су ове супстанце пројектоване да се суше минимално време. Такође, употреба ове мешавине доприноси смањењу трошкова скупих грађевинских материјала, лепљења, боје, малтера и разних алата за подове. Још једна предност дубоког продирања тла је у томе што добро зачепљују рупе и пукотине на свим врстама површина.

Унис производи своје мешавине тла у облику потпуно отопљених вода на бази запремине од 10 литара. Приликом транспорта, они се не деформишу и задржавају свој првобитни изглед.


Једна таква борба је довољна за потпуно површинско облагање од 31 м2 у једном слоју. Из овога следи да ће за један квадратни метар бити потребно 0,35 литара материјала, што је економично. Доказана у једном слоју, спољна површина се суши за око три сата при влажности до 60% и температури од 19степени Треба имати на уму да је употреба мјешавина на вањским зидовима зграда строго забрањена на температурама испод +5 и изнад +30 ступњева и влажности зрака више од 75%. Ако се рад обавља унутар просторије за гријање, може се произвести у било које вријеме, без обзира на влажност и температурни режим.

Треба напоменути да су производи Униса еколошки прихватљиви, јер не испуштају супстанце које су отровне за природу и људе, било током производње или током употребе.


Предузеће производи четири врсте мешавина земљишта, од којих је свака прилагођена одређеном типу земљишта и има своје карактеристике:

  • земљиште за унутрашњи рад;
  • тло је универзално;
  • дубока пенетрација;
  • конкретна средства.

Капацитет од 10 литара издржљиве пластике јарко жуте боје лако се може видјети на полици сваке грађевинске радње. Цена сваког складишта варира од 200-400 рубаља, што је прилично економично, посебно у поређењу са увозном робом сличног састава. Размотрите сваку од мешавина одвојено и сазнајте о индивидуалним карактеристикама сваке од њих.

Пример за унутрашње радове

Као што се може видјети из наслова, ова мјешавина је намијењена за обраду унутарњих површина просторије. Савршено усклађује подручје примене, пригушује га и повећава приањање између површине и будуће завршне обраде. Ова композиција ојачава зидове и подове, те их припрема за сљедећу фазу наношења декоративних материјала и завршних обрада, које укључују кит, гипс,лепило за плочице и директно плочице или тапете.


Тло дубоке пенетрације

Овај тип је намењен за припрему и ојачавање подручја од јаке цигле, бетона, гипса, кречњака, сухозидних материјала и гипсаних плоча. Главна особина ове мешавине је јасна из назива - она ​​довољно дубоко продире у основу површине, савршено полаже и јача старе, неравне, упијајуће течне материјале. Такође, прајмер доприноси равномерној дистрибуцији апсорбујућих течности.
Ова врста мешавине земљишта обезбеђује већу трајност примењених материјала, а њихова отпорност на пукотине, као и било која друга, повећава снагу приањања средстава на подручје третмана. Примена Унис штеди трошкове следећих производа и гарантује очување оригиналног изгледа темеља.

Због свог посебног састава и присуства специјалних дезинфекционих средстава, овај производ штити површину од разних бактерија. Ова врста се прилично брзо суши и нема лепљиви слој који поједностављује рад мајстора.

универзално уземљење

Овај тип земљишта је намијењен за припрему, ојачање и уклањање прашине прије сљедећег корака у примјени завршних смјеса и декоративних премаза. У случају да сте у недоумици око избора одређеног производа, можете сигурно узети овај универзални производ, јер ће се примењивати и на спољашњост зграде и на затворене просторе, без обзира на ниво влаге и температуре.


Главно својство такве структуре је да обезбеди повећање тврђаве следећих материјала, као и чврстоћу приањања између њих и зида. Ова врста одличног смањује упијање воде третиране површине и поравнава је. Она је одговорна за одржавање високог квалитета култивисаног подручја дуго времена и наставља да служи другим средствима. Као и друге врсте земљишта, ова структура помаже да се уштеди на количини будућих декоративних и декоративних материјала. Производ се веома брзо суши без остављања лепљивости, што скраћује време поправке.

Земаљска конкретна имовина

Ова врста мешавине земљишта је дизајнирана за спљоштене и слабо апсорбоване течне површине. Овај производ је савршен за било коју подлогу од бетона, пјенастог бетона и гасног силиката прије наношења малтера или љепила за плочице. Може се користити за премазивање спољних зидова, као и за обраду унутрашњих површина у просторијама.


Таква структура структурира цијелу површину бетона, усклађује његову способност апсорпције влаге, што позитивно утјече на јачање држања производа с базом. Употреба ове мешавине земљишта на површинама са ниским нивоом апсорпције помаже у одржавању квалитета базе и продужава животни век коришћених материјала.

Правила рада са земљишним смешама Унис

Пре него што почнете да користите Унис тла, пажљиво испитајте и припремите подручје примене за третман. Неопходно је да буде сува и има својства носивости. Пре директног премазапотребно је уклонити све одвојене дијелове, сувишне премазе, очистити од мрља и других загађивача, што може спријечити чврсто пријањање производа тла на површину.
Када се изврше сви горе наведени кораци, потребно је узети било који алат за фарбање површина: то може бити ваљак, грађевинска четка и четкица за прскање. Мешавину треба пажљиво и равномерно нанијети на површину, избјегавајући формирање локви. Пре него што извршите следеће кораке, морате сачекати да се читава област потпуно осуши.

Рецензије

Велики број позитивних рецензија обичних корисника указује да су производи Униса заиста веома добри и једноставни за употребу. Многи указују на одличан састав мјешавина земљишта, који је сличан страним аналозима. Наравно, упркос сличном саставу, квалитет прајмера Унис је инфериорнији у односу на увозне ривале, али у исто време и њихова цена је прилично демократска, што је примећено и код већине корисника.

Види следећи видео о томе како да се зидови поравнају користећи материјале из УНИС-а.